Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava anunță schimbarea subprefectului Rașcovici. „O atitudine perversă, USR a „pariat” un întreg sistem pe mâna unui om”

Publicat

Europarlamentarul PNL Mircea Hava a anunțat joi seara, pe rețeaua de socializare Facebook, că subprefectul USR de Alba, Viorel Rașcovici „nu va mai fi subprefect”. 

Reamintim faptul că scandalul legat de studiile sub-prefectului de Alba (USR PLUS) a ajuns în faza instituțiilor statului. Reprezentanții Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca admit într-un răspuns pentru Alba24 că studiile post-universitare pe care actualul subprefect de Alba, Viorel Rașcovici, spune că le-a urmat la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, ar putea să nu aibă la bază o diplomă de licență valabilă. 

Citește și UBB Cluj-Napoca, SUSPICIUNI legate de studiile post-universitare ale subprefectului de Alba: Vom proceda la măsuri legale

„Qoud erat demonstrandum!

Evidența care se prefigura de câteva luni de zile ni s-a înfățișat. În adevărata sa lumină, cu acte și confirmare.

„Steaua” meteorică a subprefectului Rașcovici a apus, în ciuda celor care au vrut-o strălucitoare, cu orice preț. Un episod de „stand-up hypocrisy” în care actorul a fost susținut prea mult timp de o audiență incertă, inertă și greu convinsă să nu permită nici măcar genericul celei mai mari aberații din politica locală recentă.

Pata de pe uniforma polițiștilor cinstiți și ofensa adusă autorității și cetățenilor ne rămân exemple ale inconștienței unor politicieni locali dar și de la centru. Oameni care nu au înțeles că orice mic dubiu în privința unei persoane, într-o funcție publică, trebuie tratat cu responsabilitate, nicidecum cu toleranță și îngăduință. Sunt pregătit și de eventualele insinuări ale celor care ar putea spune că și PNL face parte din această coaliție. Da, e adevărat! Nici PNL nu e, întotdeauna, un model de deontologie la capitolul numiri politice. Însă, aici s-a depășit orice putea fi imaginat, fără precedent în Alba, cu un personaj a cărui semnătură nu valorează nimic nici în condica de prezență, cu atât mai puțin pe actele unei instituții ca Prefectura.

Așa cum mulți se așteptau, și cum altfel era normal, domnul Rașcovici nu va mai fi subprefect.

Este trist că sistemul încă permite astfel de erori, însă este bine că același sistem este pregătit să le îndrepte.

La fel de trist este și faptul că „oamenii noi” din USR, o „veritabilă” pepinieră de caractere, au decis să-l nominalizeze pe domnul Rașcovici pentru acest post, în condițiile în care știau foarte bine problemele grave pe care le ridica CV-ul acestuia. Poate chiar mai trist este faptul că însuși domnul Rașcovici, proaspăt îmbrăcat în haine politice și cu insigna USR la rever, a acceptat acest post, știind foarte bine situația în care se află și s-a aflat de-atât timp. Ne-am fi așteptat de la cel care a îmbrăcat niște ani buni haina de subofițer de Poliție, să dea dovadă de coloană vertebrală și corectitudine. Nu să se folosească de o conjunctură de moment ori de pârghiile pe care așa zis noii oameni ai politicii tocmai le-au descoperit, pentru a-și urmări propriu interes și propria căpătuială.

„Falsul de la Alba Iulia” rămâne, dincolo de urmările legale care nu se vor lăsa așteptate, o mostră de atitudine perversă prin care USR a „pariat” un întreg sistem pe mâna unui om.

Vinovăția în cazul Rascovici trebuie înțeleasă fără să facem abstracție de o întreagă conjunctură. De un lung șir de oameni care au girat impostura acestui om. Cu orice preț și orice mijloace. Cu nepăsare, îngâmfare și un, de neînțeles, munte de mediocritate toxică”, a scris joi seara europarlamentarul Mircea Hava, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Ionel

    joi, 06.05.2021 at 23:35

    Hava din nou, cu textele sale pline de înțelepciune – poate prea sofisticate pentru noi. Dar ce să faci, nu te poți pune cu Hava 🙂

  2. Altul

    vineri, 07.05.2021 at 08:53

    Plusereii au constituit, pentru mine și alții ca mine, marea dezamăgire a alegerlor trecute, la care i-am tooooot votat. Promit să nu mai recidivez vreodată. În clipa de față nu văd diferențe majore între opereta de tarabă a discursului anticoropăciune a barnilor, voiculeștilor (ăsta de cea mai tristă amintire), etc… și goarnele răgușite ale delirului naționalist al șoșocilor și simionilor atomici. Sunt două fațete ale aceleiași medalii de tinichea. Subprefectul de care e vorba, se alătură galeriei de impostori ce întunecă pământul, ce se vrea „venitorele” nației.

  3. Altul

    vineri, 07.05.2021 at 09:14

    Intervenția lui Hava e cum nu se poate mai corectă acum. Altele au fost destul de nepotrivite, cum ar fi cea legată de „trădătorul” Pleșa de exemplu. Cum am spus, plusereii sunt o dezamăgire pentru mulți și nu cred că vor mai avea susținerea pe care au avut-o. Păcat că puținii oameni de ispravă dintre ei vor pierde alături de fațada tembelă și zgomotoasă a cuvântătorilor de ocazie ce vorbesc fără rost sau folos, doar pentru gâlceavă ieftină.

  4. pilu

    vineri, 07.05.2021 at 11:32

    Iar a inviat Stalin ? Ma, rolul tau acum e altul, nu sa faci pe mama Omida in miez de noapte. Te-ai plictisit acolo si nu te mai baga nimeni in seama ? Plictiseste-te in continuare, dar lasa-ne dracu in pace ca te-am suportat atatia amar de ani, si doamne bine-i sa nu te mai auzim si vedea. De ce iti bagi nasul in oala altora ? Ca nici la voi nu-i treaba oabla si nici nu a fost vreodata.

  5. Gely

    vineri, 07.05.2021 at 17:59

    Nu doar ca va pleca din functie, dar dl Hava ar trebui sa solicite ministrului care e de la PNL anchetarea celor care l-au platit fara a avea documente legale iar autoritatile sa se autosesizeze pt a se recupera suma platita in fiecare luna pt studiile care nu le are si pentru a i se recalcula pensia pe care a incasat-o pt venituri necuvenite si apoi fals in declaratii deoarece a declarat ca a absolvit o facultate acreditata desi stia ca inainte de a absolvi cu 3 ani ea a fost desfiintata prin hotarare judecatoreasca si uz de fals prin inscrierea lui la un curs care i-au adus apoi foloase morale si materiale.

  6. Gelu Marincas

    vineri, 07.05.2021 at 18:20

    Anchetat si condamnat pt fals in declaratii pt banii luati pe nedrept 15 ani in politie si recalculata pensia plus recuperata indemnizatia de subprefect luata pe falsuri . Felicitari Alba24 si sa soliciti sa se faca publica finalitatea anchetei acestui caz de impostura

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax