Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mircea Hava, ”calul care a tras căruța”, s-ar întoarce la Primăria Alba Iulia chiar și din poziția unui independent capricios

Publicat

Hava, Mircea Hava, Primăria Alba Iulia, candidatură: o înșiruire de cuvinte care în ultimele săptămâni s-a rostogolit pe internet, dar și prin discuțiile celor din Alba Iulia, iar acest fapt nu este întâmplător.

Nu este deloc întâmplător că echipa din spatele lui Hava testează apele, iar asta vine într-un context de relativă dezamăgire față de actuala conducere a primăriei, de lipsa unui candidat, măcar vehiculat, al celor din PNL Alba și de fala lui Matieș că este primul candidat anunțat și cu șanse reale al PSD-ului din ultimii 20 de ani.

După eșecul experimentului moștenitorului-desemnat, Voicu Paul, care l-a costat și scaunul de șef al PNL Alba, Hava pare că vrea să ia calea primăriei încă o dată.

Și nu neapărat călare pe un cal alb pe porțile Cetății, ca un salvator providențial, ci din postura de ”calul care a tras căruța” și, chiar dacă merita să stea liniștit, nu poate, pentru că este îngrijorat de soarta orașului.

Toate metaforele de mai sus exprimate de Hava duc la o singură idee: momentan, totul este la nivel declarativ și pentru a vedea reacția opiniei publice. ”Dacă prezența mea va fi o garanție pentru albaiulieni și profesioniști, mă voi întoarce”, a precizat Mircea Hava pentru alba24.ro.

Ce spune despre Hava despre candidatura la primărie

”N-am fost niciodată omul dispus să vorbească despre intenții. Turuiala planurilor și propunerilor vine de la oameni slabi și incapabili, de pe urma cărora atât rămân, vorbele!

Mi-e greu să zic că n-au fost lucruri nefăcute din mandatele mele, dar s-ajungem vremuri în care oamenii să se gândească să-l aducă înapoi pe calul care a tras căruța și care, azi, ar merita să stea liniștit arată că orice am făcut a fost mai mult și mai bine decât ce e azi.

Asta mă îngrijorează! Faptul că nu apar fețe noi, că nu există o voce credibilă care să-ntoarcă scaunele albaiulienilor în concursul ăsta de talente administrative.

Este păcat de Alba Iulia, care are mulți oameni bine pregătiți, dar care nu-s convinși că politica merită.

Și noi, politicienii, suntem de vină că am pierdut încrederea tinerilor. Vă răspund clar că nu mă interesează îngrijorarea partidelor pentru candidați, am dreptul ăsta după atâția ani, ci doar îngrijorarea albaiulienilor.

Iar pentru asta mi-e greu să stau pe margine. Însă nu e vorba de revenirea lui Hava ca panaceu al neputinței. Hava e doar un om care s-a înconjurat de profesioniști, nu de membri de partid în posturi importante. De asta duce lipsă administrația în toată România.

Dacă prezența mea va fi o garanție pentru albaiulieni și profesioniști, mă voi întoarce”, a declarat Mircea Hava pentru alba24.ro.

Mircea Hava, independentul care a devenit mai capricios

Mai mult de atât, din câte se pare, Hava aruncă în discuție și o posibilă candidatură din poziția de independent, dacă apele în PNL Alba nu se liniștesc. Însă, din poziția de independent, nu ar mai avea acces la mașinăria de campanie a liberalilor din Alba Iulia, care s-a format în zeci de ani în oraș și s-a rodat în multe runde de alegeri.

Un mecanism în care fiecare își cunoaște locul și rolul: de la lipitorii de afișe până la responsabilii de zone și echipa de strategi.

PNL-iștii din Alba Iulia sunt de altfel recunoscuți pentru organizarea din oraș, în unele zone având reprezentanți chiar la fiecare scară de bloc.

Ca independent, ar fi lipsit de toată organizarea de mai sus, însă chiar și din această poziție ar rupe din voturile cetățenilor, atât de la PNL cât și de la USR, lăsând calea liberă lui Matieș.

Legat de o candidatură din partea PNL, Hava vorbește despre ezitarea de care dau dovadă toate partidele și nu evită să spună că este curtat și de alte formațiuni politice.

Întrebat dacă a avut propuneri și din partea altor partide, dar și dacă va candida din partea PNL, Mircea Hava a declarat că:

”Evident că propuneri se fac. Nu e o noutate. Clar că în orice discuție trebuie evaluat tot.

De la disponibilitatea mea, până la echipa cu care lucrezi. Dacă purtam această discuție acum zece ani, răspunsul ar fi fost mult mai simplu. Azi, sunt membru PNL și e normal ca, deocamdată, destinul meu politic să coincidă cu al acestui partid.

Pe de altă parte, repet, am devenit mai capricios. Și asta doar din cauza ezitărilor de care dau dovadă toate partidele.

Dacă mai e ceva de făcut, voi cântări cu atenție. Nu mai sunt la anii la care să ai șansa să repari o decizie care-i costă pe cei ce votează. Prezența mea în fața unui partid nu îl face mai bun, dacă dezamăgește omul prin ceea ce face până la alegeri.

Să nu creadă cineva că nu mi-ar sta bine independent. Oricum, am decis singur, cu albaiulienii, toți anii ăștia. Sunt obișnuit fără propte, ci să fiu proptă de imagine sau orice”.

Mai multe surse alba24.ro spun că actualul europarlamentar s-a întâlnit în ultima vreme de mai multe ori cu șefii PSD din Kiseleff, jucând însă o carte grea, de totul sau nimic, iar asta însemnând: loc eligibil de europarlamentar și putere locală absolută care să-i permită să desemneze el candidații la primăriile din Alba, dar și la Consiliul Județean.

O carte greu de acceptat de Ciolacu și Stănescu, în condițiile în care nu sunt prea siguri că Hava mai are forța de a strânge în jurul lui oameni și voturi ca în vremurile bune.

Vorbele au fost aruncate, zvonurile au fost împrăștiate, iar apele s-au agitat prin oraș, deși mai sunt doi ani până la alegeri.

Însă nu este exclus ca la următoarele alegeri să asistăm la o cursă Pleșa – călare pe proiectele primite moștenire, un Matieș – urcat pe un măgar încăpățânat să ajungă la primărie și un Hava – calul care a tras căruța atâția ani și ar mai încerca încă o dată hamurile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 14.09.2022 at 13:49

    Deci, eşti calul care a tras la cărută. Dar ai omis să spui, că acea căruţă era impotmolită până peste osie. Nu îţi este ruşine să mai apari în faţa electoratului, tu, care după zeci de ani de belfărit ai lăsat centrul vechi ca satele depopulate ale ţării. În afară de pavele n-ai lăsat nimic. Câtă obrăznicie în ceea ce spui. Moşule,ca pe vremea PSD,las-o jos că măcăne !

  2. gelu stoian

    joi, 15.09.2022 at 06:53

    TU „MACANI” PILU-le Ca RATELE PSD-ului, PRAMATIE !!!!!

  3. Idei

    joi, 15.09.2022 at 07:53

    Vorbe multe, idei putine !

  4. Kop

    vineri, 16.09.2022 at 12:14

    Pilule tu unde traiesti ?
    Mircea Hava cum il criticati voi a facut din Alba un oras exemplar.
    Mircea Hava este om de cuvant si un om care a ajutat cat a putut pe toata lumea.
    Daca o sa candideze o sa il sustin din toate punctele de vedere chiar daca nu sunt apropiat lui.
    Nea Mircea in momentul in care iti anunti candidatura o sa te caut si o sa te ajut cu ce pot chiar daca nu avem nimic in comun.

    Pilule cand te plimbi prin Alba iti place ?
    Ai fost in alte orase ?

    Nici mie nu mi-au placut toate alegerile facute de Hava dar asta nu ma face sa nu vad si realizarile lui.

  5. dolfi

    vineri, 16.09.2022 at 21:07

    stai unde esti tovarase… In afara de „zugravitul” cetatii pe bani multi, centrul a fost lasat sa putrezeasca. arterele principale au devenit mici orasele chinezesti cu toate chichintele deschise la parter, punand in pericol structura blocurilor… Micestiul in loc sa fie sistematizat de pe vremea ta seamana cu un sat din orientul mijlociu de pe la 1800.
    Refuz sa cred ca ai dormit in papuci atatia ani. De fapt nu ti-a pasat de oras si de dezvoltarea lui cu adevarat. Orasul e sufocat de trafic auto, ai dat girul constructiilor de spatii comerciale pe terenuri care puteau fi utilizate la largirea drumurilor…
    Dar na, si tu ca ceilalti politicieni de bazezi ca oamenii au mintea scurta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax