Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava, „condamnat” să fie primar pe viață la Alba Iulia. Ar fi vrut europarlamentar dar nu-l lasă Orban

Publicat

hava

Partidul Național Liberal și-a pregătit, în linii mari, lista pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc în 2019, primul pe aceasta urmând să fie chiar liderul PNL, Ludovic Orban. Potrivit unor surse din interiorul formațiunii, nume grele din partid, precum Mircea Hava, Gheorghe Falcă sau Vlasile Blaga au fost înlăturate.  Se pare că Hava ar fi foarte preocupat să obțină susținerea organizațiilor județene pentru loc eligibil pe lista de candidați a partidului, la alegerile pentru Parlamentul European, de anul viitor. Acesta caută o poziție confortabilă în scrutinul din 2019, dorind să se retragă din funcția de primar de la la Alba Iulia.

Sursele citate au declarat, pentru Mediafax, că pe lista scurtă pentru alegerile europarlamentare se află în acest moment: Ludovic Orban, Siegfried Mureşan (venit recent din PMP), Ionel Dancă, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda, Violeta Alexandru (propusă de Cioloş pentru a prelua functia de ministru delegat pentru dialog social), Cristian Buşoi.

Se pare că inclusiv preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, ar fi spus, la întâlnirea cu Ludovic Orban, că ar prefera să meargă mai depare în legislatura viitoare cu Siegfried Mureşan, dar a nominalizat-o şi pe Adina Vălean.

Pe lista de europarlamentare initial se regăseau nume precum Vasile Blaga, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, dar au fost retrași de pe liste lucru care a creat nemulțumiri în rândul membrilor.

De cealaltă parte, justificarea ar fi fost că PNL poate pierde mandate de primari la Alba şi Arad cu aceste nominalizări.

Mircea Hava face lobby în Parlament, prin  intermediul lui Florin Roman, care trebuia să susțină  pensiile speciale pentru  primarii și șefii de CJ-uri ai PNL, ar fi putut obține sprijinul organizațiilor județene, în vederea obținerii unui loc eligibil pe lista de candidați la europarlamentarele din 2019.

Mai mult, sursele susțin că Ludovic Orban l-ar fi refuzat pe Mircea Hava, în încercarea acestuia din urmă de a-i acorda un loc fruntaș pentru europarlamentare. O discuție în contradictoriu, pe acest subiect ar fi avut loc, acum câteva săptămâni, cu ocazia sărbătoririi zilei de naștere a lui Orban, în județul Alba. Hava i-ar fi organizat întreaga petrecere lui Orban, crezând că poate obține ceea ce și-a propus, scrie ancheteonline.ro.

Oficial, criteriile care vor sta la baza alegerii candidaţilor pentru europarlamentarele din 2019 vor fi stabilite în următorul Consiliu Naţional, care ar fi trebuit să se organizeze în luna iunie.

„Voi fi foarte exigent în ceea ce priveşte candidaţii. Nu poţi să trimiţi pe oricine la Bruxelles. Candidaţii trebuie să aibă expertiză cel puţin într-un domeniu, pentru că acolo dezbaterea în comisiile de specialitate este extrem de serioasă, iar noi, ca să existăm în această dezbatere şi să putem influenţa deciziile în avantajul României, trebuie să avem oameni foarte bine pregătiţi”, a declarat recent preşedintele PNL.

Edilul Municipiului Alba Iulia a fost în 2014 pe listele PDL pentru alegerile europarlamentare însă nu pe un loc eligibil.

Mircea Hava a candidat pe locul 11 pe listă și a explicat atunci că prezența lui acolo a fost doar un gest de solidaritate pentru partid, gest pe care l-au făcut mai mulți primari de orașe din România, „campioni ai fondurilor europene”. „Și dacă locul pe care mă aflu va fi eligibil, voi rămâne acasă”, spune primarul.

„Sunt o locomotivă pentru partid. Dacă aș fi vrut să plec la Bruxelles, eram maxim pe locul 5”, a spus primarul Mircea Hava în 2014.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 21.06.2018 at 17:30

    Du-te Orbane linistit, ca si asa esti ca patrunjelul in zama, pe oriunde te-ai afla ! POate mai rau. Nu ai profil de politician oricat te-ai stradui. Si asa ai ajuns destul de sus.Tu faci fata doar la chefuri, in rest nu ti se simte prezenta,ca n-ai ce spune la obiect.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax