Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava: Decizia luată de UE, să nu mai poată fi comercializate autovehicule noi clasice începând cu 2035, este o greșeală

Publicat

Green New Deal, cel mai important pachet legislativ de mediu propus la nivelul Uniunii Europene, trebuie să meargă mai departe, susținut și promovat. Cu înțelegerea și acceptarea situațiilor pe care le trăim azi. Europa de acum nu mai este cea din urmă cu doi ani, iar viața în bătrânul continent e profund schimbată. Războiul de distrugere dus de Rusia în Ucraina, precum și războiul hibrid dus de Rusia împotriva occidentului, transpus în criza energetică prin care trecem, nevoia de a regândi circuitele economice în funcție de noile realități în ce privește lanțurile de aprovizionare, inflația care a atins cote extreme, toate acestea trebuie să fie un „reality check” în ce privește dorința noastră de a duce mai departe Green New Deal în fix forma gândită acum câțiva ani.

Recenta decizie luată la nivelul Uniunii, în ce privește reducerea emisiilor de CO2, prin care urmează ca, începând cu 2035, să nu mai poată fi comercializate autovehicule noi cu combustie internă este o greșeală. Suntem, cum spuneau și colegii mei din EPP, în situația în care Europa riscă să se confrunte cu un „efect Havana”, iar după 2035 să avem în Europa doar mașini clasice, în condițiile în care cele noi, electrice, fie nu există, fie au încă prețuri prohibitive.

Să mizăm totul pe o trecere bruscă la mașina electrică este o greșeală. Tranziția trebuie să fie una cerută de piață, nu impusă, astfel încât să avem nu doar un transport curat, nepoluant, însă și sustenabil și eficient din punct de vedere economic.

EPP, cel mai mare grup politic din Parlamentul European rămâne neclintit în decizia de a susține politicile de mediu din cadrul Green New Deal. Trebuie, fără îndoială, să facem mai mult în ce privește reducerea emisiilor, însă o interzicere completă a mașinilor clasice este prea mult, iar efectele asupra economiei și sectorului auto din Europa ar putea fi devastatoare.

Mircea Hava europarlamentar PNL

Membru al PPE

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 30.10.2022 at 20:46

    Decizia luată la nivelul Uniunii. Păi de ce vorbim ? Nu sunteţi acolo să luaţi cele mai bune decizii ? Cine o fi fost ăla care a luat de capul lui această decizie ? Ia explică-ne şi nouă, voi ce mai căutaţi pe acolo dacă deciziile se iau în altă parte, de care voi nici nu ştiţi. Cred că ai spus o prostie de care nu ţi-ai dat seama. Plecaţi acasă, inutililor !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax