Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mircea Hava despre Alianța Vestului: ”Este răspunsul politic către un guvern care vrea să circulăm pe ulițe”

Publicat

hava

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, anunță că va susține Alianța Vestului inițiată de primarii din Timișoara, Cluj-Napoca, Arad și Oradea.”Această sudură a unor orașe importante din România este, dincolo de nevoia de a consolida dezvoltarea comună, răspunsul politic către un guvern care încă vrea să producem energie cu cărbuni și să circulăm pe ulițe în loc de străzi”, a declarat Mircea Hava, la solicitarea Alba24.

Cei patru primari liberali care au format așa-numita Alianță a Vestului, vizează infrastructura, arată un document semnat de aceștia. Realizarea a trei autostrăzi, un tren de mare viteză care să lege orașele conduse de cei patru, o rețea de transport public în județele respective, finalizarea centurilor ocolitoare sau dezvoltarea aeroporturilor.

”Relația noastră, ca municipiu, cu colegii care au format această alianță are un trecut solid și un viitor pe măsură. E o tradiție a vechiului mod de lucru din Transilvania, cu fața spre vecini și Europa.

Această sudură a unor orașe importante din România este, dincolo de nevoia de a consolida dezvoltarea comună, răspunsul politic către un guvern care încă vrea să producem energie cu cărbuni și să circulăm pe ulițe în loc de străzi.

Îi susțin necondiționat, iar când va fi cazul să punem umărul cu experiența noastră in fonduri europene vom răspunde prezent. Suntem într-un dialog permanent cu Sibiul și alte orașe din centrul țării și nu cred că va trece mult până această alianță va fi pe cât de mare, pe atât de utilă țării și oamenilor.

Nimeni nu face asta pentru că ne credem altcumva, ci pentru că toți ne dorim mai mult pentru România și vrem să fim o voce care contează în Europa” a spus Mircea Hava.

Semnatarii, Ilie Bolojan (Oradea), Emil Boc (Cluj Napoca), Gheorghe Falcă (Arad) și Nicolae Robu (Timișoara) solicită accesul direct la finanțări, fără a mai aștepta de fiecare dată ”verde” de la București. Argumentele lor sunt destul de serioase. Mutarea deciziei privind finanțarea ar implica și agențiile de dezvoltare regională dar, cel mai probabil, și realizarea unor autorități regionale de management.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 11.12.2018 at 19:49

    Te-ai trezit, mosule ?

  2. pilu

    joi, 13.12.2018 at 20:05

    Parca reportajul despre palavragelile mosului sunt mai ample si in alt stil pe Citynews. Mai ales finalul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax