Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava despre certificatul de vaccinare: O veritabilă confirmare a retardului cu care acționăm, o măsură tandră și inutilă

Publicat

Europarlamentarul Mircea Hava a catalogat certificatul verde ”o veritabilă confirmare a retardului cu care aționăm” cu trimitere la măsura luată de Guvern, dar și o măsură ”tandră și inutilă”. 

Hava a făcut pe Facebook o serie de comentarii despre situația actuală a României, în plin val de cazuri de COVID.

De asemenea declarația acestuia a fost însoțită de o poză în care se prezintă rata de vaccinare a țărilor din Europa (România fiind pe penultimul loc), dar și a statelor din SUA. 

Certificatul verde sau adeverința electronică verde este dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.

”Că dacă nu se publica, nu ne mai durea așa de tare.

Toate astea se întâmplă în timp ce politicienii noștri fac un cordon de spoieli și improvizații în jurul unui adevăr incontestabil.

Bulgarii sunt în fața noastră în clasamentul țărilor cu populație vaccinată! Nu mai vorbesc de maghiari, că-n cazul.lor, de data asta, e clar cine-a fost primul.

Pe guvernanți i-a luat valu patru cum îi ia pe primarii proști iarna pe nepregătite.

O singură biată măsură: în vitrina amăgirilor a apărut, recent, certificatul verde.

O veritabilă confirmare a retardului cu care acționăm, o măsură tandră și inutilă, tot din gama „să fie ceva, să fie bine”, ce ar fi trebuit luată înainte ca orice comunitate să fie nici pe aproape de 3%.

Că ne-a durut congresul mai mult decât succesul unei campanii de vaccinare făcută la braț cu populația, nu prin dictatura restricțiilor.

Cam ăsta e bunul plac politic, după care nu există o altă amendă mai învârtoșată decât aia pe care nu ți-o scrie vreo instituție, ci oamenii care te-au trimis acolo să faci ceva, nu să te bazezi pe „va trece cumva”.

Da, nu e bine deloc. Spitalele sunt din nou blocate, medicii, în special cei de la ATI, așteptă soluții și motivare, dar banii pentru ei și munca altora vor veni abia peste două luni de acum.

Când după „anotimpul congresului” vom strânge recolta de oameni rămași fără locuri în spitale, mulți dintre ei fără zile.

În sănătate s-a stabilit deja: să nu cedeze nimeni și să lucreze toată lumea, peste program, fără comentarii și dacă nu le place să plece, că oricum n-avem de unde aduce alții.

De titulari vorbesc, nu de interimari. De cei cu halate și sporuri tăiate.

Să nu adaug școli sau grădinițe chiar aici, în Alba Iulia, în care dacă vrei săpun, prosop le cumperi, n-aștepți copilu să dea cu apă și să se șteargă pe pantaloni.

Mai sunt și lucruri bune, din fericire. Multe țin de oameni care-și iau în serios menirea. Și țin să mă bucur nespus de gestul firesc oferit ca exemplu, tuturor, de Înalpreasfințitul Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului.

Un real partener pe care mă mândresc că și noi, la Alba Iulia, l-am avut. La fel cum apreciez apelul Bisericii Catolice către ONU, ca toată lumea să primească vaccinul.
Peste toate, suntem, totuși, țară fruntașă la numărul de doze comandate și neutilizate.

Asta în timp ce noi ne pregătim cu alternativa de a consemna, închide, sechestra, ascunde, evita – în niciun raport cu soluția de a convinge, de a vaccina.Și parcă tot pe noroc ne bazăm, amăgim primejdia cu loteria”, a precizat Mircea Hava, într-o postare pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Altul

    joi, 23.09.2021 at 09:50

    Poate că acum nu mai contează, însă dacă mai folosește la ceva asta, trebuie spus că modul în care v-ați susținut candidatura la șefia locală PNL, dle. Hava, v-a creat un mare deserviciu. Din păcate pentru mulți, mă număr printre ei, susținerea atunci a lui Orban, în detrimentul Căcâțului, era soluția corectă și ați intuit-o foarte bine. Acest ipochimen impostor, cu studii învârtite pe degete și coțcării din Statele Unite, este viitorul dictator idiot al momentului, cum bine l-au intuit și cei care l-au cunoscut atunci când făcea învîrteli financiare de la banca ce l-a scuipat afară când l-a descoperit. Pe de altă parte, PNL Alba, prin atitudinea conducătorului său local, dl. Dumitrel, mi se pare, evident din exteriorul problemei, printre puținele corecte și echilibrate în vacarmul de răgete și sudalme de autobază, care fac prima pagină acum. De spectacolul ăsta de circ PSD profită din plin, și chiar pe drept, pentru că discursul său din ultima vreme a devenit, paradoxal, foarte corect.

  2. Dora Mateescu

    joi, 23.09.2021 at 09:51

    Mda… Domnul europarlamentar Mircea Hava a uitat ca nu demult era si el printre primarii pe care ii lua iarna pe nepregatite. Poate dumneavoastra ati uitat domnule parlamentar, dar noi, albaiulenii, nu am uitat de troienele uitate pe strazi cu saptamanile. Tipic romanesc, ati ajuns la ciolan si ati uitat de unde ati plecat.

  3. Ovidiu

    joi, 23.09.2021 at 10:55

    Jos Hava!Un comunist camuflat în liberar!Rușine,mai dai și sfaturi!Ce studi ai?Impostorule!

  4. Cicaldau

    joi, 23.09.2021 at 13:05

    Masura tandra???::::))))…..Poate tardiva, ca altfel bietul Hava, care nu prea le are cu limba romana, ar fi trebuit sa puna bulina rosie…interzis minorilor, sa nu invete cumva tandreturi de la europarlamentar:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax