Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava, discuții cu liderii liberalilor: PNRR este o însăilare, nu am văzut în viaţa mea o chestiune atât de prost scrisă

Publicat

Mai mulţi lideri liberali, printre care și europarlamentarul Mircea Hava au discutat în termeni duri despre înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate – ANDIS, structură care ar urma să gestioneze banii din PNRR pe capitolul Sănătate.

USR PLUS a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea instituţiei, dar liberalii consideră că banii ar trebui dați direct instituțiilor care administrează spitalele.

În plus, consideră aceștia, înființarea unei noi agenții cu super-salarii ar fi inutilă.

Ludovic Orban:

„Decizia la nivelul coaliţiei a fost ca proiectele de spitale să fie derulate de autorităţile care tutelează spitalele.

Acel pasaj cu înfiinţarea agenţiei pentru spitale a fost introdus împotriva deciziei coaliţiei, de Ghinea, cel mai probabil în conivenţă cu Voiculescu.

Am discutat cu primul ministru şi are acelaşi punct de vedere cu mine”.

Buşoi a completat că nu e normal ca în perioadă cu probleme financiare să înfiinţezi o nouă instituţie cu salarii foarte mari”.

Mircea Hava:

„PNRR, dumneavoastră spuneaţi înainte să ne abţinem, eu nu o să mă pot abţine pentru că nu am văzut în viaţa mea o chestiune atât de prost scrisă. Nu este decât o însăilare.

E vorba şi de această agenţie, şi pe mine mă miră cum nişte oameni de dreapta la guvernare se gândesc să înfiinţeze această agenţie, care se vede de la o poştă că este pentru a duce nişte bani în anumite zone. Sunt împotriva celor care încearcă să-şi bată joc de inteligenţa românilor.

Voi încerca să scot de acolo să se vadă şi banii de consultanţă care sunt duşi pentru nişte indivizi”, a spus Mircea Hava, prim-vicepreşedinte al PNL.

Mircea Hava a avut o intervenţia şi la Antena 3 unde a recunoscut faptul că se opune înfiinţării unei noi agenţii.

„Şi eu am fost suprins când am aflat acum o săptămână de intenţia. Face o atingere gravă la ceea ce priveşte regulile constituţionale. Poate au alte interese”, a precizat prim-vicepreşedintele PNL.

Liderul PNL consideră că demersul USR PLUS este un atac la adresa autorităţilor locale. „Se dă un dos de palmă administraţiei locale. PNL nu va vota aşa ceva. Premierul a spus clar că nu va promova acest lucru”, a subliniat Hava.

Sursă: Adevarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 18.06.2021 at 17:25

    Tu vorbesti ma, n-ai scris nimic in viata ta care sa fie evaluat. Infumuratule !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax