Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava: EPP propune o strategie cu ținte clare, asumată de Comisia Europeană, pentru susținerea firmelor mici și mijlocii


Publicat

„Pacientul” IMM are nevoie, urgentă, de corecții ale tratamentului care pot să ne țină, pe fiecare dintre noi, într-o Uniune puternică din punct de vedere economic. Iar primul pas este acela de a ne asigura că economia își va regăsi vitalitatea printr-un sprijin total acordat întreprinderilor mici și mijlocii.

Pentru că acestea generează venituri covârșitoare pentru bugetul UE, peste 50% din Produsul Intern Brut, și oferă un loc de muncă pentru mai bine de 100 de milioane de oameni.

Așa că, orice vulnerabilizare a întreprinderilor mici și mijlocii ar semăna cu un avion prăbușit, din a cărui cutie neagră se va auzi doar ecoul unor firme care nu au primit, la timp, salvarea pe care o așteptau.

Economia Europei, și așa vlăguită de criza sanitară, nu poate fi repusă pe roți decât în jurul și prin intermediul companiilor mici și mijlocii.

IMM-urile au, așadar, nevoie de soluții rapide, plecând de la digitalizare, acces simplificat la finanțări și ajungând la eliminarea birocrației pe care trebuie să o înfrunte.

Politicul, la nivelul Europei, are datoria de a găsi toate și cele mai bune soluții pentru a sprijini acest sector, al micului producător și al companiilor zonale și regionale, fără de care întreaga structură a economiei de piață funcționale s-ar prăbuși într-o clipită.

Ca membru al grupului PPE, sunt convins că strategia noastră de a sprijini acest sector de activitate e cea care poate oferi soluții și garanta rezultate. EPP a propus Comisiei Europene asumarea unei ținte clară privind reducerea drastică a birocrației și a poverii administrative, până la mijlocul anului 2021.

În această nouă strategie am propus creșterea considerabilă a numărului IMM-urilor care se angajează în practici de afaceri durabile, precum și numărul firmelor care utilizează tehnologii digitale, prin introducerea unui sistem de vouchere.

Lumea în care trăim astăzi, în interiorul Uniunii Europene, este rezultatul antreprenoriatului, a oamenilor cu idei și inițiativă, care au înțeles și pus în aplicare principiile pieței libere.

Marile companii, concerne și multinaționale, care astăzi au cifre de afaceri amețitoare, comparabile cu ale unor state, au început tot la nivelul de mică afacere. Iar ele nu pot exista nici astăzi în lipsa micului întreprinzător.

În acest moment, din cauza acestei crize, 90% dintre micile companii au anunțat că sunt afectate, în special cele din zona serviciilor. Peste 70% dintre IMM-uri au înregistrat, în Europa, pierderi majore din cauza opririi unor sectoare de activitate, cele mai afectate fiind HORECA și construcțiile.

Una din cinci companii este în situația de a nu-și putea susține creditele, fiind obligate să renunțe la angajați. Nu mai vorbim de faptul că proiecțiile de creștere și dezvoltare, pentru un procent de 28% dintre companii, s-au transformat într-o luptă pentru supraviețuire.

Noua strategie propusă de EPP îmbunătățește accesul la finanțare, aceasta fiind una dintre cele mai urgente probleme pentru multe întreprinderi mici. Comisia Europeană trebui să lucreze la eficientizarea sistemelor de finanțare pentru IMM-uri prin simplificarea procedurilor.

Micul comerciant, companiile de nivel mediu, care acționează local și regional, sunt mult mai afectate de perioadele de recesiune sau contracție ale economiei globale, neavând resursele și capacitatea de a rezista unei crize prelungite, așa cum se întâmplă în cazul companiilor foarte mari sau multinaționale.

Taken by Heritage Advice

Viitoarele propuneri legislative trebuie să se bazeze pe o imagine real confirmată, prin observații atente a problemelor cu care se confruntă IMM-urile.

Comisia Europeană a primit, din partea EPP, propunerea introducerii în subordinea Președintelui Comisiei, a unui organism special care să furnizeze analize exacte a tuturor situațiilor cu care se confruntă companiile mici și mijlocii.

Plasa de siguranță a unei economii o constituie companiile mici și mijlocii, care înțeleg cel mai bine particularitățile și nevoie locale, care vin să răspundă cerințelor pieței, care creează un cadru optim și susțin economia unei localități, regiuni sau zone.

Cei mai mari angajatori și contribuabili sunt, dacă vreți, consorțiul acestor companii mici și medii. Este momentul ca toate vocile care confirmă acest lucru să transforme discursurile de susținere în fapte!

Mircea Hava

Membru al Parlamentului EuropeanȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. revoutionar

    marți, 29.12.2020 at 11:11

    Crezi ca mai intereseaza pe cineva balivernele astea acum cand penelistii tai au dat verde scumpirii energiei electrice cu aproape 18% in Alba Iulia? RUSINE tradatorilor !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: ”Ora de joacă”. Imagini inedite cu animale jucându-se, surprinse de camerele amplasate în Parcul Natural Apuseni

Publicat

Camerele amplasate de rangerii Parcului Natural Apuseni au surprins la joacă cervide din populația tânără de animale.

Într-o primă filmare, este vorba despre un grup mare de ciute și cerbi care zburdă fără griji prin pădurea încărcată de zăpadă.

”Ora de joacă în Apuseni” au denumit momentul, rangerii parcului.

Într-o a doua filmare, postată pe contul de Facebook al Parcului Natural Apuseni, se pot observa câteva căprioare tinere, care, de asemenea, se joacă prin zăpadă.

Imaginile sunt surprinse în decembrie și ianuarie, de camerele amplasate de rangeri pe suprafața parcului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

InfoTrafic: Restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, în mai multe zone. Atenționări pentru șoferi

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că astăzi, pe autostrada A1 Sibiu –Sebeș, se execută lucrări, iar unele zone sunt cu restricții de circulație.

La km 270 – 270+800 sunt restricționate prima bandă și banda de urgență, pe sensul de deplasare Sibiu – Sebeș, în zona Săliște, pentru reparații parte carosabilă, în intervalul orar 10.00-15.00.

La km 262 – 264, sensul de deplasare Sibiu-Sebeș, în zona Cristian, sunt restricționate prima bandă și banda de urgență, pentru lucrări reparație carosabil, până la ora 17:00.

La km 250+550 – 250, sensul de deplasare Sebeș – Sibiu, în zona Sibiu, este restricționată B2, pentru lucrări reparație carosabil, până la ora 15:00.

La km 243+900  – 244+900, sensul de deplasare Sebeș – Sibiu, în zona Sibiu, este restricționată B2, pentru lucrări reparație carosabil, până la ora 15:00.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte semnificația semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

APEL UMANITAR: O fetiță din Alba are nevoie de un transplant cu celule stem la o clinică din Viena. Unde se pot face donații

Publicat

”Bună ziua tuturor! Eu sunt Ana, educatoare în Blaj. Timp de peste 25 de ani am educat, îngrijit și iubit copiii care mi-au fost dați în grijă. Acum, copilul meu are nevoie de ajutor”, așa își începe Ana Suciu, mama Carlei Dorottya, apelul către cei care vor să o ajute și să îi dea o speranță la o viața normală fețitei.

Mai exact, Carla Dorottya, în vârstă de 7 ani și 5 luni, a fost diagnosticată cu sindrom hiperkinetic, crize de afect, anemie severă, tulburări din spectrul autist.

Șansa la o viață normală o reprezintă un transplant autolog de celule stem la Stem Cell Therapy Austria din Viena, în valoare de 11.000 de euro.

Ultima zi în care poate fi efectuat transplantul este 11 martie, peste mai puțin de 8 săptămâni.

”Vă rog, ajutați o mamă disperată să-și poată duce copilul la tratament!”, a scris Ana Suciu pe Facebook.

Donațiile pot fi făcute în contul Asociației Copii cu nevoi speciale Blaj, cont RO23BTRLRONCRT0501199601, CIF 41265285.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

GHID pentru plata online a parcărilor publice din Alba Iulia. Care sunt pașii pe calculator sau în aplicația de smartphone

Publicat

Sistemul parcărilor publice cu plată a intrat oficial în vigoare în municipiul Alba Iulia de luni, 18 ianuarie. Până în luna februarie nu vor fi date amenzi, însă șoferii care parchează pe locurile marcate ca parcare publică și nu plătesc taxa riscă să primească avertismente.

Din 1 februarie vor fi aplicate și amenzi, care sunt cuprinse între 500 de lei și 1.000 de lei pentru staționarea fără plată sau între 100 și 300 lei pentru cei care depășesc timpul de staționare pentru care au plătit. Potrivit reprezentanților Primăriei, plata taxei pentru locurile publice de parcare (nu cele rezidențiale) se poate face prin intermediul aplicației Tpark (prin opțiunea plata SMS sau card ori abonament). Se pot cumpăra și tichete răzuibile, de la puncte de vânzare – în holul primăriei, la sediul din clădirea FLIPS, la Direcția de venituri.

Plata parcărilor publice (abonamente, plata orară) se poate face online de pe computer accesând www.tpark.ro sau de pe telefonul mobil utilizând aplicația Tpark care poate fi descărcată gratuit din Google play sau App store.

Plata online de pe computer:

1. Accesează www.tpark.ro – secțiunea Plăți online

2. Alege Parcare România

3. Introdu numărul de înmatriculare al mașinii

4. Alege orașul Alba Iulia

5. Alege serviciul dorit (abonament / parcare orară)

6. Introdu datele pentru facturare, inclusiv adresa de email pe care va fi trimisă factura automat

7. Alege tipul de persoană pentru care se va emite factura – persoană fizică sau persoană juridică

8. Efectuează plata introducând datele de pe card (codul de serucirate se găsește pe spatele gardului, sub banda magnetică neagră)

Plată parcare publică utilizând aplicația TPARK pe telefonul mobil:

1. Accesează aplicația Tpark descărcată pe telefonul mobil din Google Play sau App store

2. Alege Parcare

3. Alege orașul Alba Iulia

4. Alege CARD pentru plată abonamente parcare orară sau alege SMS doar pentru plată parcare orară

5. Introdu numărul de înmatriculare al mașinii

6. Selectează tipul de abonament parcare sau zona și durata unde parchezi

7. Alege tipul de persoană pentru care se va emite factura – persoană fizică sau persoană juridică

8. Completează datele pentru facturare (factura se trimite automat pe adresa de mail introdusă

9. Efectuează plata introducând datele de pe card (cod securitate se găsește pe spatele cardului sub banda magnetică neagră)

În aplicație nu este necesar să introduceți aceste date la fiecare plată. Parte din date rămân memorate, pentru a simplifica procesul de plată a parcării.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate