Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava este indecis: Va candida fie pentru funcția de prim-vicepreședinte în BPN al PDL fie pentru cea de vicepreședinte

Publicat

Noua conducere a PDL va fi aleasă sâmbătă, 30 iunie, când va avea loc Convenția Națională Extraordinară a partidului. Prezent la discuții, la București, primarul Mircea Hava a declarat că nu s-a hotărât încă pentru ce funcţie va candida, dar variantele ar fi: prim-vicepreședinte în BPN sau vicepreședinte. Hava mai susține că ar intenționa să propulseze și o altă persoană din Alba pentru o funcție de conducere în BPN, iar omul pe care acesta îl are în vedere este președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Mircea Hava a declarat pentru Alba24 că s-a hotârât să candideze pentru că, dacă nu ar candida nici el, nici alții, nu ar fi un semn bun pentru cei care au avut încredere în el și l-au votat la alegeri: „Nu am țintit niciodată funcții înalte, dar am mers în BPN pentru că de aici poți să faci lobby mai bine asupra miniştrilor, în ceea ce privește interesele cetățenilor. Puteam să obțin, știți foarte bine, chiar funcția de președinte, dar nu am vrut, pentru că nu vreau să devin navetist. Alba Iulia e singura mea mare dragoste și vreau să rămân aici. Una e să mergi la 2 săptămâni la București și alta ar fi să te muți acolo. M-am gândit și aș vrea să mai promovez, dacă se poate, o persoană din Alba la conducerea centrală a partidului. Spre exemplu, pentru o funcție de secretar regional sau chiar de vicepreședinte. Cel la care m-am gândit este Ion Dumitrel, dar asta rămâne de văzut. O variantă ar mai fi un parlamentar din Alba”, a explicat Mircea Hava.

Reamintim că în 30 iunie, la Bucureşti, 1.450 de delegaţi PDL vor alege, în Convenţia Naţională Extraordinară a partidului, noua conducere. Mandatul preşedintelui PDL va fi de patru ani, însă după alegerile parlamentare vor fi noi evaluări.

Deocamdată, numele vehiculate pentru candidaturi la funcţia de preşedinte al PDL sunt cele ale lui Vasile Blaga şi Gheorghe Falcă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax