Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Reducerea emisiilor de carbon nu înseamnă dezindustrializare pentru România și restul țărilor UE

Publicat

Marți, 7 iunie 2022, în plenul Parlamentului European vor fi dezbătute mai multe propuneri legislative extrem de importante. Acestea vor face parte din pachetul FIT for 55, cel mai ambițios pachet legislativ dedicat protecției mediului și combaterii fenomenului încălzirii globale.

”Reamintesc faptul că, prin acest demers, Uniunea Europeană își propune să reducă cu 55% emisiile de dioxid de carbon, până în anul 2030, comparativ cu cele din anul 1990.

Vreau, neapărat, să subliniez faptul că acest set legislativ NU înseamnă dezindustrializare!  Forța Uniunii Europene stă și va rămâne legată de amprenta industrială, atât în România cât și în celelalte state membre.

În plus, Pachetul FIT for 55 va atrage dezvoltarea unor capacități de producție, locuri de muncă și va fi un scut de protecție, fără prededent, împotriva poluării.

Alături de colegii mei din PPE, cel mai mare grup politic de la nivelul Parlamentului European, susținem fără rezerve pachetul FIT for 55, precum și toate directivele care-l vor compune: de la Emissions Trading System (ETS) ori Social Climate Fund (SCF) și până la Effort Sharing Regulation (ESR) sau inițiativa privind emisiile autovehiculelor.

De altfel, Esther de Lange, vicepreședinte al EPP și responsabil pentru domeniile Economie și Mediu, împreună cu Peter Liese, purtătorul de cuvânt al Comisiei de mediu a EPP, vor explica, în detaliu, poziția grupului cu privire la fiecare măsură care va forma întregul pachet și care urmează să fie dezbătută în plen începând de marți.

În momentul actual, Europa nu se mai poate baza pe un model de dezvoltare dependent de combustibili fosili și resurse limitate. Industria și noile modele economice trebuie să fie reorientate, fără discuție, către resurse regenerabile. Evident, nu e o tranziție ușoară, dar avem în față oportunități fără precedent.

Inclusiv pentru țara noastră, a cărei industrie nu este la fel de dezvoltată și, implicit, e dependentă de anumite fluxuri de materii prime.

Acum, e momentul în care ne putem onora obligația de a folosi toate măsurile și oportunitățile pe care FIT for 55 și banii europeni le vor oferi, pentru a dezvolta în România o industrie puternică și sustenabilă”.

Mircea Hava, europarlamentar PNL

Membru PPE

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax