Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Suntem cu un pas mai aproape de a reduce controlul giganților Hi-Tech asupra mediului digital

Publicat

mircea hava ppe

Uniunea Europeană e cu un pas mai aproape de a avea un pachet legislativ, format din Digital Service Act (DSA) și Digital Markets Act (DMA), a cărui menire este de a păstra piața digitală liberă, a asigura respectarea drepturilor utilizatorilor și de a evita pozițiile dominante pe care marile companii Hi-Tech le au și întăresc în mediul virtual. 

Săptămâna aceasta, Comisia pentru piață internă și protecția consumatorului e așteptată să confirme acordul privind DSA, stabilit în urmă cu o lună, ceea ce ne va duce mai aproape de scopul urmărit la nivel Uniunii, anume acela de a avea un set de măsuri care să elimine conținutul ilegal din mediul virtual și piața digitală, precum și de a întări drepturile utilizatorilor în raport cu companiile care activează online.

Avem nevoie de un set de reguli care să păstreze internetul drept un spațiu liber, dar care să responsabilizeze în același timp companiile în raport cu utilizatorii.

Avem nevoie de aceste instrumente, care să nu pună o presiune birocratică asupra companiilor mici și medii, dar care să permită totodată organismelor europene să lupte cu dezinformarea, cu conținutul ilegal, care să permită, practic, ca legislația în vigoare, aplicabilă în mediul fizic, să fie aplicabilă și în mediul virtual.

Cu alte cuvinte, internetul trebuie să rămână un loc liber, însă nu unul lipsit de reguli și cu siguranță nu un mediu în care să poată fi comise ilegalități fără ca cei care le fac să fie trași la răspundere.

În același timp, piața digitală trebuie și ea să rămână o piață liberă, însă nu una lipsită de reguli, ori una în care regulile sunt făcute de către principalii actori, de către marile companii Hi-Tech, cele care în prezent controlează principalele platforme care asigură funcționarea acestei piețe.

Grupul EPP a susținut și susține în Parlamentul European inițiativele Digital Service Act (DSA) și Digital Markets Act (DMA), care împreună formează un pachet legislativ prin care se vor asigura respectarea drepturile utilizatorilor în spațiul virtual, precum și o piață digitală liberă, la care companiile mici și medii vor avea oportunități și acces neîngrădit de către marile companii Hi-Tech, care domină în prezent mediul virtual.

Mircea Hava, europarlamentar PNL,

Membru PPE

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax