Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mircea Hava, întâlnire cu oamenii de afaceri locali. Le-a reamintit că el este ”șeful” și a fost relativ distant cu Paul Voicu

Publicat

hava

Europarlamentarul Mircea Hava a organizat o întâlnire cu oamenii de afaceri din municipiu. Acesta a scris pe contul său de facebook că întâlnirea ”n-a fost una ornamentală, nici un motiv de a gratula audiența”.

Limbajul din postare este vag, dar lasă să se întrevadă miza întâlnirii: 100 de milioane de euro din fonduri europene.

”Cred că proiectele europene pot fi puse în activitate de companii autohtone, care vor și știu să trateze cu seriozitate și implicare Alba Iulia” a scris Hava. 

Întâlnirea a fost convocată din scurt la Camera de Comerț și Industrie.

Surse din PNL spun că nu a fost vorba (doar) despre o strângere a rândurilor în jurul lui Voicu Paul, cum ar putea părea la prima vedere. Din contră, fostul primar ar fi fost relativ distant de Voicu și nu a vorbit despre el în mod direct ca ”urmaș”, cum s-ar fi așteptat toată lumea de acolo.

Hava a vorbit în schimb despre proiectele pe care el le-a realizat până acum și a lăsat să se înțeleagă că va avea o influență și în viitor la nivel local.  

Iată mai jos întreaga postare a lui Mircea Hava:

”Întâlnirea de azi, organizată de Camera de Comerț, cu oamenii de afaceri din Alba Iulia și județul Alba, n-a fost una ornamentală, nici un motiv de a gratula audiența.

Am răspuns invitației, alături de administrația publică locală și județeană, în încercarea de a media și de a anticipa în ce măsură ei pot contribui, direct sau indirect, ca și până acum, la un nou start reușit în privința investițiilor ce vor începe în Alba Iulia. Am adăugat și câteva repere din agenda mea de europarlamentar.

E momentul în care șarja de proiecte scrise în ultimul meu mandat va produce efecte. Sunt mândru că, dincolo de contribuția efectivă a fiecărui albaiulian, am fost în fruntea unei ”gherile” de profesioniști, eficientă și aplaudată. E firesc să-l invoc pe Nicolaie Moldovan, dar și să le mulțumesc tuturor colegilor și celor cu care am colaborat ca primar.

De la etapa contractelor semnate sau în curs de semnare, primăria va trebui să treacă cu pași repezi la cea a șantierelor. Cu cei peste 100 de milioane de euro puse în joc până în 2023, n-avem motive să pierdem vremea.

Mi-e clar că încă există limite în România și că trebuie, pe cât posibil, să ținem ritmul și să nu călcăm frâna. Legislația, lipsa forței de muncă, ne pot pune bețe-n roate dacă doar stăm și așteptăm să vină cineva să lucreze.

Cred că proiectele europene pot fi puse în activitate de companii autohtone, care vor și știu să trateze cu seriozitate și implicare Alba Iulia. Sunt convins că banii europeni pot fi gestionați în folosul albaiulienilor și printr-o implicare totală a companiilor locale private.

În ceea ce mă privește, la Alba Iulia, lucrurile au funcționat în paralel: viziune și maxim din ce a fost posibil în a transforma banii europeni în dezvoltare. O comUNITATE mică, care a acceptat provocări mari. Le mulțumesc pentru prezență și le doresc succes tuturor!”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Albaiulian

    duminică, 16.02.2020 at 15:22

    Mai poți conduce mult din umbra??? Ți s a terminat sa vezi tu cum iasă găurile din primărie la vedere

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax