Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava: Nu cred că alegerile cu un singur candidat sunt un lucru bun pentru PNL. Nu cred nici în derogări

Publicat

Europarlamentarul Mircea Hava a afirmat vineri că nu crede că „nişte alegeri cu un singur candidat sunt un lucru bun pentru PNL sau alt partid” şi, de asemenea, nici în derogări, instrument care, în opinia sa, ar trebui folosit doar în situaţii excepţionale.

„Credibilitatea Partidului Naţional Liberal nu poate şi nu trebuie să depindă doar de un om. Că e Ciucă sau altcineva. Dacă eşti solist, eşti doar tu şi instrumentul, dacă eşti prim-ministru sau preşedinte de partid, îţi trebuie o echipă.

 Mircea Hava  este „rezervat şi îngrijorat de inconsecvenţă şi de felul” în care se desfăşoară guvernarea

Nu am nimic cu Nicolae Ciucă, aşa cum nu am avut nici cu Florin Cîţu, ori cu vreun alt membru al PNL şi nu vreau ca acest mesaj să fie perceput ca o critică a unor persoane, căci nu este. Este, dacă mi se permite, o dezamăgire personală faţă de o situaţie mai amplă în care ne aflăm”, a scris într-o postare pe pagina sa de facebook Mircea Hava.

Hava a adăugat că el nu este „genul entuziast”, care să aplaude, la „scenă deschisă”, schimbările la vârful partidului, ci că, mai degrabă, rămâne „rezervat şi îngrijorat de inconsecvenţă şi de felul” în care se desfăşoară guvernarea.

„Nu m-a mişcat decizia lui Cîţu de a demisiona de la şefia PNL, chiar dacă nu am fost un membru al ‘echipei câştigătoare’. Nu mă bucură, însă, nici candidatura lui Nicolae Ciucă, şi asta nu pentru că aş avea ceva cu militarul sau omul politic Ciucă. (…)

În schimb, nu cred că nişte alegeri cu un singur candidat sunt un lucru bun pentru PNL sau alt partid. Pentru că sunt exact modelul de alegeri în care nu există un înfrânt ci, de fapt, pierde tot partidul.

Mircea Hava: Ajungem la jocurile copilăriei cu ‘Cioc-boc, nu-i de tine treci la loc

Doar ce am trecut prin festivalul democraţiei. Nu cred nici în derogări. Excepţia de la regulă e un instrument ce trebuie folosit în situaţii excepţionale, or PNL nu se află într-o astfel de situaţie”, a apreciat europarlamentarul.

El a opinat că, pentru a evalua obiectiv şi pe termen lung pe cineva, n-ajunge să te raportezi la context.

„Azi, lumea se simte mai sigură când aude un fost militar vorbind despre pace sau război. Şi nu e o nimica toată. Dar nu va dura o veşnicie. Şi, atunci, după, ce vom face? Ajungem la jocurile copilăriei cu ‘Cioc-boc, nu-i de tine treci la loc! (fără aluzie)’?

Asta în timp ce liderul în cauză îndură ruşinea de a deveni ‘urâtul’ ţării doar pentru că a ascultat de indicaţiile celor care i-au spus că e cel mai frumos!

Cam tot cei care alcătuiesc un, dacă vreţi, ‘pluton’ ce propulsează lideri pentru ca, mai apoi, să-i aibă în cătarea ‘armei’. Statul, guvernul nu sunt făcute să fie exploatate ca bursa cu un profit, fie şi de imagine, imediat”, a susţinut Hava.

Acesta crede că ar trebui să fie mai implicaţi şi mai prezenţi în decizie liberalii despre care se ştie ce rezultate au avut ca aleşi direcţi ai oamenilor, nu pe liste.

Mircea Hava : Unde e echipa de guvernare vizibilă şi cu rezultate?

„Tocmai pentru că mulţi dintre cei de pe liste au întins corzile, au profitat la maxim şi au crezut că le ştiu pe toate. Ceea ce e foarte grav, când nu-i mai asculţi pe ăia rămaşi aproape de oameni şi probleme.

Dacă ar există mai multă dovadă că Bucureştiul ascultă nu doar aude, alta ar fi situaţia. Spre deosebire de alţii, nu văd neapărat o piedică în faptul că domnul Ciucă e mai cazon, obişnuit să ia şi să dea ordine.

Dar unde e echipa de guvernare vizibilă şi cu rezultate? Care să poată recupera faptul că am dezamăgit electoratul”, scrie liderul liberal.

Mircea Hava a conchis că PNL este, „încă, un partid mare şi stabil, cu o resursă umană importantă”, iar printre liderii săi sunt „mulţi oameni cu experienţă în politică şi administraţie, asupra cărora nu planează nici un fel de acuze ori suspiciuni de orice natură, şi care ar putea să îşi asume orice candidatură la nivelul PNL sau al ţării”.

În prezent europarlamentar, Mircea Hava a fost primar al municipiului Alba Iulia aproape trei decenii şi, de asemenea, lider al liberalilor din Alba până în anul trecut.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 08.04.2022 at 22:25

    Păi ce mai e de comentat,la PNL nu există un singur candidat, ci un singur impus, de sus şi până jos. Un partid marionetă. Ăştia ar trebui să dispară in viitor.

  2. Politichia

    sâmbătă, 09.04.2022 at 05:20

    Autodistrugerea poate avea drept cauza concurenta ascunsa pentru putere. Atunci nu mai exista echipa ci doar clubur rivale. Astfel, forta ascunsa din afara, care cauta cu disperare sa ramina la putere, poate comanda cind vrea ura interna, dezbinarea si poate controla jocul. Ca totul poate genera distrugerea si disparitia de pe scena politica, sa mai intimplat. Ca poate o alta grupare politica vrea sa profite, este sigur. Istoria politica recenta de la noi o dovedeste. Asa a disparut PNTCD, asa a preluat PDL pe PNL, etc. Toate aceste lupte, sau mai bine zis jocuri politice, au facut insa doar rau tarii si poporului, pentru ca astfel a fost neglijat actul guvernarii si conducerii destinelor natiunii.

  3. Altul

    sâmbătă, 09.04.2022 at 06:45

    Peneleua și peneleii sunt pe ducă. Ar fi folositor dacă ăla care se cară ultimul stinge și lumina. Panarame la asfințit, cam ăsta e tabloul.

  4. Gelu Stoian

    sâmbătă, 09.04.2022 at 11:22

    Dle Hava. Dvs. Ganditi dupa o Logica pur DEMOCRATICA ! Nu-i Cazul Ca Alegerile DEMOCRATICE cu Adevarat, sa fie Agreate=Aplicate de PNL !! In Noul PNL, Aripa Matu Citu, betivanul din SUA – !!! – Se Aplica Tot Democratia din ” sanul ” PSD-ului, ALIATUL Sau In Guvernul USL DOI : Derogari pe banda rulanta, Candidat UNIC La Presedentia Partidului ( La PSD tot asa a fost : Cine a a fost Contra-CANDIDATUL Lui Marcel Ciolacu ???? Raspuns : Ciolacu Marcel a Fost UNICUL !!!!! ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax