Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava nu părăseşte PDL: „Nu s-a pus nicio secundă problema plecării mele din partid. A fost inventată între o cafea şi un ceai”

Publicat

Liderul PDL Alba, primarul Mircea Hava, neagă zvonurile apărute în presa centrală potrivit cărora ar fi în discuţii cu PMP pentru a se alătura acestei formaţiuni. Acesta a declarat pentru Alba24.ro că nu are în vedere această mişcare pe scena politică.

„Nu vremurile sunt tulburi, oamenii le fac să fie aşa. Faptul că unii sunt mai uşor influenţabili nu înseamnă că şi alţii ar trebui să facă la fel şi să urmeze turma. Şi, de obicei, aceşti <unii> sunt cei care nu lasă ceva palpabil în urmă, nu au, ca să fiu în trend, un background solid. Adică nu sunt tocmai oamenii pe care se poate conta. E  treaba lor, sunt alegerile lor. Adică <plecare humanum est>, dar doar pentru cei care îşi traduc valoarea umană prin propriile interese. Ceea ce vă pot spune clar despre mine e că nu s-a pus nicio secundă problema plecării mele din PDL. Sau, dacă a pus-o cineva, a pus-o aşa, inventată între o cafea şi un ceai.

Faptul că nu am fost la conferinţa de la Brasov e, la rândul lui, unul perfect explicabil: nu eram în ţara în acel moment. Nu e imposibil de înţeles că fiecare are o agendă, un program, cu priorităţi stabilite şi care trebuie respectate. De aici însă până la <pleacă, de-aia n-a venit> sau alte formulări asemănătoare care nu suportă semne de întrebare, e o cale foarte lungă. Mircea Hava îl vede în oglindă chiar pe Mircea Hava: integru, statornic, dedicat, înainte de un partid sau o organizaţie, oamenilor care l-au ales şi care au încredere în el. Certificatul de dreapta nu e o patalama pe care ţi-o dă cineva, e o stare consimţită de felul în care munceşti indiferent de perioada electorală”, a declarat Mircea Hava.

Într-un comunicat transmis presei din partea primarului Mircea Hava se mai precizează,  în contextul în care o parte a presei centrale şi anumiţi politicieni au definit absenţa lui Mircea Hava ca pe o „inevitabilă renunţare” la PDL şi schimbare a „destinului” politic, că este explicabil “prin incapacitatea unora de a trece peste infantilisme şi nevoia de a ieşi în evidenţă sau prin faptul că unii politicieni n-au depăşit pubertatea politică şi nu pot construi mai mult decât jocuri puerile”.

Precizăm că eventualitatea ca preşedintele PDL Alba să treacă în barca Fundaţiei Mişcarea Populară a fost pusă în discuţie după ce Mircea Hava a lipsit de la şedinţele Biroului Permanent şi Colegiului Director PDL, desfăşurate sâmbătă la Hotelul “Aro” din Braşov, în contextual plecării unor reprezentanţi ai partidului la PMP. Primarul Alba Iuliei susţine însă că avea programată de ceva timp o plecare în străinătate în perioada respectivă şi nu s-a aflat în ţară.

Unele surse politice au declarat pentru Mediafax că liderii PMP poartă discuţii cu primarii PDL Mircea Hava, Emil Boc (Cluj-Napoca), George Scripcaru (Braşov), Gheorghe Ştefan (Piatra Neamţ), pentru a se alătura formaţiunii. Acestora li s-ar adăuga primarul de la Arad, Gheorghe Falcă, reprezentant care a confirmat că este membru în Fundaţia Mişcarea Populară încă din vara anului trecut. Potrivit acestora, cei mai importanţi primari ai PDL ar urma să se alăture Mişcării Populare. Deocamdată, niciunul dintre cei cinci nu a confirmat intenţia de a pleca din PDL.

Reamintim că Elena Udrea a anunţat, joi, că a demisionat din PDL şi s-a înscris în Mişcarea Populară. În urma plecării acesteia, au trecut de la PDL la PMP parlamentarii democrat-liberali Camelia Bogdăneci, Daniel Geantă, Dragoş Gunia, Petru Movilă, Adrian Gurzău, Andrei Volosevici, Ciprian Rogojan, Florin Popescu, Florin Secară şi Gheorghe Florin.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax