Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava: Piața energetică la nivelul UE trebuie reglementată astfel încât să nu avem facturi dublate sau triplate peste noapte

Publicat

mircea hava

Parlamentul European, împreună cu statele membre, au convenit asupra unui proiect revizuit al pieței de energie electrică din UE. Noile reglementări garantează atât faptul că nu va fi introdus niciun plafon artificial, dar mai ales faptul că fluctuațiile pe termen scurt ale pieței nu se vor regăsi în facturile consumatorilor. 

Ultimii ani au arătat o piață a energiei electrice care a reacționat la orice incident ori situație geopolitică, existând nu de puține ori fluctuații ale prețurilor practicate.

Toate aceste fluctuații au făcut ca piața de energie electrică să genereze profituri extrem de mari însă, totodată, să apară situați în care, de la o lună la alta, prețurile să se tripleze.

PPE LOGO

Noul proiect revizuit, care poartă amprenta PPE, va elimina astfel de situații și va crea un cadru în care piața de energie electrică să fie mai stabilă și predictibilă, consumatorii urmând să aibă acces la electricitate mai ieftină și mai puțin poluantă.

Acordul convenit în urmă cu o săptămână trebuie confirmat de Consiliu și Parlamentul Europeană, odată îndeplinite aceste condiții urmând să avem o piață energetică mai stabilă, mai competitivă, mai atractivă pentru investitori, cu un accent mai mare pe energii regenerabile și, implicit, cu costuri mai mici pentru consumatori.

Mircea Hava europarlamentar PNL 
Membru al EPP

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax