Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Hava și 9 consilieri PNL, reclamați la DNA pentru abuz în serviciu. MOTIVUL: Au respins un proiect ce viza facilități la transportul elevilor


Publicat

14479636_10207366397585094_1612519157157095544_nFostul președinte al Consiliului Județean al Elevilor Alba, Andrei Popa, a formulat o plângere penală la DNA împotriva primarului Mircea Hava și spune că va depune o nouă plângere împotriva celor 9 consilieri PNL care au votat în ședința de vineri, 30 septembrie, împotriva proiectului de hotărâre care prevedea facilități la transportul public în comun pentru elevii din Alba Iulia.

Tânărul, fost șef de cabinet al deputatului Cornel Comșa, a fost prezent în ședința de CJ pentru a susține proiectul inițiat de independentul Mircea Trifu, consilierii PSD și ALDE.

După ce s-a creat un adevărat scandal pe baza acestui proiect, consilierii au trecut la vot și au votat 8 „pentru” (consilierii PSD, ALDE și Mircea Trifu), 9 „împotrivă” (consilieri PNL) și 4 s-au abținut de la vot (3 consilieri PNL și un consilier PMP).

Nemulțumit de decizia consilierilor, Andrei Popa spune că va formula o plângere și împotriva acestora după ce, în 26 septembrie, a depus o plângere la DNA împotriva primarului Mircea Hava, înainte de a fi supus la vot în ședința de CL (nr. din  30 septembrie) proiectul de hotărâre privind aprobarea acordării unor facilități la transportul public local de persoane, pentru elevii și studenții care studiază în municipiul Alba Iulia.

„Astăzi, 30 septembrie 2016, am asistat la ședința Consiliului local al municipiului Alba Iulia unde s-a dezbătut acordarea reducerii de 50%, respectiv gratuității pentru elevi și studenți la transportul public local în comun.

Consilierii PNL au votat împotrivă, cu 9 voturi, iar proiectul de hotărâre a fost respins.

Proiectul de hotărâre propunea aplicarea prevederilor art.1, alin.1, lit. i din Legea nr.92/2007 si ale art.3 din H.G. nr.309/1996. Proiectul dorea ca elevii și studenții să-și poată lua direct biletul redus, respectiv gratuit de la chioșcul/ aparatul de bilete al STP Alba. În prezent, Primăria îngreunează exercitarea dreptului elevilor și studenților la tarif redus, instituind defectuos un sistem de decontare către școli. Dar nu școala este beneficiarul tarifului redus, respectiv a gratuității, ci elevul și studentul sunt beneficiarii.

În consecință, am anunțat și anunț public:

1. Am formulat o plângere penală la DNA – ST Alba împotriva primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Gheorghe Hava, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, cu intenție directă, în formă continuată și împotriva mai multor subiecți pasivi.
2. Voi formula, luni, o plângere penala la DNA – ST Alba împotriva celor 9 consilieri locali care au votat împotriva proiectului de hotărâre, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu cu intenție directă, în forma continuata și împotriva mai multor subiecți pasivi.
3. Voi depune, luni, o plângere în contencios administrativ la Curtea de Apel Alba prin care cer instantei să oblige CL Alba Iulia să adopte HCL care sa respecte art.17, alin.1, lit. I din Legea nr.92/2007 si art. 3 din H.G. 309/1996.

IMG_2909Îmi pare rău ca s-a ajuns aici, dar nu putem să-i lasam pe aleşii locali să-şi bată joc de elevi şi studenţi şi să creeze sisteme arbitrare de execuţie a bugetului local.

O să pun şi un video al delaraţiei mele, dacă îl primesc!

În altă ordine de idei, ca niciodată, în Alba Iulia, a fost dezbatere adevărată în sedinţă, dar rezultatul a fost tot sub formă de comandă politică!

Le mulţumesc celor de la opoziţia locală pentru că au înţeles cât de important este să respecte legea, au luptat cu demnitate şi au crescut mult în ochii mei!”, a scris Andrei pe contul său de Facebook.

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Cassius Clay

    vineri, 30.09.2016 at 16:46

    Get ‘em Popa!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Pista de biciclete aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia se degradează de la o zi la alta

Publicat

Pista de biciclete aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia, denumită și „Transalpina de Mamut”, pare să se degradeze de la o zi la alta. Porcii mistreți au făcut ravagii pe mai multe porțiuni, unde au răscolit solul și au împrăștiat pământul. În unele zone, din cauza aluviunilor aduse în urma ploilor, pământul a acoperit aproape complet trotuarul.

Nici locurile de joacă pentru copii nu au scăpat „neatinse”. Aceastea prezintă degradări și distrugeri care pot reprezenta un pericol pentru micuții care sunt lăsați nesupravegheați de părinți.

Un cititor Alba24 a surprins recent imagini de pe pista pentru bicicliști aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia. Pe mai multe porțiuni din aceasta, aleea pietonală este acoperită aproape în totalitate de pământ și vegetație iar rigolele sunt pline de frunze uscate, spune acesta.

De asemenea, locurile de joacă pentru copii reprezintă un pericol pentru cei mici. Unele elemente din ansamblurile de joacă au dispărut complet iar altele sunt rupte / deteriorate.

O parte din problema pământului care acoperă porțiuni din trotuar sau din pista de biciclete este generată de animalele sălbatice, respectiv de porcii mistreți care au brăzdat și răscolit solul în mai multe zone.

„În urmă câteva săptămâni am văzut o turmă de porci mistreți, cred că erau peste 20, cu mai mulți pui, la 10-15 metri de pista asfaltată de biciclete și la mai puțin de 200 de metri de Pavilion”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor pentru a pregăti deschiderea de pe 15 iunie

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, miercuri seara, despre stadiul epidemiei de coronavirus în România și despre măsurile care fi luate în perioada următoare. ”Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie” a spus Tătaru.

„Noi vrem să ajungem la zero și să pregătim un evantual val doi. Nu o să oprim la zero numărul de cazuri noi.

După 15 octombrie, ne gândim că ar putea apărea. Manifestarea bolii ține de mai mulți factori, de organism, de afecțiunile organismului, de contextul în care apare, de comunitatea în care apare. Ține de momentul în care îl depistăm. Decesele pe care le-am avut sunt la cei cu comorbidități.

În mijloacele de transport există un risc dacă rețeaua de climatizare nu a fost dezinfectată.

Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie”, a anunțat Nelu Tătaru.

Sursă: B1 TV

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi de la 1.500 lei la 3.000 lei de persoană pentru munca suplimentară ilegală: decizie finală în Camera Deputaților

Publicat

pensii bani

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la legea care modifică Codul muncii şi care se referă la sancţionarea nerespectării dispoziţiilor privind munca suplimentară.

Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

Prin respingerea cererii de reexaminare, legea a rămas în forma sa iniţială. Aceasta prevede că „nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară să fie sancţionată contravenţional cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru fiecare persoană identificată”.

Preşedintele Iohannis a formulat o cerere de reexaminare pentru această lege din considerentul că „ar trebui să se clarifice dacă înăsprirea sancţiunii pentru încălcarea dispoziţiilor privind munca suplimentară vizează doar situaţia urmărită de iniţiatori – cea a prestării orelor suplimentare dincolo de limita legală prevăzută de art. 114 din Codul muncii – sau se referă/se aplică şi altor situaţii ce pot reprezenta încălcări ale Codului muncii”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Furtul de puieți din pădure, pedepsit cu închisoarea sau cu amendă. Reguli noi pentru fondurile forestiere, adoptate în Senat

Publicat

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect legislativ care prevede sancţiuni diferite – de la amenzi până la pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 7 ani – pentru ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate, scrie Agerpres.

Proiectul va merge la Camera Deputaţilor, decizională.

Totodată, constituie infracţiune „furtul de puieţi sau lăstari, care au fost tăiaţi sau scoşi din rădăcini, din pădure, din perdelele forestiere de protecţie, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrări de împădurire, precum şi a oricăror altor produse specifice fondului forestier naţional”.

Proiectul, iniţiat de parlamentari de la USR, PNL, PSD şi independenţi, mai propune amenajarea de poteci şi trasee pentru plimbare şi alergare, cu condiţia să fie realizate numai din pământ, lemn şi pietriş.

„Potecile şi traseele pentru mers, alergare şi biciclete pot fi realizate numai din pământ, lemn şi pietriş. Realizarea lor nu face obiectul scoaterii definitive/ocupărilor temporare din fondul forestier naţional, nu necesită autorizaţie de construcţie şi este permisă numai în situaţia în care nu implică tăieri de arbori, defrişări şi se realizează din pământ, lemn şi pietriş”, se arată în expunerea de motive.

Se instituie un nou principiu care vizează „valorificarea ca lemn fasonat”, măsură ce va fi realizată etapizat şi „permite valorificarea superioară a lemnului, permite ca volumul de lemn care se valorifică şi care se transportă să fie determinat precis prin măsurători pe fiecare piesă şi reduce semnificativ tăierile ilegale prin imposibilitatea emiterii de avize de însoţire a materialelor lemnoase de către operatorul economic atestat care realizează prestaţia”.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.46/2008 – Codul silvic face parte din categoria legilor organice, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

Surse: Agerpres, Hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate