Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Hava și 9 consilieri PNL, reclamați la DNA pentru abuz în serviciu. MOTIVUL: Au respins un proiect ce viza facilități la transportul elevilor

Publicat

14479636_10207366397585094_1612519157157095544_nFostul președinte al Consiliului Județean al Elevilor Alba, Andrei Popa, a formulat o plângere penală la DNA împotriva primarului Mircea Hava și spune că va depune o nouă plângere împotriva celor 9 consilieri PNL care au votat în ședința de vineri, 30 septembrie, împotriva proiectului de hotărâre care prevedea facilități la transportul public în comun pentru elevii din Alba Iulia.

Tânărul, fost șef de cabinet al deputatului Cornel Comșa, a fost prezent în ședința de CJ pentru a susține proiectul inițiat de independentul Mircea Trifu, consilierii PSD și ALDE.

După ce s-a creat un adevărat scandal pe baza acestui proiect, consilierii au trecut la vot și au votat 8 „pentru” (consilierii PSD, ALDE și Mircea Trifu), 9 „împotrivă” (consilieri PNL) și 4 s-au abținut de la vot (3 consilieri PNL și un consilier PMP).

Nemulțumit de decizia consilierilor, Andrei Popa spune că va formula o plângere și împotriva acestora după ce, în 26 septembrie, a depus o plângere la DNA împotriva primarului Mircea Hava, înainte de a fi supus la vot în ședința de CL (nr. din  30 septembrie) proiectul de hotărâre privind aprobarea acordării unor facilități la transportul public local de persoane, pentru elevii și studenții care studiază în municipiul Alba Iulia.

„Astăzi, 30 septembrie 2016, am asistat la ședința Consiliului local al municipiului Alba Iulia unde s-a dezbătut acordarea reducerii de 50%, respectiv gratuității pentru elevi și studenți la transportul public local în comun.

Consilierii PNL au votat împotrivă, cu 9 voturi, iar proiectul de hotărâre a fost respins.

Proiectul de hotărâre propunea aplicarea prevederilor art.1, alin.1, lit. i din Legea nr.92/2007 si ale art.3 din H.G. nr.309/1996. Proiectul dorea ca elevii și studenții să-și poată lua direct biletul redus, respectiv gratuit de la chioșcul/ aparatul de bilete al STP Alba. În prezent, Primăria îngreunează exercitarea dreptului elevilor și studenților la tarif redus, instituind defectuos un sistem de decontare către școli. Dar nu școala este beneficiarul tarifului redus, respectiv a gratuității, ci elevul și studentul sunt beneficiarii.

În consecință, am anunțat și anunț public:

1. Am formulat o plângere penală la DNA – ST Alba împotriva primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Gheorghe Hava, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, cu intenție directă, în formă continuată și împotriva mai multor subiecți pasivi.
2. Voi formula, luni, o plângere penala la DNA – ST Alba împotriva celor 9 consilieri locali care au votat împotriva proiectului de hotărâre, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu cu intenție directă, în forma continuata și împotriva mai multor subiecți pasivi.
3. Voi depune, luni, o plângere în contencios administrativ la Curtea de Apel Alba prin care cer instantei să oblige CL Alba Iulia să adopte HCL care sa respecte art.17, alin.1, lit. I din Legea nr.92/2007 si art. 3 din H.G. 309/1996.

IMG_2909Îmi pare rău ca s-a ajuns aici, dar nu putem să-i lasam pe aleşii locali să-şi bată joc de elevi şi studenţi şi să creeze sisteme arbitrare de execuţie a bugetului local.

O să pun şi un video al delaraţiei mele, dacă îl primesc!

În altă ordine de idei, ca niciodată, în Alba Iulia, a fost dezbatere adevărată în sedinţă, dar rezultatul a fost tot sub formă de comandă politică!

Le mulţumesc celor de la opoziţia locală pentru că au înţeles cât de important este să respecte legea, au luptat cu demnitate şi au crescut mult în ochii mei!”, a scris Andrei pe contul său de Facebook.

 

YouTube video

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cassius Clay

    vineri, 30.09.2016 at 16:46

    Get ‘em Popa!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax