Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava: Votul din 9 iunie, mai important ca oricând. Europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și instituțiilor europene

Publicat

Comunicat Mircea Hava: ”Votul din 9 iunie este mai important ca oricând, iar europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și a instituțiilor europene

Ultimul sondaj Eurobarometru arată că cetățenii Uniunii Europene înțeleg importanța alegerilor din iunie, nu doar ca parte a unui proces democratic funcțional, dar mai ales în cheia situației geopolitice actuale și a provocărilor la care trebuie să facem față, împreună.

E un lucru firesc și îmbucurător, e dovada că am rămas cu ceva din lecțiile ultimilor ani, că unitatea a devenit mai mult decât un motiv de discurs politic, iar susținerea masivă a cetățenilor Europei pentru Uniune arată că discernământul, informația corectă și beneficiile clare au lăsat în urmă păcălelile, aberațiile și isprăvile curentelor extremiste și așa numit suveraniste.

PPE LOGO

Datele statistice sunt limpezi: Peste 81% dintre europeni consideră că votul este mai important în situația geopolitică actuală. 60% sunt interesați de viitoarele alegeri europene din 6 – 9 iunie, cu 11 puncte procentuale mai mult decât în același moment înainte de votul din mai 2019. Iar 73% dintre cetățeni afirmă că acțiunile UE au un impact pozitiv asupra vieții lor de zi cu zi. Nicio rezervă în privința importanței apărării și securității UE! Sunt din ce în ce mai importante pentru cei mai mulți.

Sprijinul pentru economie și crearea de noi locuri de muncă, sănătatea publică și combaterea sărăciei și a excluziunii sociale îi preocupă pe votanții europeni.

60% dintre români, interesați de alegerile din iunie 2024

În ceea ce privește respondenții din România, 60% dintre aceștia afirmă că sunt interesați de alegerile din iunie 2024, la fel ca în toamna anului 2023 și cu 11 puncte procentuale mai mult față de februarie/martie 2019. Iar 74% dintre cetățenii români spun că este probabil să voteze la următoarele alegeri europene.

Consider că merită menționat procentul celor care cred că votul este mai important în actualul context geopolitic: 68%. Temele indicate de cetățenii români pentru această campanie electorală sunt, în ordine: sprijinul pentru economie și crearea de noi locuri de muncă (42%), sănătatea publică (37%) și lupta împotriva sărăciei și a excluziunii sociale (33%).

Datele acestea ne indică realitatea, anume că deși mai sunt multe lucruri de făcut, impactul apartenenței noastre la familia europeană este unul incontestabil pozitiv, că lucrurile s-au schimbat și continuă să se schimbe în bine, în România, de când suntem membri ai UE.

Suntem pe drumul cel bun. Nu e un drum lipsit de pericole, însă ne îndreptăm într-o direcție corectă și am încredere că românii vor alege să păstreze această direcție și după 9 iunie”.

Mircea Hava europarlamentar PNL

Membru al PPE

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 22.04.2024 at 20:29

    Gulgutierul de serviciu al PNL-PDL-ului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax