Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Misiune de explorare a lui Jupiter și a trei dintre cele mai mari și mai misterioase luni ale sale, lansată joi de ESA

Publicat

Agenția Spațială Europeană (ESA) este pe cale să trimită o misiune spațială pentru a explora Jupiter și trei dintre cele mai mari și mai misterioase luni ale sale.

Misiunea Jupiter Icy Moons Explorer, sau Juice, este de așteptat să fie lansată joi la ora 8:15 a.m. ET la bordul unei rachete Ariane 5 din portul spațial al Europei din Kourou, Guyana Franceză.

Lansarea poate fi urmărită pe youtube al ESA.

YouTube video

După lansare, nava spațială se va separa de lansatorul Ariane 5, aproximativ 28 de minute mai târziu.

Pe parcursul a 17 zile, Juice își va întinde panourile solare, antenele și alte instrumente, urmate de trei luni de testare și pregătire a instrumentelor.

Călătoria Juice va dura opt ani pentru a ajunge la Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar.

Jupiter este a cincea planetă de la Soare și cea mai mare din Sistemul Solar. Este un gigant gazos cu o masă de o miime din cea a Soarelui, dar de două ori și jumătate decât masa totală a tuturor celorlalte planete din Sistemul Solar.

Pioneer 10 a fost prima navă spațială care a vizitat Jupiter, apropiindu-se cel mai mult de planetă la 4 decembrie 1973.

Oamenii de știință au descoperit apă în atmosfera satelitului Ganymede, cel mai mare satelit din Sistemul Solar, transmite Forbes care citează un studiu publicat de jurnalul Nature Astronomy.

Ganymede ar putea conţine mai multă apă decât toate mările şi oceanele terestre sub forma unui ocean subteran, aflat la o adâncime de aproximativ 160 de kilometri sub crusta sa îngheţată.

Foto: Jupiter – NASA, ESA, CSA credite

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax