Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Misiunile polițiștilor și jandarmilor din Alba, în minivacanța de Anul Nou. Rapoartele celor două instituții

Publicat

Nu toată lumea a fost liberă în minivacanța de Anul Nou. Polițiștii din Alba au avut parte de una dintre cele mai intense activitități în această perioadă, potrivit unui comunicat transmis miercuri. 

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Alba, în perioada 30 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, peste 160 de polițiști au acționat, zilnic, pe raza județul Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea siguranței rutiere.

Aceștia au utilizat, în fiecare din zile, în medie, 80 de autospeciale, precum și 15 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Măsurile luate de polițiștii au făcut ca cetățenii să petreacă în liniște, atât în noaptea de Revelion cât și în primele două zile ale Noului An.

În această perioadă, nu au fost înregistrate fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, infracțiuni grave, comise cu violență sau accidente rutiere soldate cu decesul sau rănirea gravă a vreunei persoane, iar manifestările publice organizate pentru sărbătorirea Noului An s-au desfășurat într-un climat de siguranță publică adecvat.

Structurile de poliție au intervenit la 179 de evenimente, majoritatea fiind semnalate prin Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență 112.

În cele 4 zile, au fost constatate  74 de infracțiuni, din care 11 în flagrant delict și au fost sancționate 301 abateri de natură contravențională, cu amenzi în valoare de 98.245 lei.

Față de 5 persoane au fost luată măsura preventivă a reținerii.

Totodată, au fost identificate două persoane care erau date în urmărire.

21 de permise de conducere, reținute de polițiști

„Polițiștii rutieri au desfășurat activități în trafic, pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație.

Scopul acțiunilor preventive a constat în conștientizarea conducătorilor de autovehicule și a pasagerilor cu privire la importanța respectării prevederilor legale privind regimul de viteză, interdicția conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, acordarea priorității de trecere pietonilor sau altor vehicule precum și importanța utilizării centurii de siguranță.

În urma acțiunilor dedicate siguranței traficului rutier, polițiștii au reținut 21 de permise de conducere, 8 dintre acestea pentru conducere sub influența alcoolului și unul pentru conducere sub influența substanțelor interzise și au retras 12 certificate de înmatriculare”, se mai arată în comunicatul Poliției Alba, transmis miercuri.

Precizările Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba

În județul Alba, minivacanța de Anul Nou s-a desfășurat fără ca Jandarmeria Alba să fi înregistrat evenimente negative semnificative.

Beneficiind și de sprijinul colegilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă ‘’ Regele Ferdinand I ‘’ Târgu Mureș, peste 200 de jandarmi au acționat atât în mod independent cât și în sistem integrat, alături de polițiști, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, pe raza localităților din județ.

Totodată, colegii de la Postul Montan Șugag au intervenit în ajutorul a două persoane al căror autoturism a derapat pe gheață și a ajuns într-un șant în zona Mănăstirii Oașa.

De remarcat este faptul că nu ne-am confruntat cu persoane rătăcite în munte, asta poate și datorită faptului că jandarmii montani au fost în permanență în teren și au oferit recomandări utile celor care au ales să petreacă începutul de an pe pârtiile de ski de la Șureanu și Arieșeni.

Au fost legitimate peste 170 de persoane, au fost constatate 2 infracțiuni și s-au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, avertismente, dar și amenzi în valoare totală de 5100 de lei.

Majoritatea sancțiunilor contravenționale au fost aplicate pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. De asemenea, în această perioadă am soluționat un număr de 10 apeluri la 112.

Jandarmeria Alba mulțumește tuturor cetățenilor care au dat dovadă de responsabilitate și spirit civic pe timpul participării la evenimentele publice din perioada minivacanței de Anul Nou.

Vă dorim un an 2024 plin de realizări și vă asigurăm de sprijinul nostru atunci când situația impune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax