Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

MISTER: Consiliul Județean Alba nu figurează în lista organizatorilor Serbărilor Unirii de la Alba Iulia

Publicat

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, Consiliul Judeţean Alba nu a participat oficial la organizarea Serbărilor Unirii, prilejuite de Ziua Naţională a României la Alba Iulia. Motivul este faptul că, în acest an Guvernul a împărţit cei 800.000 de lei între Instituţia Prefectului Alba şi Primăria Alba Iulia. Chiar dacă oficial, CJ Alba nu figurează în lista organizatorilor,  indirect acesta sprijină evenimentele în care sunt implicate instituţiile subordonate, respectiv Muzeul Unirii şi Centrul de Cultură Augustin Bena.

Se pare că, singura finanţare directă făcută de CJ Alba ar fi la organizarea Congresului Spiritualităţii, un eveniment la care participarea Consiliului a devenit o tradiţie. În ciuda zvonurilor apărute potrivit cărora la vârful PDL Alba ar exista disensiuni între preşedintele Mircea Hava şi vicepreşedintele PDL Alba, Ion Dumitrel, surse din partid au declarat că nu se pune problema de aşa ceva. Singurul motiv pentru care CJ Alba nu numără printre organizatorii Serbărilor Unirii, este faptul că Guvernul a decis ca finanţarea să fie distribuită în mod egal între Primărie şi Instituţia Prefectului, astfel încât nici bugetul local nici cel judeţean să nu fie afectate.

Cei 800.000 de lei de la Guvern au fost înpărţiţi în câte 400.000 de lei pentru cele două instituţii implicate în organizare. Astfel, potrivit, reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Alba, aproape 92.000 de lei se vor folosi pentru organizarea Congresului Spiritualităţii Româneşti. O sumă de 24.000 de lei va merge la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia pentru acţiunile organizate pe parcursul celor 10 zile de Serbări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. mariusrusu

    joi, 24.11.2011 at 18:32

    Flavia dragă, „vicepreședintele CJ Alba, Ion Dumitrel”?

    • moderatorul de serviciu

      joi, 24.11.2011 at 19:45

      a vrut sa scrie vicepresedintele PDL… graba 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax