Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mister: Procurorii DNA nu au dezvăluit numele denunțătorului lui Silviu Bian. Vezi cine ar putea fi acesta

Publicat

Directorul AJOFM Brasov Sandor Mihaly Romer Ambrus

Procurorii anticorupție nu au dezvăluit deocamdată cine este denunțătorul în cazul flagrantului de mită, pentru care a fost reținut președintele ANOFM, Silviu Bian. În județul Brașov sunt trei instituții direct subordonate Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, condusă de vicepreședintele PDL Alba.

Silviu Bian a fost prins în flagrant sâmbătă, primind mită 80.000 de lei de la subalternii AJOFM Braşov.

Prima instituție, cel mai des vehiculată este AJOFM Brașov. Directorul agenţiei braşovene, Sandor Mihaly Romer Ambrus a transmis un comunicat prin care menţionează faptul că „evenimentele prezentate în presă nu au avut loc la sediul AJOFM Braşov şi faptul că nu sunt preconizate disponibilizări în cadrul instituţiei, în perioada următoare. În acest sens, solicităm corectarea erorilor prezentate”, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică şi semnat de directorul executiv al AJOFM Braşov.

Ambrus mai subliniază faptul că nu ştie ca vreunul dintre angajaţii săi să fi oferit mită lui Silviu Bian, mai ales în condiţiile în care zvonul unor eventuale disponibilizări la nivelul instituţiei este fals.

A doua instituție subordonată direct ANOFM este Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA) Braşov. Gheorghe Marmalichi, directorul CRFPA este convins că nu poate fi vorba în acest caz de angajaţi ai săi.

A treia instituție: ANOFM mai are în judeţul Brașov o instituţie în subordine, Centrul Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu (CNFPPP) de la Râşnov. Centrul a fost inaugurat acum trei ani şi jumătate, în fosta cantină a Fabricii de Scule din localitate. CNFPPP a fost realizat în parteneriat cu Guvernul italian, printr-un proiect PHARE, a costat două milioane de euro şi a durat mai bine de doi ani până să fie finalizat. Directorul Centrului, Cristache Ristea, nu a putut fi contactat pentru a confirma sau infirma dacă între el sau vreunul dintre angajații CNFPPP există vreo legătură cu flagrantul de mită a lui Silviu Bian.

UPDATE: Potrivit newsbv.ro denunțătorul din acest dosar este Ristea Cristache, directorul executiv al CNFPPP  Râșnov. Și el este acuzat de complicitate la luare de mită, pentru că a strâns banii de la colegi pentru a-i da lui Bian. Reporterii Alba 24 au analizat CNP-urile din declarațiile de avere ale angajaților structurilor ANOFM din Brașov și au descoperit un singur funcționar care avea data nașterii în ziua flagrantului. Ristea Cristache și-a sărbătorit împlinirea vârstei de 61 ani in 15 octombrie 2011, dar, la petrecere, pe lângă Bian a invitat si DNA.

Ristea Cristache – șeful CNFPPP Râșnov este și conferențiar la filiala Râmnicu Vâlcea a Universității Spiru Haret. Potrivit declarației de avere acesta a avut în 2010 venituri de 79 000 lei, proveniți din salariul de director executiv la  CNFPPP și din orele predate la catedra universității, deține două autoturisme, o casă  de 116 mp si  un teren de 1479 mp în Râmnicu Vâlcea.

Surse foto & info: Brasov.Net, Transilvania Expres, newsbv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. abbilbal

    luni, 17.10.2011 at 12:00

    Uneori îşi mai scot ochii şi corbii între ei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax