Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

GALERIE FOTO: Două tuneluri de acces pe traseul de est, inaugurate în Cetatea Alba Carolina

Publicat

Albaiulienii pot pătrunde în Cetatea Alba Carolina printr-o nouă cale de acces. Aceasta a fost inagurată sâmbătă, de administraţia locală, în cadrul unui eveniment de la care nu a lipsit ceremonialul schimbării Gărzii de onoare, dar şi vizitarea întregului traseu.

Un număr însemnat de albaiulieni s-au strâns sâmbătă dimineaţa, la ora 11.00, la inaugurarea intrării din latura de est a Cetăţii, din zona parcului de joacă de pe strada Nicolae Bălcescu din Alba Iulia.

Înainte de tăierea panglicii, primarul Mircea Hava le-a făcut albaiulienilor o scurtă prezentare a lucrărilor desfăşurate în zonă şi planurile de viitor. Totodată, acesta şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de persoanele care au început să fure cablurile şi spoturile electrice, înainte ca tunelurile (noua intrare) să fie inaugurate şi de cei care au făcut o pasiune în a rupe florile plantate pe traseu sau de a trece cu bicicletele peste ele.

Edilul şef a precizat că vor fi montate camere de supraveghere în tuneluri şi pe trasee pentru a-i identifica pe rău-făcători. Totodată, Mircea Hava a apelat la spiritul civic al cetăţenilor de a anunţa telefonic poliţia, dacă observă pe cineva distrugând bunurile publice.

Pentru siguranţa bunurilor investite în Cetatea istorică, intrarea din latura de est va fi închisă, zilnic, după ora 19.00.

Evenimentul s-a încheiat cu ceremonialul salvelor de tun, la care au participat aproximativ 1.000 de persoane, albaiulieni şi turişti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax