Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Misterul „bolovanului picat din cer” la Hunedoara, elucidat: A fost aruncat un kilometru, în urma unei explozii

Publicat

Anchetatorii au aflat de unde provin rocile care au provocat distrugeri în Hunedoara, după ce s-au prăbuşit „din senin” în gospodăriile unor localnici. Marți, două roci de dimensiuni mari s-au prăbuşit, una prin acoperişul unei clădiri din zona Ceangăi a Hunedoarei, locuite de o familie cu doi copii, iar cealaltă în curtea unui localnic.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, rocile sunt reziduuri metalurgice (zgură) şi au fost aruncate în aer de la peste un kilometru distanţă, în urma unor activităţi de detonare efectuate pe fosta platformă siderurgică din Hunedoara.

Citește și FOTO VIDEO Un bolovan a căzut din cer și a trecut prin acoperișul unei case din Hunedoara. O femeie și 2 copii se aflau la parter

Potrivit IPJ Hunedoara, la data de 29 martie 2022, ora în jurul orei 13:59, Poliția Municipiului Hunedoara, a fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la faptul că,  pe acoperişul unui imobil, a căzut o piatră de dimensiuni mari pe acoperiş şi a ajuns în interiorul imobilului.

Poliţiştii ajunşi la fața locului au stabilit că, la mansarda imobilului de la adresa de mai sus, s-a produs un orificiu în acoperișul imobilului și de asemenea în tavanul unei camere, piatra aflându-se pe pardoseala camerei.

De asemenea, tot în aceeaşi dată, un alt cetăţean din municipiul Hunedoara, a anunţat  Poliția Municipiului Hunedoara, că, în curtea casei sale, a găsit o bucată de piatră.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, cele două corpuri căzute la cele două imobile sunt bucăți de zgură, care au provenit în urma detonării unei bucăți de zgură, activitate desfășurată la aproximativ 1 km de imobilele în cauză, respectiv în incinta fostului combinat siderurgic, pe actuala platformă, unde două societăţi comerciale, desfășoară activități de excavare și colectare a deșeurilor metalice.

Ancheta este în desfășurare urmând ca, din cercetările efectuate să se stabilească toate împrejurările în care s-au comis aceste incidente, precum și pentru a se stabili dacă, activitățile din incinta fostului combinat, desfășurate de către cele două societăți comerciale, s-au efectuat cu respectarea prevederilor legale, urmând ca în funcție de rezultatul anchetei să se ia măsurile legale care se impun.

În cauză, poliţiştii  întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax