Connect with us
Publicitate

BLAJ

Misterul unui caz pe care polițiștii din Blaj nu l-au rezolvat: O căruță abandonată și 180 de kilograme de struguri furați

Publicat

Autoritățile au închis un caz de furt, care a rămas nerezolvat, un furt dintr-o vie de struguri. Confirmarea renunțării la urmărirea penală a fost dată de magistrații Judecătoriei Blaj, în data de 6 octombrie 2022. 

Este vorba despre un furt dintr-o vie care aparține unei societăți comerciale. Mai mult de atât dosarul a stat mai bine de un an pe masa polițiștilor din Blaj.

În motivarea instanței este descris ceea ce au găsit polițiștii dar și motivele pentru care procurorii au considerat că nu mai este necesar ca hoții să fie trași la răspundere.

”În data de 18.10.2021 s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunea de furt, constând în aceea că la data de 14.10.2021, persoane necunoscute au sustras 180 kg de struguri soiul „ Pinot Noir„ din incinta fermei de pe raza satului Crăciunelu de Sus

Strugurii aflați în saci de rafie de culoare albă, au fost găsiți într-o căruță, pe care, autorii au abandonat-o la marginea pădurii de pe raza satului Crăciunelu de Sus.

Strugurii au fost predați societății păgubite, iar în urma cântăririi s-a stabilit că au greutatea de 180 kilograme.

Cu ocazia audierii în calitate de martor, paznicul societății a precizat că strugurii proveneau din „pogârcit”, adică, au fost sustrași dintr-o parcelă care era deja culeasă mecanizat.

Având în vedere valoarea redusă a prejudiciului, faptul că strugurii proveneau dintr-o parcelă care era deja culeasă mecanizat, faptul că nu se întrevăd metode investigative care să conducă la identificarea autorilor, faptul că desfășurarea procesului penal continuarea cercetărilor ar atrage cheltuieli vădit disproporționate în raport cu gravitatea urmărilor produse, s-a considerat că sunt îndeplinite condițiile pentru a se dispune renunțarea la urmărire penală”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, în data de 6 octombrie 2022, magistrații au admis confirmarea renunțării la urmărirea penală.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax