Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Miting la Roşia Montană pentru redeschiderea minelor. La București, protest împotriva proiectului RMGC

Publicat

În jur de 1500 de oameni au participat, sâmbătă, timp de aproape 4 ore, la un miting în centrul comunei Roşia Montană pentru deschiderea minelor din zonă. Aceştia susţineau că minele sunt singura sursă de venit pentru populaţie.  Adunarea a fost organizată de Sindicatul Viitorul Mineritului.

Mitingul a început la ora 10.00, iar, în jurul orei 12.00, în piaţa din Roşia Montană erau aproximativ 500 de persoane care protestau pentru deschiderea minelor din zonă.

Despre adunarea din piaţa din Roşia Montană, organizatorii au declarat: ” Ne propunem să-i transmitem guvernului că este momentul să ia decizia repornirii minei, să nu mai amâne şi să dea dovadă de responsabilitate şi voinţă politică, pentru că noi dorim să avem locuri de muncă, noi şi copiii noştri. Noi dorim ca mineritul să aibă un viitor, la Roşia Montană şi în alte zone ale României”.

În acelaşi timp, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, protestele au continuat împotriva proiectului de la Roşia Montană, iar grupuri din mai multe oraşe ale ţării au scandat:”Roşia Montană n-o dăm de pomană!” şi i-au solicitat ministrului Mediului, Laszlo Borbely, să nu avizeze redeschiderea minelor.

UPDATE, Ora 13.50: Mitingul din piaţa din Roşia Montană a luat sfârşit şi lumea s-a împrăştiat. Numărul total al participanţilor oscila, în final, între 1300-1500 de persoane. Aceştia şi-au exprimat dorinţa de a munci în domeniul mineritului şi au scandat o mulţime de mesaje în acest sens: „Vrem să muncim, nu să cerşim!”, „Vrem să lucrăm, nu să plecăm!”, „Stăm pe aur şi murim de foame!”, „Suntem disperaţi, proiectul aprobaţi!”, „Domnule preşedinte, nu vă fie teamă, aprobaţi proiectul Roşia Montană!” La miting au participat nu doar cetăţeni ai comunei Roşia Montană, ci persoane din toată zona, Zlatna, Ciuruleasa, Brad, Abrud şi alte localităţi. Manifestanţii şi-au încheiat acţiunea cu Hora Unirii, jucată în piaţă, în semnul solidarităţii sindicale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Tudor

    sâmbătă, 28.01.2012 at 22:51

    Chiar ma bucur ca au reusit sa iasa in strada pentru a isi da cu parerea , de a vorbi concret despre lipsa locurilor de munca , nu altii sa vina sa protesteze si sa vorbeasca in numele lor.

  2. Dan

    sâmbătă, 28.01.2012 at 23:46

    De e nu spuneti si de mintingul pentru minerit care a fost la Rosia Montana, ne spuneti despre un miting al ong-urilor care nu au nici un argumetn bine sustitul pentru a lupta impotriva mineritului in zona

  3. Bogdan

    duminică, 29.01.2012 at 08:24

    De ce doar mineritul este solutia pentru a scapa de somaj, de a gasi un loc de munca? De ce dl. primar nu accepta si alte investiti in zona?

  4. Valentin

    luni, 30.01.2012 at 10:51

    Pentru ca nu a venit nici unul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax