Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mitul sării roz de Himalaya. De unde provine de fapt și ce efecte are de fapt asupra organismului

Publicat

sare roz

Sarea roz de Himalaya, promovată drept o alternativă mai sănătoasă la sarea clasică, este adeseori recomandată pentru proprietățile sale și este utilizată mai ales în dietele de detoxifiere. De fapt, sarea roz nu este neapărat mai sănătoasă și nici nu provine chiar din Himalaya. Este doar mai frumoasă și mai scumpă, un produs reușit de marketing.

În primul rând, nu există nicio dovadă științifică pentru presupusele beneficii ale acestui tip de sare. Dincolo de culoarea roz, are aproximativ același conținut de minerale precum sarea obișnuită și nu are vreun avantaj dovedit pentru organism, ci este doar un tip de sare mai „fotogenic și mai scump”.

Mai mult, sarea roz de Himalaya nu provine chiar din Himalaya, ci din mina de sare Khewra, din Pakistan, situată între Islamabad și Lahore.Cel puțin un cercetător susține că dintre cele 84 de minerale considerate ca fiind prezente în sarea de Himalaya, doar 15 sunt benefice corpului uman, iar unele dintre celelalte sunt chiar reactive sau toxice (precum uraniul).

Sarea roz de Himalaya a crescut în popularitate mai ales datorită rețelelor de socializare. Culoarea sa a făcut-o atractivă pentru cei care postează în mod regulat pe Instagram, unde există peste 70.000 de imagini cu sare roz de Himalaya.

În concluzie, sarea roz de Himalaya are același gust ca sarea obișnuită și cam aceleași beneficii. Însă ea continuă să fie la mare căutare, mai ales în rândul celor din generația Millennials, grație aspectului său atractiv, dar și miturilor care o înconjoară și o promovează ca fiind mai sănătoasă, un lucru care nu a putut fi dovedit științific.

Sursă: medium.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax