Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Miza moțiunii de cenzură pentru județul Alba: 130 de milioane de lei. Surse CJ Alba: Guvernul vrea excedentele bugetare

Publicat


Posibila schimbare a Guvernului Dăncilă are o miză directă și pentru județul Alba. Reprezentanții Consiliului Județean Alba spun că surse apropiate Ministerului de Finanțe le-au transmis intenția executivului de a ”rechiziționa” excedentele bugetare ale instituției, printr-o hotărâre de guvern.

Este vorba despre o sumă enormă, de 130 de milioane de lei, bani rămași necheltuiți de anul trecut. Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, spune că banii provin din fondurile europene atrase de instituție și recuperate ca urmare a investițiilor realizate.

Cea mai mare parte sunt bani recuperați după investiția la Centrul de management integrat al deșeurilor de la Galda, dar și din alte surse. Toți acești bani au fost cheltuiți de instituția județeană și au fost primiți de la Uniunea Europeană, după finalizarea lucrărilor.

”Aceste sume sunt acum prinse în proiecte, dar nu aveam cum să le cheltuim într-un timp atât de scurt. Sursa noastră care ne spune că Guvernul vrea să ne ia banii, este foarte credibilă” a declarat Hațegan.

Banii sunt în prezent în trezorerie și este nevoie doar de o Hotărâre de Guvern pentru ca ei să își schimbe proprietarul, mai consideră reprezentanții instituției.

Joi, în Parlament se dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

URS lovit MORTAL de o mașină pe DN1 Sibiu-Brașov, zona Hula Bradului

Publicat

Un nou accident rutier, în care a fost lovit un urs, s-a petrecut duminică seara. Animalul a murit în urma impactului. Evenimentul rutier a fost semnalat pe DN1 Sibiu – Brașov, la Hula Bradului. Potrivit IPJ Sibiu, traficul rutier s-a desfășurat alternativ, temporar, fiind reluat în jurul orei 22.40. Citește și VIDEO: Urs rănit, păzit […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Numărul deceselor asociate cu utilizarea țigărilor electronice, în creștere. Atenționările specialiștilor

Publicat

S-au înmulțit decesele în urma unei afecţiuni pulmonare asociate cu utilizarea ţigărilor electronice (practică denumită „vaping”).  Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite a anunțat că s-a ajuns la 42 de victime. Agenţia americană din domeniul sănătăţii, care a colectat date referitoare la această afecţiune pulmonară în 49 din cele 50 de state […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: LISTA posturilor din ALBA, pe specialități, scoase la concurs. Înscrierile continuă până MARȚI

Publicat

medic rezident

Ministerul Sănătăţii organizează în 8 decembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Sunt 4.350 de locuri scoase la concurs, număr mai mic faţă de cel de anul trecut. […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Regulamentul de funcționare al Pieței volante din Alba Iulia, în consultare publică. Ce obligații au micii producători

Publicat

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică regulamentul de funcționare a Pieței volante Transilvania, deschisă în fiecare vineri, în parcarea fostei policlinici a spitalului, pe Bulevardul Transilvaniei. Piața pune la dispoziție 45 de locuri pentru producătorii agricoli din Alba Iulia și localitățile învecinate din județ care doresc să-și vândă produsele. De la piața volantă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate