Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Miza moțiunii de cenzură pentru județul Alba: 130 de milioane de lei. Surse CJ Alba: Guvernul vrea excedentele bugetare

Publicat


Posibila schimbare a Guvernului Dăncilă are o miză directă și pentru județul Alba. Reprezentanții Consiliului Județean Alba spun că surse apropiate Ministerului de Finanțe le-au transmis intenția executivului de a ”rechiziționa” excedentele bugetare ale instituției, printr-o hotărâre de guvern.

Este vorba despre o sumă enormă, de 130 de milioane de lei, bani rămași necheltuiți de anul trecut. Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, spune că banii provin din fondurile europene atrase de instituție și recuperate ca urmare a investițiilor realizate.

Cea mai mare parte sunt bani recuperați după investiția la Centrul de management integrat al deșeurilor de la Galda, dar și din alte surse. Toți acești bani au fost cheltuiți de instituția județeană și au fost primiți de la Uniunea Europeană, după finalizarea lucrărilor.

”Aceste sume sunt acum prinse în proiecte, dar nu aveam cum să le cheltuim într-un timp atât de scurt. Sursa noastră care ne spune că Guvernul vrea să ne ia banii, este foarte credibilă” a declarat Hațegan.

Banii sunt în prezent în trezorerie și este nevoie doar de o Hotărâre de Guvern pentru ca ei să își schimbe proprietarul, mai consideră reprezentanții instituției.

Joi, în Parlament se dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

14 octombrie, Sânta Parascheva. Ce nu ar trebui să faci în această zi de sărbătoare a toamnei

Publicat

Cunoscută și ca ”Sfânta Vineri”, Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată stăpână peste lumea femeilor, dar și apărătoarea călătorilor, păsărilor și animalelor. Se spune că alină suferința, îi mângâie pe cei intristați și-i izbăvește pe cei deznadăjduiți. În ziua de 14 octombrie, când este sărbătorită Sfânta Parascheva, se mai spune că nu se mănâncă nuci, castraveţi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

FOTO: Accident pe DJ 704 Cugir-Vinerea. O persoană rănită după ce un autoturism și un autobuz s-au lovit

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident rutier s-a petrecut duminică seara pe DJ 704 între Cugir și Vinerea. Un autoturism și un autobuz au intrat în coliziune. Autoturismul a suferit avarii majore, ajungând în afara carosabilului. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noile tarife de referință RCA, anunțate de ASF. Ce se întâmplă cu asigurările auto obligatorii

Publicat

asigurare masina rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat recent lista tarifelor de referință RCA, de care asigurătorii țin cont, la stabilirea valorilor de plată pentru asigurările auto obligatorii. Sumele pentru persoane fizice sunt în scădere ușoară, iar cele pentru persoane juridice au rămas la fel. ”Tariful de referință mediu ponderat, pentru segmentul autoturisme-persoane fizice, înregistrează o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 60 de mașini date în urmărire în spațiul Schengen, găsite în România, în ultima săptămână

Publicat

masini furate

Peste 60 de mașini ce erau căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, au fost găsite pe teritoriul României, în ultima săptămână. Potrivit IGPR, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 700 de persoane, 74 […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate