Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mobilier și echipamente IT de peste 300.000 de lei pentru Școala Gimnazială din Stremț. Clădirea, în proces de modernizare


Publicat

Elevii Școlii Gimnaziale din Stremț vor beneficia de mobilier școlar nou și echipamente IT moderne în valoare de peste 300.000 de lei, fără TVA. Reamintim faptul că în prezent clădirea unității de învățământ se află în proces de modernizare, în cadrul unui proiect de peste 2,3 milioane de lei. Lucrările ar urma să fie finalilzate în noiembrie 2021.  

Primăria Stremț a lansat joi, 27 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziționarea de dotări în cadrul proiectului „Modernizare Școală Gimnazială în Satul Stremț, Comuna Stremț, Județul Alba”.

Valoarea totală estimată este de 307.869,98 de lei, fără TVA. 

La Școala cu clasele I – VIII din centrul comunei – satul Stremț – învață aproape 180 de copii. Clădirea unității de învățământ se află în prezent în proces de modernizare. Potrivit proiectului, principalele lucrări realizate pentru modernizarea clădirii școlii Stremț sunt: desfacerea învelitorii existente; înlocuirea elementelor de șarpantă deteriorate și înlocuirea șipcilor; se va înlocui integral sistemul de scurgere a apelor; se amenajează rigole de dirijare a apelor provenite din burlane; desfacerea tencuielilor interioare deteriorate; desfacerea tencuielilor exterioare deteriorate; desfacerea pardoselilor existente; desfacerea instalației electrice existente; se vor realiza pereți de compartimentare (neportanți) astfel încât să rezulte grupurile sanitare și un hol care sa deservească accesul; se va realiza o învelitoare nouă; se vor realiza noi instalații electrice, sanitare, termice; se vor realiza noi tencuieli interioare; se va realiza un termosistem din polistiren expandat în grosime de 10 cm; se vor realiza noi tencuieli exterioare.

Ca urmare a modernizării clădirii în care funcționează școala, se impune dotarea acesteia cu mobilier și echipamente IT moderne.

Echipamentul școlar pe care administrația locală dorește să îl achiziționeze este format din:

Mobilier școlar – în valoare estimată de 155.598,48 lei, fără TVA

– set mobilier școlar cu înălțime reglabilă (set bancă și scaun) – 100 bucăți

– masă pentru laborator informatică – 25 bucăți

– avizier securizat orizontal exterior plută – o bucată

– catedră cu sertare și dulap – 5 bucăți

– dulap bibliotecă cu yală, 4 uși – 8 bucăți

– dulap suspendat cu 2 uși – 4 bucăți

– scaun laborator gri – 20 bucăți

– raft metalic bibliotecă – 12 bucăți

– dulap pentru laborator chimie – 3 bucăți

– dulap pentru copii – 4 bucăți

– scaun profesor – 8 bucăți

– scaun școlar cu înălțime reglabilă (TIC) – 25 bucăți

– bancă vestiar – 4 bucăți

– dulap cușetat 2×8 – 4 bucăți

– dulap bibliotecă 2 uși – 2 bucăți

Dotări IT – în valoare estimată de 152.271,50 de lei, fără TVA

– desktop PC cu procesor i5, mouse, tastatură, monitor LED – 27 bucăți

– imprimantă alb-negru – o bucată

– imprimantă color – o bucată

– tablă interactivă – 7 bucăți

– laptop – 9 bucăți

– copiator – 2 bucățiȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mesajul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, pentru cei care protestează împotriva purtării măștilor în școli și licee

Publicat

Prezent marți, la Alba Iulia unde a viziat Spitalul Județean de Urgență Alba, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de reporteri cum comentează protestele din ultimele zile împotriva purtării măștilor de copii în școli.

Acesta a pus accentul pe prevenție și că masca este cea mai sigură metodă de precauție în spații închise în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, la poarta spitalului au fost prezente și câteva persoane care săptămâna trecută au protestat la Alba Iulia, în fața Prefecturii Alba, împotriva purtatului de măști în școli. Aceștia ar fi vrut să vorbească cu Nelu Tătaru despre acest subiect însă nu au avut ocazia.

”Tot ce înseamna studii, tot ce înseamnă recomandări, tot ce înseamnă evaluări, în această pandemie ne-au arătat că cea mai sigură metodă de precauție este portul măștii. Celelalte sunt complementare.

Unde nu putem respecta și dinstanțarea (n.r. în interiorul claselor de curs) portul măștii rămâne obligatorie. Suntem în spațiu închis, în spațiul de clasă, sunt reguli pe care mă gândesc părinții sau bunicii lor le-au indicat și trebuie să le respecte.(…)

Vrem să avem grijă de ei, vrem să avem grijă de cei de acasă, vrem să terminăm odată cu pandemia asta, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Nelu Tătaru la Alba Iulia.

Reamintim că un grup de părinți au protestat în ultimele zile la Alba Iulia, dar și în țară împotriva purtării măștilor în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: VIDEO: Acțiune împotriva purtării măștilor la școală, organizată de un grup de părinți din Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate