Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mobilizare la DSP Alba pentru combaterea epidemiei de rujeolă. Echipe de specialişti, pe teren, în weekend, pentru sprijin şi verificare a activităţii de vaccinare

Publicat

dsp directia de sanatate publica Personalul medical al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba își prelungește programul de lucru sâmbătă și duminică, 29 și 30 iulie, pentru combaterea epidemiei de rujeolă, decizia fiind luată în urma unei întâlniri de lucru cu Instituția Prefectului Alba și Casa de Asigurări de Sănătate Alba.

Direcția de Sănătate Publică Alba a trimis, joi, următoarea adresă către medicii de familie: ”Având în vedere situația de risc epidemiologic creată prin acumularea de cohorte de copii nevaccinați conform Calendarului Național de Vaccinare toți medicii de familie cu sprijinul autorităților locale, a asistenților comunitari și a mediatorilor sanitari în funcție de atribuțiile ce le au vor mobiliza și vaccina toate persoanele eligibile la vaccinarea ROR : 9-11 luni și 1-9 ani (incomplet vaccinați). Pentru a putea implementa măsurile de limitare a epidemiei de rujeolă toți medicii își vor prelungi programul de lucru inclusiv sâmbătă – duminică până când acoperirea vaccinală la nivelul fiecărei zone va fi de 95%”.

Conducerea DSP Alba și personalul medical s-au întrunit, joi, în ședință și au luat decizia prelungirii programului de lucru sâmbătă și duminică. Această decizie ar putea fi luată și săptămâna viitoare, în funcție de acoperirea vaccinală pe care o vom avea la nivelul județului. Tot personalul medical al DSP Alba a considerat această decizie oportună și în folosul copiilor și părinților din județ, transmit reprezentanţii instituţiei.

”Sâmbătă și duminică, echipe mixte de specialiști din DSP se vor deplasa în teritoriu pentru sprijin și verificare a măsurilor luate pentru creșterea acoperirii vaccinale. Unde acoperirea vaccinală este suboptimală se vor lua măsuri de sancționare conform legislației în vigoare. În acest weekend voi fi și eu pe teren, alături de personalul medical al instituției, medici de familie și asistenți medicali comunitari”, a spus directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

”La întâlnirea de lucru cu conducerea DSP Alba și CAS Alba s-a decis ca personalul medical al DSP Alba să-și prelungească programul de lucru, sâmbătă și duminică. Această decizie poate fi luată și săptămâna viitoare, în funcție de acoperirea vaccinală de la vremea respectivă. Mă aflu în echipa de coordonare a măsurilor de limitare a epidemiei de rujeolă și întreprindem toate demersurile necesare”, a spus prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai.

De asemenea, medicii din instituții de învățământ și asistenții medicali comunitari vor raporta zilnic acțiunile pe care le-au întreprins pentru combaterea epidemiei de rujeolă.

Amintim că DSP Alba a luat măsuri pentru limitarea extinderii epidemiei de rujeolă și a înființat șapte centre suplimentare în care pacienții vor fi vaccinați împotriva acestei boli.

Astfel, DSP Alba a înființat centre suplimentare în municipiile Aiud (cartierul Hotar) și Sebeș (pe strada Câmpului), în orașul Ocna Mureș (colonia Monchim) și în comunele Câlnic (strada Principală), Hopârta (Casa de Copii Silivaș), Ohaba (Ungurei Centru) și Săsciori (Răchită).

DSP Alba continuă și acțiunile de identificare a comunităților vulnerabile și vine în întâmpinarea celor care înregistrează o adresabilitate redusă la medicii de familie.

DSP Alba face apel către medicii de familie în colaborare cu autoritățile locale și asistenții comunitari să vină în întâmpinarea familiilor care au copii neimunizați sau care refuză imunizarea și să ofere informații și precizări privind vaccinarea.

Totodată, Direcția de Sănătate Publică derulează o campanie de vaccinare împotriva rujeolei ce se desfășoară sub sloganul ”Împreună reușim să salvăm vieți”, medicii deplasându-se în teritoriu, în zonele afectate de rujeolă. Astfel de acțiuni și-au dovedit eficiența, iar în urma lor nu au mai apărut cazuri noi de îmbolnăviri.

Medicii de familie din județ au, potrivit ultimei centralizări, 2.112 de doze de vaccin ROR, împotriva rujeolei, iar în stocurile DSP se află 4.472 de doze.
De la începutul anului, în județul Alba au fost confirmate 204 cazuri de rujeolă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax