Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mobilizare la nivel național: Începe identificarea locațiilor unde se vor organiza centre de vaccinare anti COVID

Publicat

Direcțiile de Sănătate Publică din țară și automat din Alba au început să identifice locații pentru organizarea centrelor de vaccinare anti-COVID-19. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a participat marți la o ședință cu șefii DSP din țară pentru a verifica stadiul și modul de organizare a centrelor de vaccinare. 

Campania de vaccinare care cel mai probabil va începe din luna ianuarie a anului 2021 și implicit pregătirea acesteia va fi coordonată de la București. DSP-urile au sarcina de a identifica și propune spațiile necesare pentru campania de vaccinare.

Vaccinarea angajaților din sistemul medical se va face în interiorul unităților, dar sunt ncesare spații pentru vaccinarea populației.

Până în prezent au fost identificate 302 centre de vaccinare în unități sanitare pentru imunizarea personalului medical și alte 597 de centre în afara unităților medicale, pentru vaccinarea persoanelor care intră în schema doi și trei a metodei de vaccinare anti COVID-19.

În total potrivit ultimelor date, la nivel național, vor fi organizate în jur de 900 de centre de vaccinare. Direcțiile de Sănătate Publică din țară au termen până miercuri să înainteze propuneri cu spațiile de testare, dar și câte persoane vor fi implicate în proces.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax