Connect with us
Publicitate

ABRUD

Mocănița din Apuseni a repornit, în acest sezon. Un drum dus-întors între Câmpeni și Cărpiniș durează până la două ore

Publicat

Mocănița a repornit în Apuseni. Chiar și dacă sezonul 2021 a fost perturbat de inundații, Asociația Pentru Păstrarea Liniilor Înguste din România anunță că a reușit din surse proprii să facă întreaga linie circulabilă, până în Abrud.

În dată de 2 iulie 2022 s-au reluat parcursurile de agrement cu Mocănița, cu plecare din gara Câmpeni.

În fiecare sâmbătă și duminică există 3 plecări, la orele 10, 13 și 15. Durata parcursului este de o oră și jumătate, până la două ore. Trenul este compus din vagoane deschise de vară și o locomotivă de epocă, construită în 1957.

Operatorul Mocăniței spune că din cauza unor construcții ilegale și a inundațiilor, mai multe ziduri de sprijin din cartierul Dăroaia, aparținând de Roșia Montană, au fost dărâmate, iar trenulețul nu mai poate circula în zona respectivă.

”Pentru a putea realiza reparațiile zidurilor de sprijin dărâmate în cartierul Dăroaia, am depus în februarie 2022 un proiect cu valoare de 100.000 de lei la măsură Roșia Montană Patrimoniu Mondial în Pericol lucrări de intreținere și reparații curente (TMI 2022) a Institutului Național al Patrimoniului care în mod inexplicabil a fost respins, motiv pentru care a fost depusă contestatie la Tribunalul Hunedoara” a transmis președintele asociației, Georg Hocevar.

Potrivit acestuia, pentru a asigura posibilitatea de circulație în aceste condiții, înainte de cartierul Dăroaia a fost construită o linie suplimentară care deservește întoarcerea trenului.

Linia de la intrare în Dăroaia până la Abrud este în contnuare circulabilă și va fi din nou repusă în circulație, după repararea zidurilor de sprijin.

Programul de circulație al Mocăniței

Operatorul mai anunță că gara din Câmpeni a intrat în renovare, motiv pentru care, până la finalizarea lucrărilor, stația nu dispune de toalete.

Mocanița circulă în fiecare sâmbătă și duminică până inclusiv în 11 septembrie 2022, iar pentru grupuri organizate se pot face programări și în cursul săptămânii.

Plecările sunt din Gara Câmpeni, la orele 10.00, 13.00 și 15.00, iar durata unei călătorii Câmpeni – Cărpiniș durează aproximativ 2 ore (dus-întors). Capacitatea maximă a trenulețului este de 100 de locuri.

Contact pentru rezervări și programări de grupuri: 0758 022 215, Georg Hocevar, președinte Asociația pentru păstrarea liniilor Înguste din România

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax