Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Moda escrocheriilor prin telefon e încă „în vogă” în Alba Iulia: O femeie a pierdut 6.000 lei pentru un „premiu de la o companie de telefonie”

Publicat

Încă o femeie din Alba Iulia a căzut victima escrocilor care comit fapte de înșelăciune prin metoda „ premiu câștigat de la compania de telefonie fixă”. Joi după-amiază, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 55 de ani, din municipiul Alba Iulia, cu privire la faptul că în aceeaşi zi a fost victima unei infracțiuni de înşelăciune, în urma căreia a pierdut suma de 6.000 de lei.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în jurul orelor 11.30, femeia a fost contactată pe telefonul fix de o persoană care s-a prezentat ca fiind reprezentantă a societăţii de telefonie, care i-a spus că a câştigat un premiu în valoare de 7.000 euro, iar, pentru a intra în posesia premiului trebuie să transmită, prin intermediul unei firme de transfer rapid, o taxă de 6.000 lei.

Femeia a trimis suma pe numele persoanei indicată de apelantă, iar ulterior a realizat că a fost înşelată.

Activităţile de cercetare sunt continuate pentru identificarea autoarei faptei în vederea tragerii ei la răspundere penală sub aspectul comiterii infracțiunii de înşelăciune şi recuperarea prejudiciului.

Pentru prevenirea acestor tipuri de infracţiuni şi pentru a nu deveni victimele escrocilor, poliţiştii vă recomandă:

– nu daţi curs solicitărilor venite din partea persoanelor pe care le cunoaşteţi doar prin intermediul telefonului;

† – nu daţi crezare veştilor prin care aţi fost anunţaţi că sunteţi câştigătorii unor concursuri la care nu aţi participat; simpla utilizare a serviciilor unui furnizor (de telefonie, cablu tv etc.) nu presupune înscrierea automată la vreun concurs, fără consimţământul abonatului;

– nu trimiteţi coduri de reîncărcare electronică, în niciun caz unor persoane străine, indiferent de calitatea pe care susţin că o au;

– nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii; plata impozitelor sau a altor taxe pentru eventuale câștiguri se realizează abia ulterior!

– sunaţi la compania de telefonie – Departamentul de Relaţii cu Clienţii –  verificaţi veridicitatea promisiunilor şi nu comunicaţi informaţii personale confidenţiale (precum CNP, serie şi număr de buletin, conturi bancare, parole)

În cazul în care aţi fost victima unei înşelăciuni sau a unei tentative de înşelăciune, anunţaţi imediat poliţia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax