Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Modalitatea de încheiere a situației școlare a elevilor pe semestrul al II-lea. Ordinul ministrului, în Monitorul Oficial


Publicat

clasa goala

Ordinul ministrului învățământului prin care se stabilește modalitatea de încheiere a situației școlare a elevilor pe semestrul al II-lea a fost publicat vineri în Monitorul Oficial. Documentul prevede că nu se vor mai susţine lucrările scrise (tezele) pe semestrul al doilea.

În document se arată cum se de încheie situația școlară „în situații obiective, cum ar fi calamități naturale, intemperii, epidemii, pandemii, alte situații speciale care impun suspendarea cursurilor pentru o perioada de timp care nu permite încheierea situației școlare pe semestrul al II-lea”.

Citește și BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

Potrivit ordinului, „nu se vor mai susține lucrările scrise pe semestrul al II-lea (teze), iar mediile vor fi încheiate cu minimum două note/calificative”.

Cum se încheie mediile în învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

– dacă elevul are cel puțin două note pe semestrul al II-lea și nu se poate valorifica activitatea online, situația școlară semestrială se poate încheia cu aceste două note;

– dacă elevul are cel puțin două note pe semestrul al II-lea și se poate valorifica activitatea online, situația școlară se poate încheia cu mai mult de două note;

– dacă elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea și nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, a două notă va fi considerată notă care reprezintă media elevului din primul semestru;

– dacă elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea și se poate valorifica activitatea desfășurată online, situația școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note;

– dacă elevul nu are nicio notă pe semestrul al II-lea și nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, media semestrului I devine media anuală;

– dacă elevul nu are nicio notă pe semestrul al II-lea și se poate valorifica activitatea desfășurată online, situația școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note.

Aceste reguli se aplică și în cazul calificativelor date la învățământul primar.

Tot în cazul învățământului gimnazial, liceal, profesional și postliceal, dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, atunci cadrul didactic decide, împreună cu elevul sau părintele acestuia, dată la care copilul poate susține o lucrare scrisă sau un proiect prin care să fie notat, iar notă de la această evaluare devine media anuală.

Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și se poate valorifica activitatea desfășurată online, media semestrului al II-lea poate fi încheiată cu cel puțin două note.

Valorificarea activității online prin calificativ/notă se face cu acordul elevului sau cu acordul părintelui/sustinătorului legal, se arată în ordin.

Încheierea situației școlare pentru elevii din învățământul profesional și tehnic

Pentru elevii din învățământul profesional și tehnic, încheierea situației școlare la modulele studiate doar în semestrul al ÎI-lea, pentru care nu poate fi valorificată activitatea online, se desfășoară astfel: cadrul didactic decide împreună cu elevul sau părintele dată la care acesta poate susține o lucrare scrisă/un proiect prin care să fie notat, iar această notă devine media anuală.

În ordin se mai prevede că elevii de clasa a IX-a se pot transferă numai după primul semestru, dacă media lor de admitere este cel puțin egală cu media ultimului admis la specializarea la care solicită transferul.

În situații medicale deosebite, pe baza avizului comisiei medicale, acolo unde există, sau a documentelor medicale justificative, elevii din clasa a IX-a a învățământului liceal pot fi transferați și în cursul primului semestru sau înainte de începerea acestuia, cu respectarea condiției de medie.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Primul concert cu distanțare socială la Alba Iulia. Pregătiri intense în Piața Cetății

Publicat

După mai bine de două luni de stare de urgență și izolare din cauza pandemiei de coronavirus, locuitorii din Alba Iulia se vor putea bucura de primul concert în aer liber. 

În Piața Cetății din Cetatea Alba Carolina va avea loc duminică – 7 iunie un concert de muzică populară, iar luni 8 iunie, un concert de muzică clasică, susținute de Centrul de Cultură ”Augustin Bena”. 

Totuși, concertele se vor desfășura cu respectarea măsurilor de distanțare socială instituite pe timpul stării de alertă. 

Potrivit organizatorilor, spaţiul este clar delimitat, astfel încât să se asigure distanțarea socială atât între scenă și public, cât și între cele 500 de locuri pe scaune pregătite.

De asemenea, totul va fi temeinic igienizat. Accesul spectatorilor este liber și se va face doar cu respecartea măsurilor și regulilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19, termo scanare, desinfectare și purtea măștilor de protecție.

Spectacolele vor fi organizate de către Consiliul județean Alba prin instituțiile subordonate și Primăria municipiului Alba Iulia.

Pregătirile sunt făcute, scena este instalată, mai rămâne doar ca evenimentul să fie aprobat de comitetul local pentru situații de urgență, care se întrunește astăzi (vineri, 5 iunie). Revenim cu amănunte. 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sediul Școlii ”Liviu Rebreanu” din Alba Iulia, modernizat cu 1,49 milioane lei. Primăria a recepționat lucrările

Publicat

Sediul Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu” din Alba Iulia a fost modernizat cu fonduri PNDL. Investiția a fost de aproape 1,5 milioane lei. Lucrările au fost recepționate de primărie.

Fazele de execuție din contractul atribuit către Alfa Construct S.R.L. au cuprins lucrări de înlocuire integrală a elementelor de acoperiș, refacerea sistemului termic inclusiv prin izolarea planșeului peste pod și subsol, realizarea unei rampe pentru persoane cu handicap, dar și îndeplinirea măsurilor și normelor ce țin de paza și siguranța la incendii, transmite primăria.

”Avem lucrări în derulare, în diverse etape, la mai multe școli, licee sau grădinițe. Am transformat într-o oportunitate inclusiv această perioadă în care copiii au rămas acasă și am avansat pe multe șantiere. Sigur, suntem cuplați deja și la proiecte noi: o creșă și o nouă grădiniță.

Pentru Școala ”Liviu Rebreanu” susținem o formulă completă, după acest prag de investiții susținute din bugetul PNDL, vom trece la modernizarea curții, repararea gardului interior și amenajarea unui teren de sport propriu, folosind bugetul local”, a precizat Paul Voicu, viceprimar cu atribuții de primar.

Valoarea obiectivului de investiții Școala Generală ”Liviu Rebreanu” este 1.495.262,64 lei cu TVA inclus.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Violență în familie la Ocna Mureș. Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce și-a agresat soția

Publicat

Un bărbat din Ocna Mureș s-a ales cu dosar penal după ce și-ar fi bătut soția. Femeia a fost cea care l-a reclamat la poliție.

Potrivit IPJ Alba, joi, 4 iunie, polițiștii din Ocna Mureș au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie de 35 de ani din oraș, cu privire la faptul că miercuri seara ar fi fost agresată de soț.

”În urma interpretării formularului de evaluare a riscului, a rezultat necesitatea emiterii, față de agresor, a unui ordin provizoriu de protecție, pe o perioadă de 5 zile, acesta fiind obligat să nu se apropie” de soția sa, a transmis IPJ Alba.

De asemenea, pe numele său, a fost întocmit un dosar penal, pentru violență în familie.

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

Cugirul a scăpat de coronavirus: 38 de pacienți vindecați. Alte două persoane infectate figurează în oraș dar nu locuiesc acolo

Publicat

La Cugir au fost confirmate două noi cazuri de COVID-19, în ultima săptămână. Potrivit autorităților locale, cele două persoane se află în alte localități din județ, având doar domiciliul în oraș.

Prin urmare, primăria consideră că nu mai sunt cazuri active în oraș, toți cei 38 de pacienți înregistrați de la începutul pandemiei fiind vindecați.

”Au fost confirmate două cazuri noi de coronavirus la persoane cu domiciliul în Cugir. Trebuie însă precizat că aceste două persoane nu locuiesc în orașul nostru, ci au reședința în alte localități ale județului, astfel că putem afirma că pe plan local nu mai sunt infectări cu COVID-19 (toți cei 38 de confirmați, fiind videcați)”, a anunțat Primăria, pe Facebook.

În ultima săptămână, la Spitalul Orășenesc Cugir au fost prelevate probe pentru 43 teste de depistare a virusului SARS Cov-19, iar rezultatele au fost negative.

La Cugir se mai află în izolare la domiciliu 82 persoane (din 46 familii). În perioada 30 mai – 4 iunie, au ieșit din izolare 22 de familii (47 persoane) și au intrat 27 de familii (40 de persoane). Dintre acestea, în momentul de față, beneficiază de hrană 9 familii vulnerabile, potrivit primăriei.

SPAS Cugir a evaluat săptămâna aceasta 10 persoane vârstnice, iar în patru cazuri s-a constatat risc mediu. Au fost livrate alimente și medicamente pe baza a 7 comenzi.

Cetățenii sunt atenționați să respecte cu multă responsabilitate măsurile de protecție și distanțare socială. CLSU Cugir atrage atenția că relaxarea măsurilor nu înseamnă și depășirea pericolului epidemiologic.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate