Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Modele de anvelope semnalate ca neconforme în lista alertelor europene de produse cu risc de accidente. Sunt vândute și în România

Publicat

Mai multe modele de anvelope, vândute și în România, se regăsesc ca neconforme, pe lista de alerte europene pentru consumatori. Aceste produse prezintă risc de accident sau leziuni. Sunt comercializate și în țară, fie în magazine, fie online.

Precizările au fost făcute de InfoCons.

În majoratea cazurilor, este vorba despre posibile erori de fabricație.

Modele de anvelope neconforme, cu risc de accidente/leziuni

Anvelope Continental WinterContact TS870, EcoContact 6 MO

Tip de risc: risc de Leziuni

O eroare de fabricație poate duce la o pierdere bruscă de aer, posibil cu ieșirea pereților laterali ai anvelopei. Acest lucru poate duce la pierderea controlului vehiculului, crescând riscul unui accident. Produsul nu respectă Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și al sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

Anvelope Goodyear Eagle F1 Supersport 295/30ZR22 (103Y) și 315/30ZR22 (107Y)

Modelul/numărul DOT de pe flancul anvelopei: 1L1K8 JB1R / 1224, 1L1HA JC1R / 1224. Produs vândut online.

Tip de risc: risc de Leziuni

O eroare de fabricație poate duce la deformarea benzii de rulare sau separarea coroanei anvelopei atunci când conduceți la viteză mare, provocând o pierdere a controlului vehiculului și răniri. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

Anvelope Platin RP 60 Winter

Tip de risc: risc de Leziuni

Fabricarea incorectă poate duce la o pierdere bruscă de aer, posibil cu ieșirea pereților laterali ai anvelopei. Acest lucru poate duce la pierderea controlului vehiculului, crescând riscul unui accident. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și al sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

Anvelope Uniroyal AllSeasonExpert

205/65R15 94V US2, 255/45R20 105W XL FR ASC, 205/55R16 91H TS870, 205/55R17 91W EC6 MO, 215/60R16 99V XL ASE 2, 225/55R17 101V XL RP60 WI, 195/50R15 82H MP62 AWEVO

Tip de risc: risc de Leziuni

Posibile erorile cauzate în procesul de producție: pot apărea pierderea bruscă de aer și/sau separarea parțială a marginilor stratului de centură. Acest lucru poate duce la pierderea controlului vehiculului, creând un risc de accident. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și al sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate