Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea cartierului Gheorghe Șincai din Alba Iulia. Contractul de finanțare a fost prelungit. Stadiul lucrărilor

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat, în ședința din 28 noiembrie, prelungirea duratei pentru contractul de finanțare aferent modernizării cartierului Gheorghe Șincai. Lucrările sunt la stadiu de realizare de 74%.

Este vorba despre contractul de finanțare nr. 7083/03.09.2021 pentru proiectul ”Ansamblu Urban cu Spații Socio-Culturale, Educative și de Locuit, Cartier Gheorghe Șincai, Alba Iulia”, cofinanțat din PORR 2014-2020.

Durata proiectului a fost prelungită cu un an, de la 31 decembrie 2023, până la 31 decembrie 2024

Motivul prelungirii contractului

Motivul din documentație este

  • ”finalizarea tuturor activităților din bugtul propriu al Municipiul Alba Iulia în scopul realizării integrale a acestora, atingerii indicatorilor, rezultatelor și obiectivelor propuse și a asigurării funționalității proiectului” până la data de 31 decembrie 2024.

Potrivit celor mai recente raportări către finanțator, stadiul implementării proiectului din punct de vedere tehnic este de aproximativ 74%.

Valoarea contractului și buget consumat

Conform ultimei notificări aprobate la contractul de finanțare,

  • valoarea totală a proiectului este de 37.598.019,15 lei (inclusiv TVA)
  • din care valoarea eligibilă de proiect este de 20.242.342,94 lei.

A fost consumat un procent de 90,10% din valoarea de cheltuielile eligibile solicitate, precum și 67,63% din valoarea cheltuielilor neeligibile ale proiectului. Cheltuielile eligibile vor fi decontate până la data de 31 decembrie 2023.

Celelalte costuri neeligibile asumate în cadrul contractului de finanțare vor fi consumate până la finalul anului 2024 (conform instructiunii AM POR 207/2023).

Totodată, s-a aprobat returnarea AMPOR, în termenele solicitate, a finanțării nerambursabile primite pentru implementarea proiectului, alături de dobânzile/penalitățile aferente, dacă este cazul, în situația în care acesta nu va fi integral finalizat și functional până la termenul aprobat în acest sens.

Ce se modernizează

Contractul de finanțare pentru proiectul ”Ansamblu Urban cu Spații Socio-Culturale, Educative și de Locuit, Cartier Gheorghe Șincai, Alba Iulia”, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, a fost semnat în 3 septembrie 2021.

Obiective din contract:

  • crearea spații publice urbane în ZUM Alba Iulia Alba Iulia: sistematizare și echipare infrastructurală, în 32 de luni de la semnarea contractului de finanțare
  • crearea de facilități pentru recreere (zone special amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii) în ZUM Alba Iulia, în 32 de luni de la semnarea contractului de finanțare.
  • modernizare spațiu public urban – Piața Talcioc în ZUM Alba Iulia, în 32 de luni de la semnarea contractului de finanțare.
  • crearea spații verzi: scuaruri, grădină în ZUM Alba Iulia, în 32 de luni de la semnarea contractului de finanțare
  • construire Centru Multifuncțional cu funcțiuni socio-comunitare în ZUM Alba Iulia, în 32 de luni de la semnarea contractului de finanțare.
  • construire locuințe sociale în ZUM Alba Iulia, în 32 de luni de la semnarea contractului de finanțare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax