Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea DJ 142 N, Căpâlna de Jos – Sânmiclăuș. Cât va fi contribuția din bugetul județean pentru investiție

Publicat

Modernizarea drumului județean DJ 142 N, Căpâlna de Jos – Sânmiclăuș, aprobată pentru finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, va costa aproape 4 milioane lei. O parte din investiție este susținută din bugetul județean.

În ședința Consiliului Județean din 25 iulie s-a propus actualizarea indicatorilor tehnico-economici, devizul general actualizat și finanțarea de la bugetul local al județului Alba a sumei de 75.643,05 lei (cheltuieli finanțate de la bugetul local).

Datele investiției:

  • Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA): 3.957.484,57 lei din care construcții/montaj (inclusiv TVA): 3.819.970,02 lei
  • Valoarea finanţată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (cheltuieli eligibile inclusiv TVA): 3.881.841,52 lei
  • Valoare finanţată de UAT Județul Alba (inclusiv TVA): 75.643,05 lei

Lucrări propuse

Drumul județean DJ 142 N: DJ 107 – Căpâlna de Jos – Sânmiclăuş – (DJ 107 V) traversează localităţile Căpâlna de Jos și Sânmiclăuş, asigurând legătura cu drumul județean DJ 107V și drumul județean DJ 107.

Din punct de vedere al structurii rutiere drumul este asfaltat pe toată lungimea, cu excepția unui tronson de pământ cu o lungime de 1,835 km.

Tronsonul de 1,835 km din drumul județean DJ142N ce se propune a fi modernizat este situat pe teritoriul administrativ al comunelor Jidvei și Șona, între localităţile Căpâlna de Jos și Sânmiclăuş.

Contractul de finanțare pentru investițoie a fost semnat în noiembrie 2022.  În urma procedurilor de achiziții, s-au stabilit prețurile finale pentru realizarea obiectivului de investiții. Prin urmare, s-a propus actualizarea devizului general, a indicatorilor tehnico-economici și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului.

Pe tronsonul de drum vizat sunt propuse lucrări de modernizare a carosabilului: terasamente, fundație, strat de bază, îmbrăcăminte rutieră, șanțuri/rigole, lucrări de consolidare, se arată în documentația prezentată consilierilor județeni.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax