Connect with us
Publicitate

BLAJ

Modernizarea DN 14B, între Blaj și Teiuș: Parteneriat între CJ Alba, Blaj, Teiuș, Mihalț, Crăciunelu de Jos și CNAIR

Publicat

Consiliul Județean Alba împreună cu municipiul Blaj, orașul Teiuș și comunele Mihalț și Crăciunelu de Jos vor încheia un parteneriat cu CNAIR pentru modernizarea drumului național DN 14B Teiuș – Blaj. Proiectul prevede și realizarea unor poduri peste calea ferată, la Teiuș și Crăciunelu de Jos. 

Consilierii județeni din Alba vor vota în ședința de luni, 31 ianuarie, aprobarea încheierii unui parteneriat între Consiliul Județean Alba, municipiul Blaj, orașul Teiuș, comuele Mihalț și Crăciunelu de Jos cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR, în vederea implementării în comun a proiectului „Modernizare DN14 B + poduri (peste CF M200-Teiuș și CF M300 Crăciunel) (+creșterea siguranței)”.

Potrivit documentației, la nivelul județului Alba, drumul naţional DN 14B, între Teiuş și Blaj, cu o lungime estimată de aproximativ 23,7 km, este subdimensionat ca lăţime şi se află într-un proces de degradare care impune reabilitarea și modernizare lui astfel încât să asigure condiţii optime de exploatare în condiţii de siguranţă a circulaţiei rutiere.

Acest drum face parte din rețeaua rutieră secundară, rețea care are rolul de a conecta reședințele de județ la rețeaua primară într-o manieră rapidă și sigură, pentru populație și mediul de afaceri.

Rețeaua rutieră secundară funcționează ca sursă care alimentează rețeaua rutieră rapidă, crescând astfel atracvitatea invesțiilor.

Potrivit raportului de specialitate, pentru realizarea invesțiilor în infrastructura de transport, este general acceptat faptul că acestea trebuie ghidate după o strategie de dezvoltare a sectorului. Planul Invesțional al Ministerului Transporturilor dezvoltă o strategie a asigurării finanțării necesare pe cei 10 ani de implementare plecând de la corelarea principalelor surse de finanțare disponibile României: PNRR, POT, CEF 2.0 și bugetul național.

Asfel pentru a se realiza acest obiectiv de investiții este necesară încheierea unui parteneriat avut în vedere este unul de interes regional și urmărește stabilirea drepturile şi obligaţiile părţilor, contribuţia financiară proprie a fiecărei părţi la bugetul proiectului, precum şi responsabilităţile ce le revin în implementarea activităţilor aferente pregătirii proiectului “Elaborare Studiu de Fezabilitate, PAC si elaborare Proiect Tehnic pentru „Modernizare DN 14 B + Poduri (peste CF M200-Teiuș și CF M300 Crăciunel) (+creșterea siguranței)”. Proiectul va fi depus în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020, pe Axa Prioritară 2 Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient – Obiectivul Specific 2.2 Creşterea accesibilităţii zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutieră a TEN-T.

Scopul proiectului “Elaborare Studiu de Fezabilitate, PAC si elaborare Proiect Tehnic pentru „Modernizare DN 14 B + Poduri(peste CF M200-Teiuș și CF M300 Crăciunel) (+creșterea siguranței)” este acela de a elabora documentația tehnico – economică aferenta obiectivului de investiții de infrastructură rutieră de interes local/județean, ce urmează a fi depus spre finanțare în perioada de programare 2021-2027 și anume : „Modernizare DN 14 B + Poduri(peste CF M200-Teiuș și CF M300 Crăciunel) (+creșterea siguranței)”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax