Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modernizarea iluminatului public în Șard și Ighiu. Licitația pentru lucrări, lansată în SEAP

Publicat

Modernizarea iluminatului public în Șard și Ighiu. Iluminatul public din localitățile Șard și Ighiu urmează să fie modernizat printr-o investiție de peste 1,6 milioane de lei. 

Primăria Ighiu a lansat pe 11 martie, în SEAP, o licitație pentru eficientizarea și modernizarea sistemului de iluminat public în comună.

Valoarea totală estimată a investiției este de 1.626.230,28 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, în prezent iluminatul public din localitățile Ighiu și Șard nu se ridică la nivelul cerințelor standardului privind iluminatul căilor de circulație.

Rețeaua de iluminat public din zona studiată este instalată pe 602 stâlpi aparținători rețelelor comune de 0,4 kV și pe rețele de iluminat public. Lungimea totală a rețelei de iluminat este de aproximativ 24,08 km.

Modernizarea iluminatului public în Șard și Ighiu

Proiectul vizează înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu aparate de iluminat cu tehnologia LED, completarea cu aparate de iluminat cu tehnologie LED și implementarea unui sistem de telegestiune.

Astfel, urmează să fie demontate 519 aparate de iluminat existente. În locul acestora se vor monta 602 aparate de iluminat cu tehnologia LED.

De asemenea, se va implementa un sistem de telegestiune pentru fieare aparat de iluminat.

Aparatele de iluminat tip LED vor funționa în regim de 100 % pentru un număr de 1.800 ore, iar pentru un număr de 2.350 ore vor fi dimate în regim de 75 % a fluxului luminos.

Îmbunătățirea sistemului de iluminat public poate crea astfel cadrul de dezvoltare al unei comune moderne. Intervenția asupra sistemului de iluminat vizează următoarele rezultate:

  • Creșterea gradului de confort al populației locale;
  • Reducerea accidentelor rutiere;
  • Creșterea gradului de siguranță al populației prin diminuarea și descurajarea infractionalității favorizate de întuneric;
  • Susținerea și stimularea dezvoltării economice-sociale a localităților;
  • Continuarea activitaăți locuitorilor chiar și după apusul soarelui.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Eu

    marți, 12.03.2024 at 23:01

    sper sa nu se faca ca si in alba iulia,lumina slaba si prost directionata,bate doar pe drum si partial pe trotuare,distanta prea mare intre stalpi sau prea multi unde sunt si intersectii,cu multe zone in bezna totala..acolo unde iluminatul vechi ajungea,asta nou e sublim dar lipseste…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax