Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea intrării principale la Spitalul Județean Alba. Investiție majorată după scumpirea materialelor de construcții

Publicat

Suma necesară pentru reamenajarea intrării principale la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia va fi majorată cu aproximativ 170.000 de lei.

Proiectul intră la aprobare în ședința Consiliului Județean Alba de joi, 18 noiembrie, după ce două proceduri de achiziție a lucrărilor au fost anulate, din lipsă de ofertanți.

Între timp, prețurile materialelor de construcții au crescut.

Prin proiectul de modernizare se propune lărgirea intrării, montarea unor uși batante cu deschidere automată, dar și a unei rampe de acces pentru persoane cu dizabilități.

Investiția inițială era de 405.522,50 lei, din care lucrări de construcții-montaj 315.767,27 lei.

După două proceduri de achiziție anulate, din lipsă de ofertanți, în iulie și august, acum se solicită actualizarea sumei, din cauza creșterii prețurilor materialelor de construcții.

Noua investiție va fi de 575.770,71 lei, din care lucrări de construcții-montaj 478.224,74 lei.

Situația actuală

În proiectul de hotărâre a Consiliului Județean Alba se explică necesitatea și oportunitatea realizării obiectivului de investiții.

Acesta este justificat de ”nevoia de asigurare a unui acces mai ușor al bolnavilor, a persoanelor cu dizabilități, a aparținătorilor și a personalului, precum și asigurarea gabaritelor căilor de evacuare impuse de normativele de securitate la incendiu în vigoare”.

Corpul de clădire la care se propun lucrările de intervenție – sediul Spitalului Județean de Urgență Alba – are o vechime de circa 50 de ani. Este o construcție cu regim de înălțime S+P+5E.

În prezent se execută lucrări de reabilitare termică și mansardare a clădirii.

Pentru îndeplinirea cerințelor impuse de normativele de securitate la incendiu se impune mărirea golurilor de acces existente în clădire, care în prezent au o înălțime de 2 m.

De asemenea, în prezent nu este asigurat accesul persoanelor cu dizabilități în clădire.

Soluția propusă

Soluțiile adoptate în vederea rezolvării celor două deficiențe funcționale sunt de intervenție la copertina existentă astfel încât să se asigure posibilitatea organizării fluxurilor de acces și evacuare, atât pentru persoanele valide cât și pentru persoanele cu dizabilități, în condiții de siguranță.

În acest scop se impune demolarea copertinei existente și realizarea unei structuri noi, configurate astfel încât să se rezolve fluxurile de circulație.

Lucrările propuse ocupă o suprafață de 10,55m X 4,70m = 49,59 mp, la care se adaugă o rampă cu suprafața de 15 mp.

Construcția are o înălțime de 3,70 m măsurată de la cota ± 0,00 (cota pardoselii existente).

În locul ușii de acces în clădire se creează un gol de trecere cu dimensiunea de 2,20m x 2,10m și se mai creează un gol de trecere suplimentar, prin desființarea unei ferestre.

Se asigură astfel două goluri, fiecare cu dimensiunea de 2,20m x 2,10m, care comunică cu holul central al clădirii spitalului.

Pentru accesul din exterior, la extinderea propusă, vor fi montate două uși de acces la fața principală cu deschidere automată și o ușă în lateral, spre rampa pentru persoanele cu dizabilități.

Diferența de nivel de circa 45 cm dintre aleea exterioară și holul clădirii va fi preluată de rampa cu pantă de 6% amplasată în partea dreaptă a accesului și de trei trepte din beton armat care se întind pe întreaga lungime a corpului de acces.

De asemenea vor fi executate intalații interioare de iluminat și instalații interioare de iluminat de siguranță.

Două proceduri de achiziție anulate

Beneficiarul investiției, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, a încheiat un contract de servicii proiectare cu Urbis Concept S.R.L. Cluj-Napoca și a organizat, de două ori, procedura de achiziție publică a contractului de lucrări.

Cele două proceduri au fost în lunile iulie 2021 și august 2021, dar au fost anulate deoarece nu s-a depus nici o ofertă.

”De la elaborarea Documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și până în prezent, prețurile materialelor de construcții au crescut foarte mult”, se arată în documentație, astfel încât a fost necesară și justificată actualizarea valorii investiției.

Conform devizului general actualizat elaborat de proiectant, valoarea totală actualizată a investiției este de 575.770,71 lei (inclusiv TVA), din care valoarea C+M este de 478.224,74 lei (inclusiv TVA).

Datele investiției

Denumirea obiectivului de investiţii: „Amenajare intrare principală la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia”

Proiectant: S.C. Urbis Concept S.R.L. Cluj Napoca

Beneficiarul obiectivului de investiții: Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

Amplasamentul obiectivului de investiții: Judeţul Alba, Municipiul Alba Iulia, Bulevardul Revoluției 1989, nr. 23

Indicatori tehnico – economici: valoarea totală a investiţiei, actualizată, este de 575.770,71 lei cu TVA inclus, din care valoarea C+M este 478.224,74 lei.

Durata de execuţie a lucrărilor este 4 luni

Suprafața construită desfășurată reabilitată: 74,93 mp

Descrierea lucrărilor

Lucrările de intervenție privind „Amenajare intrare principală la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia”, constau în:

 • demolarea structurii copertinei existente, a învelitorii, plăcii și scărilor de acces;
 • demontarea tâmplăriei;
 • demontarea corpurilor de iluminat;
 • desfacerea trotuarelor existente pe zona afectată;
 • desfacerea glafurilor de la cele două ferestre;
 • desfacerea tencuielilor exterioare degradate;
 • lucrări de terasamente;
 • fundații izolate sub stâlpi;
 • fundații trepte și rampă de acces;
 • execuție rampă și placă acces din beton armat;
 • montare structură metalică;
 • închideri exterioare cu tablă dublu fălțuită;
 • închideri și placări interioare cu plăci HPL;
 • montat tâmplărie;
 • refacere șape;
 • placaj trepte, rampă și hol cu granit fiamat;
 • refacere tencuieli;
 • refacere glet și vopsitorii;
 • instalații electrice;
 • automatizare ușă acces;
 • montare perdea aer;
 • instalație de canalizare a stergătoarelor de picioare;
 • montare ștergătoare profesionale de picioare;
 • montare balustradă și mână curentă;
 • refacerea trotuare și alei afectate în timpul execuției

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

Premierul Ciucă: ”Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtășit”. Ce spune despre candidatura la președinție

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi seara, într-un interviu difuzat de România TV, că îi este teamă doar de un singur lucru, respectiv să nu moară neîmpărtășit.

Este o declarație directă care vizează un anumit tip de public, făcută într-o perioadă, (sărbătorile de Crăciun), în care acest tip de mesaje prinde la oameni, consideră specialiștii în comunicare.

Ciucă a fost întrebat dacă s-a decis în privința posibilității de a candida la prezidențiale.

„În acest moment, există o singură posibilitate: să ne îngrijim de guvernare”, a replicat liderul PNL.

Nicolae Ciucă a precizat că la Sighetu Marmației nu a avut un discurs care să îl profileze drept prezidențiabil:

„La Sighet nu a fost un discurs care să urmărească profilarea unei persoane, a mea, ci pentru profilarea tinerilor în ceea ce trebuie să însemne politica”.

Totuși, Ciucă a susținut vineri la Sighetu Marmației un discurs programatic în fața liberalilor, vorbind despre schimbări doctrinare și un proiect de țară.

De ce se teme premierul României: Să nu moară neîmpărtășit

Întrebat dacă s-ar teme de vreun contracandidat, Nicolae Ciucă a răspuns: „Mi-e teamă de un singur lucru. Nu e de la mine, e de la părintele Cleopa: să nu mor neîmpărtășit, în rest nu are de ce să ne fie teamă”.

Liderul PNL a spus că este o persoană credincioasă, dar „credința nu se împărătșește, credința se trăiește, se arată prin ce facem și dacă facem bine atunci înseamnă să avem credință”.

„Adevărul e lucrul cel mai ușor de făcut și de spus. De multe ori îmi spun și colegii că sunt foarte franc și niciodată nu încerc să îmbrac în ceva ceea ce gândesc. (…) Nu e o slăbiciune”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini de la petrecerea AUR la Alba Iulia, cu pâine, slănină, sarmale și cântece patriotice, înainte de congresul național

Publicat

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) se pregătește pentru Congresul Național de la Alba Iulia, cu o petrecere retrasă. Petrecerea are loc la Vila Elisabeta din Alba Iulia.

Au participat câteva sute de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu președintele partidului George Simion.

Au fost așteptați cu pâine cu unsoare, sarmale, dar și cartofi copți la jar, iar după lăsarea serii a fost aprins un foc de tabără.

Simion a ținut un discurs în fața celor prezenți, s-au cântat cântece patriotice și s-a discutat, printre altele despre oculta mondială și pandemie.

”Globaliștii n-o să dea niciodată un virus care să-i omoare și pă ei” se aude explicația unuia dintre participanți, care le vorbește celorlalți.

CITEȘTE ȘI: Congres național AUR la Alba Iulia, după 1 Decembrie: Peste 550 de membri din toată țara participă la eveniment. Ce vor discuta

Vineri, 2 decembrie, la Alba Iulia este programat un congres național al celor de la AUR.

În timpul ședinței vor fi adoptate Rezoluția AUR privind starea sistemului sanitar din mediul rural și Strategia politică a partidului pentru anii 2023 – 2024.

Congresul va începe la ora 11:00 și va avea loc în Casa de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Focurile de artificii de 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. La mulți ani, România!

Publicat

Alba Iulia – 1 Decembrie 2022: La mulți ani, România! Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala Unirii se încheie, joi seara, cu spectacolul focurilor de artificii. 

Dacă anul trecut autoritățile locale au ales varianta spectacolului cu drone, în 2022 s-a revenit la cel ”clasic”, cu artificii, lumină și zgomot.

Vezi și La mulți ani, România! MESAJE de ZIUA NAȚIONALĂ pentru toți românii. Felicitări și urări din inimă de român, de 1 Decembrie 2022

Focurile de artificii durează circa opt minute, sub forma unui spectacol piro-muzical, pe coloană sonoră, pe muzică din lucrări folclorice românești. Sunt folosite mai multe tipuri de obiecte pirotehnice.

Sunt cinci locuri de tragere, unul la înălțime, din curtea Palatului Copiilor din Cetatea Alba Carolina.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mașina de Formula 1 care a câștigat titlul mondial în 2021, filmată pe Transalpina. Imagini superbe din România

Publicat

Monopostul cu care Max Verstappen a cucerit titlul mondial în anul 2021 a traversat Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, care pornește din județul Alba, iar la volan s-a aflat un pilot junior al echipei Red Bull.

Informațiile au fost publicate în urmă cu 2 zile de siteul Red Bull, dar un video care surprinde momentele extraordinare, a fost postat pe youtube joi, 1 decembrie.

Patrick, pilotul Red Bull, a traversat Transalpina și s-a îndreptat printr-un peisaj mirific spre capitala României, București, fiind ghidat de un inginer Red Bull.

Patrick Friesacher, primul pilot din academia de juniori Red Bull și fost pilot de Formula 1, a avut parte de o aventură epică, plină de provocări, pe Transalpina.

În drumul spre spre București, pilotul Red Bull s-a întâlnit și cu un cioban, care i-a urat noroc.

„- Stai, mai e un tip aici. E un cioban.

– Ia, taică. Vasilică să-ți poarte noroc.

– Mi-a dat o bucată de lână.

– E o tradiție românească, să atingi un miel pentru noroc. Dar, suntem în 2022, aparent primești doar puțină lână.

– Nu am nevoie de noroc dacă te am pe tine.

– Mulțumesc, Patrick! Acum ce s-a mai întâmplat?

– Cred că are loc o nuntă în mijlocul drumului.

– Se învârt în horă. Ar trebui să le arăți cum se face”.

În 2022, anul în care echipa Oracle Red Bull Racing și-a asigurat titlurile mondiale în Formula 1, la piloți cu Max Verstappen și la constructori, Patrick Friesacher a făcut un road trip în România pentru a descoperi Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din țara noastră.

Transalpina ajunge, în Pasul Urdele, la 2.145 de metri, aproape la aceeași înălțime la care se desfășoară și Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului (2.285 de metri), cursa din calendar desfășurată la cea mai mare altitudine.

„Să am ocazia să pilotez un monopost de Formula 1 pe Transalpina a fost ceva cu adevărat special. Îmi place să descopăr drumuri spectaculoase și cu siguranță Transalpina a fost o experiență unică pentru mine.

Toate acele viraje care se succedau unul după altul, peisajele de vis, provocările întâlnite pe drum… a fost ca un vis care a devenit realitate”, povestește Patrick Friesacher.

În drumul său spre București, Patrick a avut parte de viraje spectaculoase, completate cu un peisaj de poveste pe unul dintre cele mai superbe drumuri din lume.

Dar și de provocări pe măsură. Întâlnirea cu vampirul s-a terminat fără urmări, dar probabil doar pentru că a fost pe timpul zilei, iar smocul din blana lui Vasilică îi poartă și acum noroc lui Patrick, mai ales că, se știe, piloții de curse sunt extrem de superstițioși.

După încă o serie de viraje strânse, Patrick a ajuns în mijlocul unei nunți.

Pilotul Oracle Red Bull Racing s-a prins și el în horă, iar darul de nuntă pentru miri a fost o serie de „cerculețe” făcute pe drumul cu o lățime de doar 8,5 metri.

Pe ultima porțiune din Transalpina, Patrick s-a luat la întrecere cu Toma Coconea, care și-a început deja antrenamentele cu parapanta pentru ediția din 2023 a Red Bull X-Alps, cea mai dificilă cursă de aventură din lume.

Aventura lor s-a terminat la București, în fața a 50.000 de spectatori, la Red Bull Racing Show Run.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax