Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modernizarea pistei de atletism a Stadionului Cetate din Alba Iulia, scoasă la licitație. Când vor fi gata lucrările

Publicat

Modernizarea și reabilitarea pistei de atletism a Stadionului Cetate din Alba Iulia a fost scoasă la licitație, valoarea estimată a lucrărilor fiind de peste 2,2 milioane de lei. Potrivit caietului de sarcini, proiectarea și execuția lucrărilor va dura 7 luni, iar astfel, sportivii vor putea alerga pe noua pistă cel mai devreme la începutul verii viitoare. 

Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia a lansat marți, 1 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru elaborarea documentației tehnico-economice faza DTAC, DTOE, PT + CS + DDE, inclusiv verificare tehnică (dacă este cazul), asistență tehnică și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții: „Reabilitare și modernizare pistă de atletism – Club Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia”.

Valoarea totală estimată este de 2.236.616,58 de lei, fără TVA.

 

Obiectivul principal al investiției îl constituie crearea unui mediu optim de desfășurare a activităților sportive pe pista de atletism, crescând implicit și numărul utilizatorilor. Lucrările de reabilitare și modernizare presupun desfacerea plăcilor de tartan vechi, curățarea (și repararea acolo unde este cazul) substratului de beton, montarea de borduri și de rigole perimetral zonei analizate, corectarea planeității pistei pentru dirijarea apelor pluviale către rigolele propuse, montarea noului strat de finisaj (atât cel de bază, cât și cel de uzură) și marcarea culoarelor cu linii de 5 cm la – time; efectuarea unei subtraversări a pistei în vederea realizării instalației de irigare a terenului de fotbal.

Suprafața propusă spre modernizare este constituită din suprafața pistei de atletism și cele două capete, însumând 6.584 mp.

Caracteristicile pistei de atletism și a celor două capete:

– suprafața pistei – 4.400 mp

– suprafața capăt nord – 1.079 mp

– suprafața capăt sud – 1.105 mp

– pe pistă sunt amenajate 8 culoare de alergare

– zona analizată are finisajul realizat din plăci de tartan pe o infrastructură de beton

Deficiențe constatate:

Uzura finisajului (a plăcilor de tartan) poate duce la accidentarea sportivilor. O altă problemă o constituie lipsa unei pante corecte care să permită dirijarea apelor pluviale, precum și
lipsa rigolelor, în lungimea pistei, care să preia și să dirijeze spre canalizare apele pluviale.

Bordurile care delimitează pista de atletism sunt și ele degradate.

Potrivit caietului de sarcini, durata totală a contractului este de 7 luni, din care durata de execuție a lucrărilor este de 5 luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax