Connect with us
Publicitate

BLAJ

Modernizarea Podului Minciunilor din Blaj. Luni și marți se montează cele 22 de grinzi. Stadiul lucrărilor

Publicat

Lucrările de modernizare a Podului Minciunilor din Blaj ajung la stadiul de peste 50%. Luni și marți sunt montate cele 22 de grinzi și predalele prefabricate.

Lucrările sunt în grafic, iar noul Pod al Minciunilor din Blaj va fi finalizat până la data de 1 decembrie 2022, potrivit executantului lucrării – Retter Projectmanagement SRL Șelimbăr.

Investiția de reabilitare și modernizare a Podului Minciunilor din Blaj a început în 28 martie. Costul investiției, realizată din fonduri locale și guvernamentale, se ridică la aproximativ 14 milioane de lei (cu TVA), potrivit reprezentanților primăriei.

Noul pod va avea cinci benzi de circulație rutieră și două benzi pentru circulația pietonală, cu trotuare acoperite și încălzite. La finalul lucrărilor, Podul Minciunilor va fi una dintre cele mai spectaculoase construcții din România, cu soluții arhitecturale contemporane care respectă patrimoniul existent în zonă.

Primarul Gheorghe Valentin Rotar a precizat că autoritățile locale au început demersurile pentru modernizarea Podului Minciunilor încă din 2014. Cea mai mare problemă a fost trecerea acestuia din proprietatea SNCFR în cea a Primăriei Blaj, operațiune realizată abia în 2021, prin hotărâre de Guvern.

La finalul lunii iunie 2021, Primăria Municipiului Blaj a semnat contractul pentru „achiziție proiect tehnic și execuție lucrări – Realizare pasaj superior peste calea ferată (Podul Minciunilor). Câștigătorul licitației este Retter Projectmanagement SRL Șelimbăr, iar valoarea contractului de 11.749.709,85 lei (fără TVA).

Modernizarea Podului Minciunilor este o investiție foarte importantă pentru Blaj. Va rezolva, în primul rând, dificultățile create de traficul rutier din zonă. În plus, podul vechi și degradat va fi înlocuit cu unul nou, modern, cu o arhitectură deosebită.

sursă informatii și imagini: Radio Blaj

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 27.06.2022 at 21:36

    Ia uite măi Pleşa, că unii mai şi fac, nu toacă banii pe proiecte fantasmagorice ca tine şi unul plecat la mai bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax