Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Modernizarea și extinderea a două școli din Blaj, la a treia licitație. Valoarea proiectului, majorată cu peste 150.000 de euro


Publicat

Primăria Blaj a lansat a treia licitație pentru modernizarea a două structuri școlare aparținătoare de Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu”. Proiectul de peste 3,5 milioane de lei prevede extinderea, reabilitarea și dotarea școlilor gimnaziale „Ioan Micu Moldovan” din Ciufud și „Petru Pavel Aaron” din Veza. 

Primăria Blaj a lansat joi, 4 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație pentru achizitia lucrărilor de construcții, inclusiv echipamente cu montaj și montaj aferent pentru obiectivul de investiție „Extindere, reabilitare și dotare Școala Gimnazială Simion Barnuțiu, structura I M Moldovan și structura P P Aaron.

Valoarea totală estimată este de 4.291.021,62 de lei. 

Reamintim faptul că aceasta este cea de-a treia licitație pentru realizarea proiectului, primele două proceduri, lansate în lunile octombrie și decembrie 2020, fiind anulate. De asemenea, față de primele două licitații, valoarea a fost majorată cu 748,291,01 lei (de la 3.542.730,61 lei, fără TVA).

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea calității educației, atractivității și a gradului de participare la procesul educational pentru peste 450 de elevi, plus 59 elevi cu cerințe educaționale speciale. Deoarece grupul țintă direct este format cu predilecție din elevi care aparțin categoriilor defavorizate, investițiile vor duce la schimbarea literalmente ”din temelii” a celor două școli generale care sunt incluse în cadrul unității educaționale „Simion Bărnuțiu”.

La Școala „I. M. Moldovan” din fosta localitatea suburbană Izvoarele, actualmente cartier al municipiului Blaj pe dreapta râului Târnava Mare se vor realiza inclusiv lucrări de extindere, cu încă un etaj a construcției de pe strada Păcii, în timp ce la Școala „P. P. Aaron” de pe strada Gheorghe Lazăr se urmărește, în principal, modernizarea și ridicarea performanțelor funcționale ale clădirii.

Termenul de execuţie a lucrarilor este de 6 luni.

Școala Gimnazială Simion Bărnuțiu – structura I. M. Moldovan

Costrucția este o clădire cu nivel parter, necesitând lucrări de extindere pe verticală (etaj parțial), reabilitare, modernizare și dotare, înlocuire tâmplărie exterioară, refacere acoperiș, refacere finisaje interioare și exterioare, recompartimentare grupuri sanitare și spații aferente, refacere instalații termice, electrice și sanitare, dotare cu echipamente tehnice și mobilier.

Planul parterului se va recompartimenta astfel încât să rezulte 9 săli de clasă, o sală profesorală, 5 holuri, o magazie, o direcțiune, un secretariat, un depozit, o cameră centrală termică, un grup sanitar persoane cu dizabilități, un grup sanitar fete, un grup sanitar băieți, două grupuri sanitare cadre didactice, o sală sport, o sală servire masă.

Din sistematizarea pe verticală, la nivelul etajului parțial vor rezulta: o sală CDI / sală multifuncțională / bibliotecă, un laborator. De asemenea se va executa o scară pentru acces la etaj.

Acoperișul va avea șarpanta din lemn cu învelitoare din țiglă ceramică. Pentru a asigura un coeficient optim de transfer termic, pe fațadă se va aplica un termosistem din polistiren extrudat  cu grosimea de 10 cm, finisat cu tencuieli decorative de culoare bej, soclul va fi termoizolat  în grosimea de 6 cm și placat cu piatră naturală.

Școala Gimnazială Simion Bărnuțiu – structura P. P. Aaron

Corpul C1 este o clădire cu nivel parter + etaj, necesitând lucrări de reabilitare, modernizare și dotare: renovare, înlocuire tâmplărie interioară, refacere acoperiș, refacere finisaje interioare și exterioare, recompartimentare grupuri sanitare și spații aferente, instalații termice, dotare cu echipamente tehnice și mobilier.

Planul parterului se va recompartimenta astfel încât va rezulta 4 săli de clasă, o sală profesorală, un hol, o magazie, o direcțiune, un secretariat, o cameră centrală termică, un grup sanitar persoane cu dizabilități, un grup sanitar fete, un grup sanitar băieți, un grup sanitar personal, o sală sport, o sală servire masă.

La nivelul etajului, în urma recompartimentării vor rezulta: 6 săli de clasă, o sală CDI / multifuncțională / bibliotecă, o sală CES, un laborator, un hol, un grup sanitar fete, un grup sanitar băieți, o magazie.

Acoperișul va avea șarpanta din lemn cu învelitoare din țiglă ceramică. Pentru a asigura un coeficient optim de transfer termic, pe fațadă se va aplica un termosistem din polistiren extrudat  cu grosimea de 10 cm, finisat cu tencuieli decorative de culoare bej, soclul va fi termoizolat  în grosimea de 6 cm și placat cu piatră naturală.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: „Orchestra Română de Folclor pe urmele domnitorului Alexandru Ioan Cuza”. Documentar prezentat de Centrul de Cultură Alba

Publicat

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba prezintă luni, 24 ianuarie, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, documentarul „Orchestra Română de Folclor pe urmele domnitorului Alexandru Ioan Cuza”.

Centrul de Cultură „Augustin Bena”, instituție subordonată Consiliului Județean Alba, și Complexul Muzeal Național „Moldova” din Iași prezintă, luni, 24 ianuarie 2022, o producție documentară unică în spațiul cultural românesc: „Orchestra Română de Folclor pe urmele domnitorului Alexandru Ioan Cuza”.

Citește AICI: 24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza

Producție documentară unică în spațiul cultural românesc

Proiectul este dedicat Unirii Principatelor Române și este un film documentar care dezvăluie într-un mod plăcut Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa și Palatul Culturii din Iași, două monumente arhitecturale cu importanță deosebită în istoria României.

Prezentarea filmului va avea loc luni, 24 ianuarie 2022, ora 19.00, pe paginile de Facebook ale instituțiilor implicate în proiect.

Coloana sonoră a acestui documentar este formată din suite românești interpretate de Orchestra Română de Folclor. Aceasta este prima orchestră de uniune națională și a fost înființată cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, în anul 2021, în cadrul unui amplu proiect de promovare a zilei naționale și a patrimoniului cultural imaterial pe plan internațional. La acea dată, concertul „Alba unește România”, susținut de orchestră în Palatul Cultural din Blaj, a fost distribuit către misiunile diplomatice ale României din 33 de țări.

Orchestra Română de Folclor reunește artiști din toate zonele istorice ale României

Orchestra Română de Folclor își are nucleul la Alba Iulia, capitala de suflet a tuturor românilor, fiind constituită din artiști instrumentiști profesioniști din toate zonele istorice ale României. Orchestra ia parte la proiectele de importanță națională și internațională ale Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Inițiatorul și dirijorul Orchestrei Române de Folclor este Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” și discipol al maestrului Gheorghe Zamfir.

„Sărbătorim în acest an Unirea Principatelor Române printr-un proiect unic în spațiul cultural românesc. Orchestra Română de Folclor, prima orchestră de uniune națională, se va afla pe urmele domnitorului Alexandru Ioan Cuza, într-o îmbinare de muzică și imagini. Este un film documentar care, pe ritmurile unor suite românești, dezvăluie publicului Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa și Palatul Culturii din Iași. Vă oferim cu drag acest nou proiect cultural și sperăm să fie pe gustul tuturor celor care iubesc cultura, muzica și istoria românilor”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Mica Unire

Unirea Principatelor Române, cunoscută și ca Mica Unire, a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea, fiind legată de personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. 24 ianuarie 1859 este momentul alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Principatelor Române Unite, fiind actul istoric ce a reprezentat primul pas pe calea înfăptuirii statului național român unitar.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

ACCIDENT GRAV pe DN1 la intrare în Aiud dinspre Turda. O mașină a intrat într-un cap de pod și s-a răsturnat. Trafic BLOCAT

Publicat

Trei persoane au fost rănite, una dintre acestea grav, după ce o mașină s-a lovit de un cap de pod și s-a răsturnat, vineri seara, pe DN1 Unirea (Turda) – Aiud.

Potrivit IPJ Alba, accidentul s-a petrecut la intrare în Aiud.

Traficul rutier este blocat în zona accidentului.

Revenim cu amănunte.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 29,5 milioane de lei pentru lucrări de întreținere a drumurilor din județ. Licitație, lansată de CJ Alba

Publicat

Consiliul Județean Alba alocă peste 29,5 milioane de lei pentru lucrări de întreținere a drumurilor județene, a podurilor și anexelor acestora. 

Consiliul Județean Alba a lansat în data de 20 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru întreținerea curentă, periodică și reparații curente pe timp de vară, pe drumurile județene din Alba.

Valoarea totală estimată este de 29.532.113,99 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, lucrările și serviciile privind întreținerea drumurilor, podurilor și anexelor acestora, constau în totalitatea activităților de intervenție care se execută în timpul anului, determinate de uzura sau degradarea, în condiții normale de exploatare, ce au ca scop asigurarea condițiilor tehnice necesare desfășurării circulației rutiere în siguranță, cu respectarea normelor în vigoare, precum și de a menține acest patrimoniu public în stare permanentă de curățenie și aspect.

Consiliul Județean Alba a optat pentru achiziționarea și încheierea unui acord cadru de lucrări, având în vedere că lucrările de întreținere au caracter repetitiv, prevăzute cu limite minimale și maximale, pentru o perioadă de timp determinată și a căror cantitate poate fi doar estimată, fără a fi stabilit exact necesarul dintr-un an.

Licitația este împărțită pe trei loturi, astfel:

Lotul 1:

 • reparații cu frezare
 • întreținere drumuri pietruite prin scarificare și reprofilare
 • întreținere drumuri pietruite prin scarificare și adaos de material pietros
 • tratare burdușiri îmbrăcăminți asfaltice
 • aducere la profil acostamente prin completare cu balast
 • covoare bituminoase BA16 – 4 cm grosime
 • strat de legătură din binder de criblură BAD 22,4 – 6 cm
 • strat antifisură la îmbrăcăminți asfaltice
 • anrocamente
 • întreținere periodică drumuri pietruite
 • aducere la cotă cămine – capac și rame beton noi
 • aducere la cotă cămine – capac și rame beton refolosite

Lotul 2:

 • asigurarea scurgerii apelor prin reparații șanțuri betonate
 • asigurarea scurgerii apelor – rigolă prefabricată nouă
 • parapet metalic flexibil (lisă + stâlp)
 • parapet cu fundație continuă – tronson cu lungimea de 5 m
 • șanțuri betonate – tronson cu lungimea de 3 m
 • ziduri de sprijin și căptușire
 • întreținere periodică poduri, podețe

Lotul 3:

 • aducere la profil acostamente prin tăiere manuală și mecanică
 • întreținere platformă drum
 • asigurarea scurgerii apelor prin curățire șanțuri, rigole, canale și podețe
 • asigurarea scurgerii apelor prin curățire rigole carosabile

Urmărirea execuției lucrărilor se va asigura de personalul de specialitate din cadrul Serviciului Programe Lucrări și Întreținere Drumuri.

foto: arhivă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: La un pas de accident, pe o stradă din Alba Iulia. Fără prioritate, la trecerea de pietoni

Publicat

Un cititor Alba24 aflat în trafic a surprins pe camera de bord o situație ce putea să se termine într-un mod nefericit. Un autoturism ce circula pe a doua bandă nu a dat prioritate unui pieton.

Dacă mașina de pe prima bandă, cea de pe care au fost înregistrate imaginile a oprit pentru a lăsa să treacă pietonul, șoferul celeilalte nu pare să fi observat că ar fi trebuit să dea prioritate la trecere.

De data aceasta, pietonul a avut timp să traverseze strada, imediat ce mașina a trecut de zona marcată pentru pietoni.

Însă o clipă de neatenție poate avea urmări grave.

Imaginile sunt de pe Bd. Republicii, zona Bazinul Olimpic, vineri după-amiaza.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate