Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Modernizarea și extinderea a două școli din Blaj, la a treia licitație. Valoarea proiectului, majorată cu peste 150.000 de euro


Publicat

Primăria Blaj a lansat a treia licitație pentru modernizarea a două structuri școlare aparținătoare de Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu”. Proiectul de peste 3,5 milioane de lei prevede extinderea, reabilitarea și dotarea școlilor gimnaziale „Ioan Micu Moldovan” din Ciufud și „Petru Pavel Aaron” din Veza. 

Primăria Blaj a lansat joi, 4 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație pentru achizitia lucrărilor de construcții, inclusiv echipamente cu montaj și montaj aferent pentru obiectivul de investiție „Extindere, reabilitare și dotare Școala Gimnazială Simion Barnuțiu, structura I M Moldovan și structura P P Aaron.

Valoarea totală estimată este de 4.291.021,62 de lei. 

Reamintim faptul că aceasta este cea de-a treia licitație pentru realizarea proiectului, primele două proceduri, lansate în lunile octombrie și decembrie 2020, fiind anulate. De asemenea, față de primele două licitații, valoarea a fost majorată cu 748,291,01 lei (de la 3.542.730,61 lei, fără TVA).

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea calității educației, atractivității și a gradului de participare la procesul educational pentru peste 450 de elevi, plus 59 elevi cu cerințe educaționale speciale. Deoarece grupul țintă direct este format cu predilecție din elevi care aparțin categoriilor defavorizate, investițiile vor duce la schimbarea literalmente ”din temelii” a celor două școli generale care sunt incluse în cadrul unității educaționale „Simion Bărnuțiu”.

La Școala „I. M. Moldovan” din fosta localitatea suburbană Izvoarele, actualmente cartier al municipiului Blaj pe dreapta râului Târnava Mare se vor realiza inclusiv lucrări de extindere, cu încă un etaj a construcției de pe strada Păcii, în timp ce la Școala „P. P. Aaron” de pe strada Gheorghe Lazăr se urmărește, în principal, modernizarea și ridicarea performanțelor funcționale ale clădirii.

Termenul de execuţie a lucrarilor este de 6 luni.

Școala Gimnazială Simion Bărnuțiu – structura I. M. Moldovan

Costrucția este o clădire cu nivel parter, necesitând lucrări de extindere pe verticală (etaj parțial), reabilitare, modernizare și dotare, înlocuire tâmplărie exterioară, refacere acoperiș, refacere finisaje interioare și exterioare, recompartimentare grupuri sanitare și spații aferente, refacere instalații termice, electrice și sanitare, dotare cu echipamente tehnice și mobilier.

Planul parterului se va recompartimenta astfel încât să rezulte 9 săli de clasă, o sală profesorală, 5 holuri, o magazie, o direcțiune, un secretariat, un depozit, o cameră centrală termică, un grup sanitar persoane cu dizabilități, un grup sanitar fete, un grup sanitar băieți, două grupuri sanitare cadre didactice, o sală sport, o sală servire masă.

Din sistematizarea pe verticală, la nivelul etajului parțial vor rezulta: o sală CDI / sală multifuncțională / bibliotecă, un laborator. De asemenea se va executa o scară pentru acces la etaj.

Acoperișul va avea șarpanta din lemn cu învelitoare din țiglă ceramică. Pentru a asigura un coeficient optim de transfer termic, pe fațadă se va aplica un termosistem din polistiren extrudat  cu grosimea de 10 cm, finisat cu tencuieli decorative de culoare bej, soclul va fi termoizolat  în grosimea de 6 cm și placat cu piatră naturală.

Școala Gimnazială Simion Bărnuțiu – structura P. P. Aaron

Corpul C1 este o clădire cu nivel parter + etaj, necesitând lucrări de reabilitare, modernizare și dotare: renovare, înlocuire tâmplărie interioară, refacere acoperiș, refacere finisaje interioare și exterioare, recompartimentare grupuri sanitare și spații aferente, instalații termice, dotare cu echipamente tehnice și mobilier.

Planul parterului se va recompartimenta astfel încât va rezulta 4 săli de clasă, o sală profesorală, un hol, o magazie, o direcțiune, un secretariat, o cameră centrală termică, un grup sanitar persoane cu dizabilități, un grup sanitar fete, un grup sanitar băieți, un grup sanitar personal, o sală sport, o sală servire masă.

La nivelul etajului, în urma recompartimentării vor rezulta: 6 săli de clasă, o sală CDI / multifuncțională / bibliotecă, o sală CES, un laborator, un hol, un grup sanitar fete, un grup sanitar băieți, o magazie.

Acoperișul va avea șarpanta din lemn cu învelitoare din țiglă ceramică. Pentru a asigura un coeficient optim de transfer termic, pe fațadă se va aplica un termosistem din polistiren extrudat  cu grosimea de 10 cm, finisat cu tencuieli decorative de culoare bej, soclul va fi termoizolat  în grosimea de 6 cm și placat cu piatră naturală.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Roșia Montană a spart o ușă din casă și-a bătut iubita și fiica și le-a amenințat cu moartea

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Un bărbat din comuna Roșia Montană a fost reținut de polițiști pentru violență în familie. Și-a agresat iubita și fiica și a distrus bunurile din locuință.

Pe numele său a fost emis și un ordin provizoriu de protecție prin care i-a fost interzis să se apropie de membrii familiei sale.

Potrivit IPJ Alba, în după amiaza zilei de 26 februarie 2021, în jurul orei 18,30, Poliția Orașului Abrud a fost sesizată de către o femeie de 33 de ani, din comuna Roșia Montană, cu privire la faptul că ea și fiica sa, în vârstă de 10 ani, au fost agresate.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, pe fondul consumului de alcool, concubinul femeii, în vârstă de 32 de ani, ar fi distrus ușa uneia dintre camerele locuinței comune după care ar fi lovit-o pe cu pumnii, în zona capului. Bărbatul ar fi agresat-o și pe fiica sa, în vârstă de 10 ani, iar ulterior le-ar fi amenințat, pe cele două, cu moartea.

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare a riscului și au emis un ordin provizoriu de protecție, pentru o perioadă de 5 zile.

Ulterior, față de bărbat, au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, distrugere și amenințare.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Modele de subiecte pentru examen, clasa a VIII-a. Teste de antrenament, setul 2 – Română și Matematică

Publicat

examen

Ministerul Educației a publicat luni, 1 martie, al doilea set de teste de pregătire (modele de subiecte) pentru examenul de Evaluare Națională 2021. Baremele vor fi publicate vineri, 5 martie.

Simularea probelor pentru Evaluare Națională 2021 se va desfășura în perioada 29-31 martie.

Probele propriu-zise de examen – Evaluare Națională 2021 la clasa a VIII-a se desfășoară în perioada 22-25 iunie. Primele rezultate vor fi afișate în 29 iunie, iar cele finale în 4 iulie.

Vezi și EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Primul set de teste de antrenament pentru elevi, publicate de minister. MODELE de SUBIECTE la Română și Matematică

Teste de antrenament (modele de subiecte) pentru Evaluare Națională clasa a VIII-a – setul doi:

Teste/modele subiecte / Limba și literatura ROMÂNĂ – Evaluare Națională VIII 2021:

Testul 2 Română EN VIII 2021

Test 2 Română minorități EN VIII 2021

Teste/modele subiecte / MATEMATICĂ – Evaluare Națională VIII 2021:

Testul 2 Matematică EN VIII 2021

Teste/modele subiecte / Limba maternă – Evaluare Națională VIII 2021:

Test 2 Limba maghiară maternă EN VIII 2021

CALENDAR Simulare Evaluare Naţională 2021, pentru elevii clasei a VIII-a:

29 martie 2021: Limba şi literatura română
30 martie 2021: Matematică
31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)

Reamintim că în ianuarie 2021, ministerul a publicat și noi modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională de anul viitor. Sunt tipuri de subiecte concepute pe modelul testărilor internaționale.

Vezi și EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Noile modele de subiecte pentru examen, publicate de Ministerul Educației. Care sunt cerințele

CALENDAR Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a 2020-2021:

7 – 11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea națională
22 iunie 2021 – Limba și literatura română, probă scrisă
24 iunie 2021 – Matematică, probă scrisă
25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă, probă scrisă
29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

sursă: rocnee.eu (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Controale în Alba pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori. Polițiștii au dat amenzi de 11.000 de lei

Publicat

Polițiștii specializați în combaterea delictelor silvice, împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere, Romsilva, jandarmii și lucrători din cadrul ocoalelor silvice, au efectuat 95 de controale pentru verificarea legalității exploatării materialului lemnos. Au fost aplicate amenzi în valoare de 11.000 de lei și confiscată cantitatea de 11 metri cubi de material lemnos.

În perioada 24-26 februarie 2021, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba, împreună cu silvicultori din cadrul Gărzii Forestiere Alba, specialiști din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și lucrători din cadrul ocoalelor silvice au efectuat controale în teren pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale privind exploatarea, circulația, depozitarea și comercializarea materialului lemnos.

Astfel, polițiștii au efectuat 95 de controale în teren, au verificat 53 de mijloace de transport și au constatat 9 infracțiuni.

Au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.000 lei și au fost confiscați 11 metri cubi de material lemnos.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tragedie în familia prefectului de Alba: Fratele acestuia, în vârstă de 55 de ani, s-a stins din viață

Publicat

Tragedie în familia prefectului de Alba, Nicolae Albu. Luni dimineață, fratele acestuia a suferit un infarct și a decedat. 

Bărbatul în vârsta de 55 de ani nu ar fi avut nicio afecțiune cunoscută. Cu o seară înainte de tragedie acesta chiar ar fi jucat fotbal alături de mai mulți cunoscuți.

Colegii și prietenii din PNL Alba transmit pe această cale sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să îl odihnească în pace.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate