Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modernizarea sistemului de iluminat public în Sântimbru. Care sunt lucrările ce vor fi realizate în comună și cât vor costa

Publicat

Modernizarea sistemului de iluminat public în Sântimbru. Sistemul de iluminat public din comuna Sântimbru urmează să fie modernizat printr-o investiție de peste 1,4 milioane de lei. De asemenea, se va realiza și un sistem de telegestiune a iluminatului public. 

Primăria Sântimbru a lansat pe 5 martie, în SEAP, o licitație pentru modernizare sistemului de iluminat public și realizarea sistemului de telegestiune a iluminatului public în comună.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1.429.376,37 de lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, Primăria Sântimbru a încheiat un contract de finanțare cu Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pentru a îmbunătăți sistemul de iluminat public stradal.

În prezent, în comuna Sântimbru există un sistem de iluminat public funcțional, amplasat în vecinătatea căilor de circulație rutiere și pietonale.

Lungimea totală a rețelei electrice de iluminat stradal este de 28,02 km și este formată din:

  • Rețea electrică aeriană clasică;
  • Rețea electrică aeriană torsadată TYIR;
  • Rețea electrică subterană;

Pentru implementarea proiectului s-au selectat toate străzile din localitațile: Sântimbru, Coşlariu, Dumitra, Galtiu și Totoi, în care există infrastuctură de iluminat public formată din stâlpi și rețele de alimentare cu energie electrică.

Modernizarea sistemului de iluminat public în Sântimbru: lucrările propuse

Potrivit documentației, se vor monta 20 stâlpi metalici conici zincați pentru iluminat public, din tablă cu grosimea de 3 mm. Aceștia vor fi amplasați lateral față de șosea, la 1 m față de marginea ei. De asemenea, se vor monta patru stâlpi de iluminat din beton centrifugat SC10002 și un stâlp SC10001.

La fiecare stâlp de iluminat existent se va demonta corpul sau corpurile de iluminat vechi, în total 545 buc. și se vor monta 545 buc. corpuri de iluminat public LED 30W și 60W.

Pe stâlpii de iluminat propuși, pe stâlpii de iluminat existenți cu un corp de iluminat pe care se va adăuga un corp de iluminat și pe stâlpii de iluminat existenți fără corp de iluminat, se vor monta în total 60 buc. corpuri de iluminat public LED 30W și 60W. Aparatele de iluminat se vor racorda la clemele din morsetiera stâlpilor sau la clemele de derivație cu dinți.

Pe stâlpii de iluminat existenți se folosesc cele 545 buc. console metalice și brățări de prindere pe stâlp existente și se înlocuiesc 1.090 buc. cleme de derivație deteriorate.

Pe stâlpii de iluminat propuși, pe stâlpii de iluminat existenți cu un corp de iluminat pe care se va adăuga un corp de iluminat și pe stâlpii de iluminat existenți fără corp de iluminat se vor monta 60 buc. console metalice și brățări de prindere și 80 buc. cleme de derivație cu dinți, noi.

Modernizarea sistemului de iluminat public în Sântimbru: sistem de telegestiune

Sistemul de telegestiune, prin elementele sale componente (hardware și software), trebuie să controleze, să monitorizeze, să măsoare și să gestioneze funcționarea în parametri optimi a rețelei de iluminat public stradal și pietonal a localității, indiferent de poziția geografică a acesteia, tipologia rețelei de alimentare cu energie electrică sau alte condiții locale de funcționare a sistemului de iluminat public.

Sistemul de telegestiune are ca scop obținerea de reduceri semnificative de emisii de CO2, de consum de energie electrică și de costuri de exploatare, îmbunătățind în același timp fiabilitatea sistemelor de iluminat public.

Fiecare punct luminos va fi controlat individual

Fiecare punct luminos va fi controlat individual, va fi comandată reducerea fluxului luminos, pornirea sau oprirea acestuia în orice moment. Informațiile despre starea punctului luminos, consumul de energie, precum și avariile aparute sunt raportate în permanență, înregistrate și stocate pe o perioadă nedeterminată într-o bază de date externă, împreună cu data, ora și indicativul punctului luminos.

Fiecare aparat de iluminat se va integra automat în aplicația software a sistemului prin scanarea unui Cod / Imagine de tip QR (Răspuns Rapid).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax