Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea străzii Alcala de Henares în Alba Iulia: care este suma alocată din bugetul local pentru relocarea rețelei electrice

Publicat

Modernizarea străzii Alcala de Henares din Alba Iulia, o variantă de ocolire a traficului aglomerat în zona de acces spre Micești, include și lucrări la rețeaua electrică, estimate la valoarea totală de 1,6 milioane lei. Din suma totală, jumătate este suportată de Electrica, iar cealaltă jumătate va fi acoperită din bugetul local.

Proiectul privind datele investiției pentru lucrările la rețeaua electrică și contribuția de la bugetul local intră la aprobare în ședința Consiliului Local Alba Iulia de vineri, 14 iulie.

Contractul de proiectele (DTAC, proiect tehnic și execuția lucrărilor) pentru modernizarea străzii Alcala de Henares a fost semnat în martie 2023 cu Florea Grup SRL Alba Iulia, se arată în documentație.

În cadrul contractului, a fost inclusă și elaborarea studiului de ”coexistență cu rețelele electrice”.

Lucrările implică relocarea liniei electrice, astfel încât stâlpii existenți să nu rămână poziționați în infrastructura rutieră. Se va modifica partea carosabilă a străzii, se vor face trotuare, se va amenaja pistă de biciclete și spații verzi.

Detaliile investiției

O parte din stâlpii rețelei electrice de distribuție sunt acum în zone în care vor fi părți carosabile, piste de bicicletă sau căi de acces. Au fost propuse devieri ale rețelelor electrice.

La finalul lunii iunie, s-a obținut avizul comisiei zonale Transilvania Sud a societății Distribuție Energie Electrică, pentru repoziționarea liniilor electrice aeriene existente, în subteran. Iar pentru perfectarea și semnarea contractului de cofinanțare a lucrărilor, este necesară aprobarea în consiliul local privind contribuția din bugetul public al municipiului.

În total, investiția privind relocarea rețelei electrice este în valoare de 1.594.889,23 lei (inclusiv TVA), respectiv lucrări de construcții-montaj de 1.373.027,76 lei.

Durata de realizare a lucrărilor este de 12 luni.

Finanțarea este:

  • 50% – DEER – 797.444,62 lei
  • 50% bugetul local – 797.444,61 lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cornel

    luni, 10.07.2023 at 20:21

    E de rasul lumii!! Licitația pentru modernizarea străzii cu pricina a fost câștigată în martie.Adica acum 4 luni.Castigatorul licitației încă lucrează la proiectul necesar demarării lucrărilor.Acum se va vota pentru bugetul alocat devieri în subteran a liniilor electrice și nu numai,mai sunt cabluri de televiziune,internet a diferiților distribuitori!Carul înaintea boilor cam asa se traduce întreaga poveste.Se știa foarte bine ca trebuiesc deviate aceste linii!!! Sau poate nu…
    Orașul e plin de tranșee!Se lucrează haotic intenționat sau nu…totul e fără cap și fără coada!Nimic organizat,fără reprezentanți din partea Primăriei,fără Politie locala care sa dirijeze intr-un fel sau altul traficul,fără Politie rutiera!
    Haos!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax