Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modernizarea străzii Drăgana din Cugir, proiect de 2,3 milioane lei aprobat în CL

Publicat

Consilierii locali din Cugir au aprobat joi un proiect de hotărâre prin care strada Drăgana din localitate va intra în lucrări de modernizare. Potrivit studiului de fezabilitate, artera rutieră va fi modernizată pe o lungime de 797 metri, cu o valoare a investiţiei de 2,3 milioane de lei.

Strada Drăgana din cartierul Cindeni, Cugir este în prezent în stare avansată de deteriorare, în principal din cauza apei pluviale care s-a scurs pe axul drumului.

Prin proiectul de modernizare, artera va fi reamenajată cu pante de 2,5% spre trotuare. Trotuarele se vor executa cu pavaje din beton vibropresat pe un strat de nisip de 5 cm grosime şi vor avea lăţimea de 2 metri. Fundaţia străzii o va constitui stratul de piatră existent şi se vor amenaja zone verzi acolo unde lăţimea drumului permite. Se va executa o reţea de canalizare pluvială la care se vor racorda gurile de scurgere care sunt amplasate pe ambele părţi ale străzii, lângă bordură. Pe traseul conductei se vor amplasa cămine de racord prefabricate pentru gurile de scurgere, iar apele pluviale colectate vor fi deversate în râul Cugir.

Studiul de fezabilitate pentru modernizarea străzii a fost întocmit iniţial în anul 2006, la o sumă de 1.229.224 lei. Valoarea actualizată a investiţiei se ridică la suma de 2.348.045.00 lei, iar durata lucrărilor a fost estimată la 6 luni.

Finanţarea va fi asigurată din bugetul local. Urmează să fie organizată licitaţie în vederea atribuirii lucrărilor, ce ar trebui să înceapă în primăvară.

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax