Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Modernizările pentru relocarea policlinicii din Alba Iulia în sediul Spitalului Județean costă peste 10 milioane lei

Publicat


relocare policlinica

Investiția pentru exinderea, modernizarea și dotarea sediului Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, în vederea relocării policlinicii este de 10,7 milioane lei, bani ce vor fi contractați prin POR 2014-2020. Contribuția autorității județene este de 214.000 lei. Proiectul intră la aprobare în ședința Consiliului Județean Alba de joi, 30 mai.

Vezi și Investiție pentru mansardarea clădirii Policlinicii Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia

Proiectul „Extindere, Modernizare și Dotare în vederea Relocării Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” este în valoare de 10.700.749,99 lei (inclusiv TVA), iar contribuția proprie a Consiliului Județean este de 214.015 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului.

În prezent, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia funcţionează la etajele I și II ale imobilului de pe strada Muşeţelului, nr. 2, la o distanță de 0,8 – 1 km de clădirea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, pe Bulevardul Revoluţiei 1989, nr. 23.  Ambulatoriul este subdimensionat, funcționând într-un spațiu care nu corespunde cerinţelor Ministerului Sănătății, privind necesarul de spații obligatorii, suprafețele legale pentru spațiile existente, îndeplinirea circuitelor funcționale, îndeplinirea condițiilor de semnalizare și evacuare în caz de incendiu, punând astfel în pericol viața și sănătatea pacienților, se arată în documentație.

Proiectul de extindere, modernizare și dotare a sediului spitalului vizează accesul sporit la serviciile preventive și de îngrijire medicală primară. Va conduce la  eficientizarea sistemului de sănătate, prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient și tratarea cu succes a unor afecțiuni mai ușoare, cât și reducerea internărilor evitabile, se mai precizează în proiectul de hotărâre al Consiliului Județean.

Prin relocarea Ambulatoriului din Alba Iulia  în spaţiile extinse, modernizate şi dotate din clădirea spitalului şi policlinicii din Alba Iulia, pe Bdul Revoluţiei 1989, nr. 23, se vor îmbunătăţi condiţiile de preluare şi tratament a pacienţilor, se vor reduce timpii de aşteptare prin creşterea capacităţii de primire şi prin eficientizarea circuitelor funcţionale.

Proiectul a parcurs etapele de verificare a conformității administrative și eligibilității, precum și de evaluare tehnică și financiară, aflându-se în faza de precontractare. În această etapă, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a transmis solicitantului UAT Județul Alba scrisoarea prin care se comunică demararea etapei precontractuale pentru cererea de finanțare aferentă proiectului „Extindere, modernizare și dotare în vederea Relocării Ambulatoriu Integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” și se solicită transmiterea de anexe obligatorii la contractul de finanțare ce urmează a fi încheiat pentru proiectul menționat.  

Proiectul va fi finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020,  Axa prioritară 8, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectiv specific 8.1, Operaţiunea A – Ambulatorii.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CUGIR

Ce pedeapsă a primit un tânăr din Cugir, care a amenințat cu moartea bătaia și mutilarea un agent de poliție

Publicat

politie

Un tânăr de 19 ani, din Cugir, a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu amânare, după ce a amenințat cu moarte, bătăia și cu mutilarea un agent de poliție.  Fapta s-a petrecut în data de 6 octombrie a anului 2018. Atunci agentul de poliție S.Ș. a intrevenit pe o stradă din municipiu, fiind […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 18.300 de lei, pensia medie pentru magistrați. Câte pensii de serviciu se plătesc în România

Publicat

Peste 3.800 de persoane beneficiau de pensii de serviciu, la finalul lunii iulie 2019, în baza Legii 303/2004, privind statulul procurorilor şi judecătorilor. Pensia medie în cazul acestor beneficiari era de 18.315 lei, din care 17.143 de lei cotă suportată din bugetul de stat, informează Mediafax. În total, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PROGRAM Zilele Municipiului Sebeș. Concerte, momente artistice, spectacol de lasere și artificii, între 22 și 25 august

Publicat

Locuitorii din Sebeș dar și turiștii aflați în municipiu la sfârșitul aceste săptămâni sunt invitați la un adevărat maraton al distracției. În perioada 22 – 25 august, cu ocazia Zilelor Municipiului Sebeș 2019, în Parcul Arini dar și în localitate Petrești vor avea loc concerte, expoziții, târguri, prezentări, animații pentru copii și multe alte surprize. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un fost elev al Colegiului Militar din Alba Iulia, pilot de elicopter. Va pleca în prima sa misiune internațională, în Mali

Publicat

sebastian

Un fost elev al Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia și-a îndeplinit visul. Sebastian Oniga este pilot de elicopter şi va pleca în prima sa misiune internaţională. Tânărul locotenent a știut de când avea 13 ani că își dorește să fie militar. Drept urmare a urmat cursurile Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate