Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modernizările pentru relocarea policlinicii din Alba Iulia în sediul Spitalului Județean costă peste 10 milioane lei

Publicat

relocare policlinica

Investiția pentru exinderea, modernizarea și dotarea sediului Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, în vederea relocării policlinicii este de 10,7 milioane lei, bani ce vor fi contractați prin POR 2014-2020. Contribuția autorității județene este de 214.000 lei. Proiectul intră la aprobare în ședința Consiliului Județean Alba de joi, 30 mai.

Vezi și Investiție pentru mansardarea clădirii Policlinicii Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia

Proiectul „Extindere, Modernizare și Dotare în vederea Relocării Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” este în valoare de 10.700.749,99 lei (inclusiv TVA), iar contribuția proprie a Consiliului Județean este de 214.015 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului.

În prezent, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia funcţionează la etajele I și II ale imobilului de pe strada Muşeţelului, nr. 2, la o distanță de 0,8 – 1 km de clădirea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, pe Bulevardul Revoluţiei 1989, nr. 23.  Ambulatoriul este subdimensionat, funcționând într-un spațiu care nu corespunde cerinţelor Ministerului Sănătății, privind necesarul de spații obligatorii, suprafețele legale pentru spațiile existente, îndeplinirea circuitelor funcționale, îndeplinirea condițiilor de semnalizare și evacuare în caz de incendiu, punând astfel în pericol viața și sănătatea pacienților, se arată în documentație.

Proiectul de extindere, modernizare și dotare a sediului spitalului vizează accesul sporit la serviciile preventive și de îngrijire medicală primară. Va conduce la  eficientizarea sistemului de sănătate, prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient și tratarea cu succes a unor afecțiuni mai ușoare, cât și reducerea internărilor evitabile, se mai precizează în proiectul de hotărâre al Consiliului Județean.

Prin relocarea Ambulatoriului din Alba Iulia  în spaţiile extinse, modernizate şi dotate din clădirea spitalului şi policlinicii din Alba Iulia, pe Bdul Revoluţiei 1989, nr. 23, se vor îmbunătăţi condiţiile de preluare şi tratament a pacienţilor, se vor reduce timpii de aşteptare prin creşterea capacităţii de primire şi prin eficientizarea circuitelor funcţionale.

Proiectul a parcurs etapele de verificare a conformității administrative și eligibilității, precum și de evaluare tehnică și financiară, aflându-se în faza de precontractare. În această etapă, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a transmis solicitantului UAT Județul Alba scrisoarea prin care se comunică demararea etapei precontractuale pentru cererea de finanțare aferentă proiectului „Extindere, modernizare și dotare în vederea Relocării Ambulatoriu Integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” și se solicită transmiterea de anexe obligatorii la contractul de finanțare ce urmează a fi încheiat pentru proiectul menționat.  

Proiectul va fi finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020,  Axa prioritară 8, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectiv specific 8.1, Operaţiunea A – Ambulatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax