Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Modernizările pentru relocarea policlinicii din Alba Iulia în sediul Spitalului Județean costă peste 10 milioane lei

Publicat

relocare policlinica

Investiția pentru exinderea, modernizarea și dotarea sediului Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, în vederea relocării policlinicii este de 10,7 milioane lei, bani ce vor fi contractați prin POR 2014-2020. Contribuția autorității județene este de 214.000 lei. Proiectul intră la aprobare în ședința Consiliului Județean Alba de joi, 30 mai.

Vezi și Investiție pentru mansardarea clădirii Policlinicii Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia

Proiectul „Extindere, Modernizare și Dotare în vederea Relocării Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” este în valoare de 10.700.749,99 lei (inclusiv TVA), iar contribuția proprie a Consiliului Județean este de 214.015 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului.

În prezent, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia funcţionează la etajele I și II ale imobilului de pe strada Muşeţelului, nr. 2, la o distanță de 0,8 – 1 km de clădirea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, pe Bulevardul Revoluţiei 1989, nr. 23.  Ambulatoriul este subdimensionat, funcționând într-un spațiu care nu corespunde cerinţelor Ministerului Sănătății, privind necesarul de spații obligatorii, suprafețele legale pentru spațiile existente, îndeplinirea circuitelor funcționale, îndeplinirea condițiilor de semnalizare și evacuare în caz de incendiu, punând astfel în pericol viața și sănătatea pacienților, se arată în documentație.

Proiectul de extindere, modernizare și dotare a sediului spitalului vizează accesul sporit la serviciile preventive și de îngrijire medicală primară. Va conduce la  eficientizarea sistemului de sănătate, prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient și tratarea cu succes a unor afecțiuni mai ușoare, cât și reducerea internărilor evitabile, se mai precizează în proiectul de hotărâre al Consiliului Județean.

Prin relocarea Ambulatoriului din Alba Iulia  în spaţiile extinse, modernizate şi dotate din clădirea spitalului şi policlinicii din Alba Iulia, pe Bdul Revoluţiei 1989, nr. 23, se vor îmbunătăţi condiţiile de preluare şi tratament a pacienţilor, se vor reduce timpii de aşteptare prin creşterea capacităţii de primire şi prin eficientizarea circuitelor funcţionale.

Proiectul a parcurs etapele de verificare a conformității administrative și eligibilității, precum și de evaluare tehnică și financiară, aflându-se în faza de precontractare. În această etapă, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a transmis solicitantului UAT Județul Alba scrisoarea prin care se comunică demararea etapei precontractuale pentru cererea de finanțare aferentă proiectului „Extindere, modernizare și dotare în vederea Relocării Ambulatoriu Integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” și se solicită transmiterea de anexe obligatorii la contractul de finanțare ce urmează a fi încheiat pentru proiectul menționat.  

Proiectul va fi finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020,  Axa prioritară 8, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectiv specific 8.1, Operaţiunea A – Ambulatorii.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

VIDEO ȘTIREA TA: Șofer filmat în timp ce descărca moloz și gunoaie dintr-o remorcă, într-o pădure de lângă Câmpeni

Publicat

Un bărbat a fost surprins în timp ce descărca gunoaie și moloz din remorca unui tractor care ar aparține de Primăria Câmpeni, într-o pădure aflată în apropierea localității. Imaginile au fost filmate vineri dimineața și publicate pe o rețea de socializare. „Rușine să vă fie! Tractorul Primăriei Câmpeni. Cum e posibil așa ceva domnule primar? […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

UPDATE: O NOUĂ avertizare COD PORTOCALIU de FURTUNĂ în Alba. Ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționare Cod Portocaliu de vreme rea pentru județul Alba, valabilă duminică după-amiaza, până la ora 14:15. Atenționarea vizează zona de munte a județului Alba, peste cota 1800 m și localitatea Arieșeni. Se vor semnala averse torențiale care vor cumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Astăzi începe Campionatul European de Fotbal U21. PROGRAMUL MECIURILOR. România joacă, după 21 de ani de absență

Publicat

fotbal

Campionatul European de Fotbal pentru tineret începe duminică, două partide fiind programate la turneul final din Italia şi San Marino. România U21 debutează marţi, cu un meci împotriva Croaţiei. Toate cele 21 de partide ale Campionatului European de Fotbal U21 vor fi în direct la TVR 1, TVR 2 şi TVR HD, evenimentul fotbalistic european […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: ACCIDENT rutier la intrarea în Sohodol. O persoană rănită, după un impact între un autoturism și o motocicletă

Publicat

accident

Un accident rutier s-ar produs duminică după-amiaza, în jurul orei 13:50, la intrarea în localitatea Sohodol. O persoană a fost rănită după un impact între un autoturism și o motocicletă. Potrivit ISU Alba, Stația de pompieri Cîmpeni intervine cu o ambulanță SMURD la un accident rutier dintre un autoturism cu o motocicletă la intrare în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate