Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificare a Constituției: Victor Ponta vrea un nou sistem de expropriere și confiscarea averilor obținute ilegal

Publicat

Premierul Victor Ponta vrea confiscarea averilor obținute ilegal și un nou sistem de expropriere. Acesta intenționează să modifice articolul 44 din Constituție privind dreptul de proprietate.

„Vreau să confiscăm averile obţinute în urma infracţiunilor, pe sistemul european. Este o nouă concepţie la nivel european, venită pe filieră americană şi cred că este o idee bună. Pentru aceasta trebuie să modificăm articolul 44 din Constituţie, pentru că altfel nu putem face nimic. Umblăm la articolul 44”, a declarat pentru gândul premierul Victor Ponta, miercuri, la finalul discuţiilor din cadrul Forumului constituţional.

Surse din PSD au precizat pentru gândul că premierul şi-a informat colegii de partid asupra intenţiei de a susţine confiscarea averilor obţinute ilegal.

Articolul 44 din Constituţie se referă la dreptul de proprietate privată. În actuala lege fundamentală se precizează la art 44, alineatul 2, că „proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular”, iar la alineatul 3 că „nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă şi prealabilă despăgubire”. Alineatul 5 prevede că „pentru lucrări de interes general, autoritatea publică poate folosi subsolul oricărei proprietăţi imobiliare, cu obligaţia de a despăgubi proprietarul pentru daunele aduse solului, plantaţiilor sau construcţiilor, precum şi pentru alte daune imputabile autorităţii”.

Sursa, Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. St. Ti.

    joi, 09.05.2013 at 13:26

    Ponta vrea multe, dar nu face nimic. Un guraliv ieftin. Cine îl mai crede ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax