Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modificare în Codul Rutier: Reguli noi la depășirea unei biciclete sau trotinete electrice. Interdicții pentru bicicliști

Publicat

O nouă modificare în Codul Rutier îi vizează atât pe conducătorii de autoturisme cât și pe bicicliști și pe posesorii de mopede sau trotinete electrice. Proiectul de lege se află în dezbatere la Senat și poate aduce un nou set de reguli și obligații pentru toți cei care circulă pe drumurile publice din România.

Noile prevederi au fost incluse în viitoarea lege ca urmare a solicitărilor făcute de reprezentanții mai multor asociații care promovează interesele celor care circulă pe biciclete.

Noi condiții la manevra de depășire a unei biciclete sau trotinete electrice

Schimbarea în Codul Rutier 2023 din România aduce noi condiții pentru executarea manevrei de depășire a unei biciclete sau trotinete electrice.

Astfel, dacă viteza cu care se circulă este mai mică de 50 de km/h, șoferul autoturismului trebuie să încalce marcajul ce desparte benzile sau sensurile de mers în timpul depășirii, iar dacă se rulează cu o viteză mai mare de 50 km/h, trebuie să treacă peste marcajul rutier cu o jumătate de mașină.

Interzis bicicliștilor să circule sub influența băuturilor alcoolice sau stupefiantelor

Legea nu cere permis de conducere celor care circulă pe drumurile publice pe biciclete, însă aceștia au o serie de obligații, potrivit regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Citește și RCA la biciclete și trotinete electrice. Guvernul a lansat în dezbatere publică un proiect de lege care schimbă piața asigurărilor

Bicicliștilor le este interzis, printre altele, să circule în timp ce se află sub influența alcoolului, a produselor ori substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax