Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modificare în Codul Rutier: Șoferii vor fi obligați să circule cu luminile aprinse pe toate drumurile. Ce sancțiuni sunt prevăzute

Publicat

O modificare importantă a Codului Rutier a fost avizată în comisii: Șoferii vor fi obligați la utilizarea luminilor diurne și de întâlnire pe toate categoriile de drumuri publice. Vor fi și sancțiuni pentru cei care nu respectă prevederea din Corul Rutier.

Șoferii vor avea obligația de a folosi în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă pe toate categoriile de drumuri publice din România.

Măsura va fi obligatorie nu doar pe autostrăzi sau drumuri naționale europene, ci pe toate drumurile din România, indiferent că sunt județene, comunale sau în orașe.

Un proiect legislativ a fost avizat în comisiile de specialitate ale deputaților și urmează să primească votul final în Parlament, informează Profit.ro.

În prezent, conducătorii auto au obligația să folosească luminile de întâlnire sau pe cele de zi doar pe autostrăzi pe drumurile expres și pe cele naționale europene.

Modificarea a survenit după ce într-una dintre comisiile în care a fost avizat proiectul de modificare a Codului Rutier a fost adăugat și următorul paragraf:

”În circulația pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă”.

Nerespectarea acestei obligații va atrage, pe lângă sancțiunea amenzii, și aplicarea a 2 puncte de penalizare potrivit proiectului legislativ, analizat de Profit.ro.

Proiectul mai are nevoie de avizarea unei singure comisii iar apoi va merge la vot în Parlament.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul Z

    joi, 06.04.2023 at 09:19

    trebuie să pun lumină pe BANANĂ , să ii luminez pe politicieni în gură 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax