Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Modificare în Legea Educației, care va face deranj mare în inspectoratele școlare: Trei șefi de la ISJ Alba ar fi direct afectați

Publicat

sediul ISJ Alba

Inspectorii școlari sau directorii de școli vor fi nevoiți să aleagă între funcțiile de conducere de la nivelul unităților de învățământ sau ale inspectoratelor județene și funcțiile de consilieri județeni și locali.

De asemenea cei care au funcții de conducere în consilii județene sau chiar ocupă poziții de primari sau viceprimari se vor supune noilor reguli. Vizați de noua lege sunt și președinții de partid politic, la nivel local, județean sau național. 

Momentan este vorba despre modificarea unui articol de lege, informație aflată pe surse de reporterii de la edupedu.ro.

Dacă modificările vor trece și vor deveni parte din lege, în județul Alba cei care vor avea de ales între funcția de inspector și cea politică sunt:

Inspectorul Școlar General Cornel Stelian Sandu care este și consilier local, dar și prim vicepreședinte BPL PNL Alba Iulia,

Inspectorul Școlar General Adjunct Delia Angela Gheorghiță care deține funcția de președinte PSD Aiud,

Inspectorul Școlar General Adjunct: prof. Ioan Dan Cherecheș care este și consilier județean.

Actul normativ prevede că ”funcţiile de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar sunt incompatibile cu funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional, precum şi cu funcţiile de primar, viceprimar, consilier local, preşedinte sau vicepreşedinte de consiliu judeţean, consilier judeţean”, se arată în documentul citat.

Funcţiile didactice de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar sunt:

  • funcţiile de conducere de la nivelul DJIP/DMBIP (Direcții Județene de Învățământ Preuniversitar/a Municipiului București): director general, director general adjunct (actualele inspectorate școlare – n.r.)
  • funcţiile de conducere de la nivelul birourilor teritoriale ale ARACIIP (Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii şi Inspecţie în Învăţământul Preuniversitar – n.r.) şi CCD: directori al biroului teritorial ARACIIP şi director al CCD (Centrele pentru Cariera Didactică – n.r.)
  • funcţiile de îndrumare şi control de la nivelul DJIP/DMBIP şi al birourilor teritoriale ale ARACIIP: inspector şcolar
  • funcţiile de conducere de la nivelul unităţii de învăţământ preuniversitar/unităţi de educaţie extraşcolară: director şi director adjunct

În actuala lege a educației, se prevede că ”directorul și directorul adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar nu pot avea, pe perioada exercitării mandatului, funcția de președinte sau vicepreședinte în cadrul unui partid politic, la nivel local, județean sau național.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 18.01.2023 at 18:19

    Normal ar fi fost să nu poată exista aşa ceva. Dar la universitari care-i treaba ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax